xylaz 4 Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 lol pewnie nigdy sie nie dowiemy... moze EA kupilo lepszą ocenę w recenzji na GT Dead Space dostało 8.7, zobaczymy czy się zmieni. ocena i tak wysoka, ale nie było szczegolnych zachwytów nad grą. Cytuj Odnośnik do komentarza
rosnomak 0 Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 kupiłem w sklepie ikstrima i giera juz do mnie jedzie yeah! gra juz ktos ?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Zeratul 415 Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 ja jestem na 10 chapterze... gra naprawde daje rade i jest fajna... takie 8.5/10 klimat jest mocny... Cytuj Odnośnik do komentarza
wiiboxstation 0 Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 http://pl.youtube.com/watch?v=aIdkR85kpKs muszę w końcu ją kupić... w końcu gra która swoją brutalnościę dogania GoW'a Cytuj Odnośnik do komentarza
wiedzminka 0 Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 ja jestem na 10 chapterze... gra naprawde daje rade i jest fajna... takie 8.5/10 klimat jest mocny... Jak możesz to napisz ile zajmuje przejście gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
Musiol 188 Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Klimat gry coś a'la Resident Evil, Resident Evil 3/4 albo Alien Ressurection? A może to taki Silent Hill. Bo w sumie myślę o kupieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 A może to taki Silent Hill SILENT HILL !!? O_O, no żartujesz chyba !. Klimatem przypomina Alien, "oczywista oczywistość" !! Cytuj Odnośnik do komentarza
smallv86 856 Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 czy ktos wie czy gra jest juz dostepna w trojmiescie ( MM, Saturn) i jak tak to w jakiej cenie ?? Bo na X-a podobno juz jest w Saturnie za 179zl Cytuj Odnośnik do komentarza
Musiol 188 Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 A może to taki Silent Hill SILENT HILL !!? O_O, no żartujesz chyba !. Klimatem przypomina Alien, "oczywista oczywistość" !! Nie nie, nie chodzi mi o klimat miasteczka czy coś, źle się wyraziłem. Chodzi mi o sposób straszenia. Jeśli jest taki sam jak w Alien Resurrection to dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
xylaz 4 Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 po tym co widziałem na filmach mam wrażenie, że gra posiada cechy alien resurrection i the suffering... residenta nie ma co tutaj wynieniać, bo podobnie ustawiona kamera za bohaterem to trochę za mało podobieństw. fajnie że wcześniej wysłali Cytuj Odnośnik do komentarza
lesheq 8 Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 no no, sklepik Extreme zaskoczył mnie bo wysłali grę wcześniej niż pisali. Oczywiście pretensji nie mam Patrząc po nr przesyłki to już dziś będę się bał hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza
matrix_dk 1 Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 czy ktos wie czy gra jest juz dostepna w trojmiescie ( MM, Saturn) i jak tak to w jakiej cenie ?? Bo na X-a podobno juz jest w Saturnie za 179zl "w Saturnie w Galerii Baltyckiej za 179 zeta" Info pochodzi z forum na X360 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kris Blake 40 Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 (edytowane) no no, sklepik Extreme zaskoczył mnie bo wysłali grę wcześniej niż pisali. Oczywiście pretensji nie mam Patrząc po nr przesyłki to już dziś będę się bał hehe. Mnie też zaskoczyli, wczoraj do mnie zadzwonili, że już jest i mogę odebrać, więc czym prędzej pojawiłem się u nich osobiście Na razie przeszedłem tylko jeden rozdział ( zajęło mi to koło godziny ) i pierwsze wrażenia są pozytywne. Klimat jest gęsty ( acz nie jest znowu, aż tak strasznie, w recenzji w Psx Extreme jest bodajże takie zdanie, że można potraktować tę grę jako sci-fi z elementami horroru - i ja się z tym zgadzam ), grafika bardzo ładna ( pierwsza scena - lecąc na Ishimurę - rządzi ), grywalność na poziomie ( cudowne rozczłonkowywanie wrogów - wiem, chory jestem;) ). Brakuje mi jedynie jakiejś fajnej muzyki, bo jak na razie występowała w postaci szczątkowej ( chociaż z drugiej strony może to i dobrze ). Edytowane 22 Października 2008 przez Kris Blake Cytuj Odnośnik do komentarza
