Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kiedy kupisz MGS 4?

Czy kupisz MGS4 w dniu premiery ? 254 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kiedy kupisz MGS4

• Tak, w dniu premiery
      156
    • Tak, ale po zapoznaniu sie z opiniami innych graczy
      22
    • Kupie jak mocno potanieje
      26
    • Kupie wersje "poprawiona", ktora ukaze sie rok po premierze oryginalu
      16
    • Nie kupie
      16
    • A co to jest ten MGS ????
      18

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Jezeli faktycznie Konami musialoby sprzedac tyle gier w dniu premiery zeby wyjsc na swoje, nie broniliby sie tak przed wydaniem tej gry rownoczesnie na PS3 i X0.

• Odpowiedzi 125
  • Wyświetleń 8,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Edytuje poprzedniego posta.KUPUJE NA 100 i to moze nawet limitke szczegolnie ze premiera jest juz po maturce:)

Opublikowano

A ja kupie jak dostanie ocene w PE nie mniejszą jak 9 , ale i tak dopiero po kilku miechach jak będzie chodziła tak po 130

Opublikowano
Sam tworca gry, glosi ze aby gra sie zwrocila, to musi sie sprzedac w dniu premiery w ilosci kilku milionow sztuk.

Artur

Po pierwsze była mowa o 1 milionie, a nie o kilku, po drugie kilka dni po ukazaniu się wywiadu, pojawiła się informacja, że Payton nic takiego nie powiedział (chyba sam był zdziwiony informacją o tym milionie w pierwszy dzien). Zostało to zmyślone lub źle przetłumaczone i oficjalnie zdementowane!

proponuje przenieść temat do działu MGS

Gra oczywiście biorę w dniu premiery ;)

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Gdybym miał stałe źródło dochodu, gdybym miał PS3, gdybym był pełnoletni, gdybym miał tak ze 2000 zł w kieszeni...

Brałbym MGS4 z miejsca. Nawet gdybym miał obok kumpla z PS3 to kupiłbym grę, zakneblował typka, zamknął w piwnicy i grał...

Ale, jako że mam jedynie 100 zł na naprawę PS2, God of War II jest w platynie, nie mam źródła zarobków a na parapecie stoi jedynie uszkodzona PS2... Grę kupię dopiero za 2-3 lata, jak dostanę PS3 bądź uzbieram sobie. A że wtedy będzie już MGS4: Subsistencivo czy coś innego, to właśnie tą wersję kupię.

Zazdroszczę Wam wszystkim, którzy łykacie MGS4 w dniu premiery, ja będę musiał jakiś filter sobie założyć, by wszystko, co będzie w necie o MGS4 napisane, bo sobie popsuję całą grę jak zewsząd spoilery zaczną wyskakiwać ;f.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Ja tam uważam, że ten milion sztuk w pierwszym dniu to wybieg PRu. Co u licha za różnica, czy kupię grę dziś czy jutro?

Przecież Konami i tak kasę już wpompowało. I póki co jej nie ma. Więc na chłopski rozum - dzień ich nie zbawi. Inna sprawa, gdyby powiedzieli, że muszą w ogóle sprzedać ileś tam sztuk, żeby wyjść na zero, ale ten "milion w pierwszy dzień" od początku pachniał ściemą.

A premiera gry na X0... Nie mam ani PS3 ani Xa, więc to nie fanbojowanie. Ale jakoś... nie sądzę. Ta gra to dla Chlebaka, który ma o połowę mniej sprzedanych egzemplarzy system-seller, a premiera na X360 oznaczałaby rozwianie wątpliwości wielu niezdecydowanych nabywców konsoli, w tym np. mnie. Więc IMO Sony sypnie kaską, żeby zachować exclusiva. I proszę, nie porównujcie tego z sytuacją MGS2, który ukazał się na Xie, kiedy to PS2 dzieliła i rządziła. Na chwilę obecną - dla Sony utrata Metal Geara na rzecz M-softu to jak dla M-softu utrata Halo albo Gearsów na rzecz Sony. Tyle.

Opublikowano

Tyle, że w dniu premiery gra sprzedawana jest po najwyższej cenie, potem tanieje. Czyli w dniu premiery i niedługo później - największy zysk, potem coraz mniejszy.

Opublikowano

kupię, jak mi się zachce

Opublikowano

Poki co gra mnie nie przekonuje, poczekam na opinie i wtedy podejme decyzje. Nie kupie w dniu premiery...

Z ta sprzedaza miliona w jeden dzien, to jedna z wiekszych glupot jakie w zyciu slyszalem. Prawda byc moze jest, ze MGS musi sie sprzedac w liczbie conajmniej mln sztuk by zwrocic koszta, ale na pewno nie chodzi o okres jednego dnia. Wersja X360? Po roku...IMO

Opublikowano

Zeratul jeżeli nie grałeś w poprzednie części to raczej nie masz co sięgać po czwórkę. Taka specyfika tej serii.

Opublikowano

Kupie jak wyjdzie na X360 :D:P jeśli wyjdzie to kupie na pewno bo jestem wielkim fanem tej serii :):P

Opublikowano

Kupie ja pewnie zaraz po kupieniu ps3(co sie szybko nie zdarzy;P)

Opublikowano

Kupię gdy PS3 będzie kosztowała poniżej 800 zł a sama gra 80 zł więc już niedługo ;)

Opublikowano

ZObaczcie jak wygląda konsola na tym zdjeciu pudełka... wygląda jak wersja 40GB ... tyle, ze wyposażona w dysk 80GB.

Wracajac do tematu, to pewnie kupie wersję poprawioną (na 90% jestem pewien, że taka powstanie), a i to za ok 100zł. Wcześniej na pewno jeden z kumpli będzie miał zwykłą, więc pożyczę i przejdę :/

Opublikowano

Edytuje poprzedniego posta.KUPUJE NA 100 i to moze nawet limitke szczegolnie ze premiera jest juz po maturce:)

Edytowane przez izon

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja muszę kupić w dniu premiery najlepie jLimited Edition (ciekawe co wrzucą) mimo że nie mam JESZCZE PS3 :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czy edycja kolekcjonerska jest serią limitowaną ? Muszę ją kupić, ale to nastąpi dopiero pod koniec Lipca :) Proszę o odpowiedź :)

Opublikowano
Czy edycja kolekcjonerska jest serią limitowaną ? Muszę ją kupić, ale to nastąpi dopiero pod koniec Lipca :) Proszę o odpowiedź :)

:lol: wszystko na to wskazuje ze tak :D

Opublikowano

MGS4 jest grą, której nie kupienie w dniu premiery w moim przypadku byłoby grzechem. Preorder złożony w Ultimie (jak zawsze : P ), tylko czekać, aż położę moje obślizgłe łapska na niej, chociaż Euro 2008(te w TV oczywiście lol) i Dragon Ball Burst Limit mogą mnie trochę odciągać od niego muahah.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.