Xymek 62 Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Ja posiadam od wczoraj...co prawda wersje na PS3 :]...gra bardzo sztampowa...ale genialna w swojej sztampowosci...wszystkie znane nam z innych gier schematy realizuje w 100%. Najwiekszym smaczkiem gry jak narazie jest rewelacyjne holograficzne gui...a jeszcze nie widzialem etapow z 0 G i wyjscia w przestrzen kosmiczna, czy chocby jednego pojedynku z bossem. Gra jest spolszczona...ale sa to nie tylko kinowe napisy i menusy w grze...ale tez wszystkie wyswietlane w swiecie gry informacje - bardzo mila i fajna sprawa (bledow w tlumaczeniu narazie nie wylapalem ) Cytuj Odnośnik do komentarza
xylaz 4 Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 (edytowane) Gierka doszła, odpaliłem na pół godziny żeby zobaczyć co i jak... ciąg dalszy będzie dziś po 23:00 teraz już nie mam czasu, ale to dobrze. Z tego co zdążyłem zobaczyć, gierka ryje beret. Klimat wylewa się z ekranu, dźwięk miażdzy - aż szkoda że w nocy trzeba będzie zrezygnować z 6 glośników na rzecz słuchawek, ale zobaczymy Jedyny minus jaki dotąd zauważyłem to liniowość, ale to pierwszy etap więc mam nadzieje, że później będzie lepiej i będzie można dokonywać wyboru gdzie idziemy najpierw i które zadanie wybieramy do wykonania bo chodzenie po tak wielkim statku kosmicznym wręcz prosi się o to. Więc mam nadzieje że cała gra nie będzie polegała na poruszaniu sie po ścieżce z gpsa i wykonywaniu zadań w ustalonej kolejności dziwna sprawa - na początku gry lub w opcjach gdy ustawia się jasność ekranu, jest napisane żebu ustawić jasność tak, aby ledwo było widać logo na środku ekranu... jakie ku#$@ logo? mam tylko czarny ekran nawet jak ustawie maksymalną jasność... a pasek odcieni szarości na dole widzę cały... <_< Edytowane 22 Października 2008 przez xylaz Cytuj Odnośnik do komentarza
Xymek 62 Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Gierka doszła, odpaliłem na pół godziny żeby zobaczyć co i jak... ciąg dalszy będzie dziś po 23:00 teraz już nie mam czasu, ale to dobrze. Z tego co zdążyłem zobaczyć, gierka ryje beret. Klimat wylewa się z ekranu, dźwięk miażdzy - aż szkoda że w nocy trzeba będzie zrezygnować z 6 glośników na rzecz słuchawek, ale zobaczymy Jedyny minus jaki dotąd zauważyłem to liniowość, ale to pierwszy etap więc mam nadzieje, że później będzie lepiej i będzie można dokonywać wyboru gdzie idziemy najpierw i które zadanie wybieramy do wykonania bo chodzenie po tak wielkim statku kosmicznym wręcz prosi się o to. Więc mam nadzieje że cała gra nie będzie polegała na poruszaniu sie po ścieżce z gpsa i wykonywaniu zadań w ustalonej kolejności dziwna sprawa - na początku gry lub w opcjach gdy ustawia się jasność ekranu, jest napisane żebu ustawić jasność tak, aby ledwo było widać logo na środku ekranu... jakie ku#$@ logo? mam tylko czarny ekran nawet jak ustawie maksymalną jasność... a pasek odcieni szarości na dole widzę cały... <_< To cos masz nie teges z TV u mnie logo jest widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza
xylaz 4 Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 To cos masz nie teges z TV u mnie logo jest widoczne to nie może być wina tv, bo pasek odcieni szarości widzę cały... tak to wygląda na pełnej jasności tv i gry: Cytuj Odnośnik do komentarza
Oblesny 1 Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 jakie ku#$@ logo? Xylaz to jest gra horror!! Logo czai sie za Twoimi plecami!!! xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Kris Blake 40 Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 (edytowane) Też tego logo za pierwszym razem nie zauważyłem, dopiero jak mi brat powiedział, że tam coś jest to zobaczyłem ( musiałem podejść bliżej, bo z kanapy nie widziałem, potem mi się dziwnie wzrok polepszył i już nie było problemu ). Jeżeli naprawdę dalej nic nie widzisz to nie wiem. Edytowane 22 Października 2008 przez Kris Blake Cytuj Odnośnik do komentarza
adaroth 0 Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 169 zeta w Media markt - dzisiaj kupiłem - wersja PL. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gerath 2 Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Wczoraj z braku czasu przeszedłem tylko 2 chaptery. Gierka jest liniowa do bólu ale nie przeszkadza to jakoś strasznie. Parę rad jak sobie "uprzyjemnić" rozgrywkę: - Nie korzystajcie z "podłogowej nawigacji" - dzięki temu nie będziecie łazić po "punktach" - Czytajcie napisy na ścianach - pomagają lepiej czuć klimat całego zdarzenia (wszechobecna panika i schizofremia) - rozglądajcie się, oglądajcie statek, zaglądajcie w zakamarki - Wsłu(pipi)cie się w statek - odgłosy mają w tej grze potężną moc (szepty, stuki szurania itp) Za te 2 chaptery gierka ma u mnie pełne 10/10 a z natury jestem dość powściągliwy w wystawianiu wysokich ocen. Ale dawno nie było czegoś tak mocnego, w dodatku z bardzo przyjemną grafiką (NIEWIARYGODNA dbałość o detale), troszkę nowatorskich rozwiązań (elementy RPG z upowaniem pancerza i equipu, Holograficzne UI jest świetne itp itd). No po prostu nie miałem PRZEZ 2 CHAPTERY do czego się przyczepić. Spolszczenie bardzo poprawne (nie tylko napisy w menu i tłumaczenie dialogów, ale również napisy na Holoprzyciskach oraz opisy pomieszczeń nad wejściem.) Cytuj Odnośnik do komentarza
Hysz 25 Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 w wersji PL jest wybór języka? np angielski? xD. Cytuj Odnośnik do komentarza
albz74 0 Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 w wersji PL jest wybór języka? np angielski? xD. Jest. Możesz nawet węgierski wybrać, jeżeli masz ochotę Cytuj Odnośnik do komentarza
xylaz 4 Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Jestem w trakcie 2 etapu, obawy co do liniowości potwierdzają się, ale... w końcu pojawiły się dwa cele do zrealizowania jednocześnie i możliwość dokonania wyboru do którego z dwóch pomieszczeń najpierw wejść. Świetnie, mam nadzieje że komplikacja gry rozwinie się w dalszych etapach... w przeciwnym razie ten gps i mapa to nie wiem po co są. Co do mapy - może i efektowna, ale niezbyt przejrzysta i nie bardzo pomaga zorientować się w sytuacji. Grafika, dbałość o szczegóły - owszem, ale jeśli mowa o szczegółowości grafiki/tekstur to mamy ją głównie pod nogami, bo parę kroków dalej jest już znaczne pogarszanie szczegółów blurem. Mimo wszystko calość robi wrażenie, każde następne pomieszczenie zaskakuje oczy niesamowitym widokiem - np. miejsce bez grawitacji, w próżni i kilka innych... Dziś mam zamiar spędzić więcej czasu na pokładzie USS Ishimura Cytuj Odnośnik do komentarza
nightrunner 6 Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Zagrałem z godzinkę wczoraj w nocy i gra choć sztampowa daje radę W sumie to ciężko uwierzyć że to gra od EA - jeszcze parę takich tytułów i zacznę zmieniać opinię o tej firmie Trochę nie podoba mi się całkowity brak przedstawienia głównego bohatera - mogliby trochę dłuższy wstęp zrobić żeby chociaż można było poznać kim się gra, a nie od razu hełm na głowę i wio XD Klimat bardzo fajny, ale to dla mnie nie zaskoczenie - z filmików jako fan Obcego, The Thing i filmów science-fiction osadzonych w najdalszych zakątkach kosmosu wiedziałem czego się spodziewać i że mi to podpasuje Grę od razu włączyłem na Hardzie i póki co nie jest to "nie do przejścia" więc polecam wszystkim zacząć zabawę od tego poziomu trudności. Hologramy wyświetlane w czasie rzeczywistym przed oczami bohatera to bardzo fajny powiew świeżości i na pewno na plus. Polonizacja jest nad wyraz dobra, choć ze względu na moje przyzwyczajenie do angielskiego w grach trochę dziwnie mi się grało Ogólnie na pewno warto grać w nocy z lekko podgłośnionym kinem domowym - wtedy wczuwka jest zacna Jeśli w ciągu najbliższych godzin nie wkradnie się monotonia to spokojnie wystawię 9/10. pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi