Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wasze kolekcje gier na wszystkie platformy

Featured Replies

Opublikowano

comment_NCdEANr4ODJvhw13gP13HXu3rKXNn5JV

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 328,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wow ile plusików, dziękuję! I to od kogo, kurcze, sama forumkowa elita   @raven_raven > hehe, uwielbiam ten suchar, nigdy mi się nie znudzi. @Rayos > licytacja skończyła się na 200zł. @MYSZ

• Przedstawiam Wam moją graciarnię NTSC-J. Jest też oczywiście trochę gier w PAL/NTSC-U, znajdzie się trochę tytułów z przypadku, ale większość rzeczy z jakiegoś powodu znalazła swoje miejsce na półkach

• Montuję sobie melinę na granie i jakiś czas temu podczas przenoszenia sprzętu obcykałem co tam leżało w szafkach   Na pierwszy strzał wrzucę PSX i PS2    

Opublikowano

Kolekcje z PC też mogłeś wrzucić :P

A wrzuce jutro, ale generalnie raczej słabo to z czasów jak kupowalem w pudełkach gierki na PC z tanich kolekcji.

Bardzo ładnie Bluber, dużo dobrych gierek i konsol, ładne fotki. Szacun za niebieskie Wii, Figaro i ja też mamy ten model (elita, hehe).

Figaro już się go pozbył :frog: Nie ukrywam, że jestes moją inspiracją aux z swoimi zbiorami ulubionych gier na dane konsole. Jaram się strasznie tą ideą.

a różnie czasem bo jestem poje.bany a czasem to po prostu jakaś kopia od ziomka, która pozyczylem i przy robieniu zdjęcia zapomnialem jej zabrać z stosu

A na chu pożyczać od ziomka jak już się ma?!

A tak poza tym to bardzo spoko kolekcja. Dużo z tych tytułów sam bym z chęcią przytulił. Bardzo ładnie. Bardzo.

A bo pozyczyłem od kolegi i w międzyczasie zakupiłęm swoją kopie i mu nie zwróciłem :sorcerer:

Opublikowano

bluber ty k,urwa gnoju się moim AC6 i Banjo Nuts&Bolts chwalisz ;DDD

no ale ME i Wolfa przeze mnie nie mogłeś położyć do fotki to wybaczam

a tak na serio to ładna kolekcja, szanuję gierki na Xbox i Wii szczególnie

Opublikowano

no mówie leżom to leżo wpadną do fotki jest props trudno :cool: plusików nie oddaje

Opublikowano

Zbieranie selektywne to coś wspaniałego z prostej przyczyny - jak człowiek ma w cholerę gier bo na przykład idzie w fullset, lub wyznaje zasadę typu 'gram we wszystko i nie sprzedaję gier, które mam w jednym egzemplarzu', to jednak te perły gubią się w morzu średniaków. Myślałem o tym, by wydzielać sobie półki na rodzynki, a resztę gier - średniaki, crapy, taśmociągi - trzymać w osobnym miejscu jednak to bardzo niepraktyczne.

Zrobiłem natomiast jeden rozsądny krok - nie robię już zakupów 'na zapas' wszystkiego. Bo tanio, bo może kiedyś zagram w to, bo może kiedyś zagram w tamto. Kończy się to tak, że w nic z tych kupionych rzeczy raczej w życiu nie zagram. Spisałem sobie dość obszerną listę zakupów, ale są na nie same petardy na które lecę z wywieszonym jęzorem.

Kolejnym krokiem będzie chyba odchudzenie kolekcji o generyczne tytuły typu kolejna część spider-mana, jakieś jamesy bondy, matrixy i inne śmieci na licencji do których się nie wraca. Szkoda tylko, że tych gier jest mnóstwo i trudno je upłynnić. Cieszę się natomiast z tego, że zawsze wyzbywałem się wielu sportówek (oczywiście nadal je posiadam na niektóre platformy, na przykład X360 gdzie buduje fullset, czy arcade'ówki typu NBA Street Vol 2 :banderas:)

Powoli zaczynam dojrzewać do podejścia typu 'less is more', a foty takie jak wrzuca Bluber, coraz bardziej przemawiają mi do rozsądku.

Dlatego właśnie lubię Nintendo - może nie gram na ich platformach zbyt często, ale każda ichnia gra 1st party czymś się wyróżnia, chce się mieć ją na półce, w odróżnieniu od pierdół klepanych na licencji.

Opublikowano

Myślę, że tego jeszcze nie było w tym temacie, ale muszę się do tego przyznać. Byłem ogromym fanem, jedne z najlepszych gier ever (bez 3 i w sumie 1). No. Tak się czuje gej przed coming outem. Te encyklopedie :banderas:

4fxnqvcoq5f5.jpg

jte2i5w8ujtx.jpg

rj7kjmvi30a2.jpg

Edytowane przez MichAelis

Opublikowano

comment_FZalT0uGJhzsingQgVnLCphlYIx1MLNF

Opublikowano

ty (pipi) gnoju

Opublikowano

Ahahahhaha xddd

Opublikowano

michu a gdzie figurki i chociaż jedno popiersie?

Opublikowano

w WKP:

"nagrane ruchanie za 15min"

"ruchanie dzi,wek"

"pukanie zon forumowiczow"

w prawdziwym zyciu:

wbijanie platyn w asasynach :reggie:

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Gv338Ap.png

piękna kolekcja. zazdraszczam

Edytowane przez sosnaa

Opublikowano

supa-hot-fire.gif

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Ja też zbieram tylko gierki, któreg mega mi podchodzą, mają jakąś wartość sentymentalną, zbieram też często całe serie jak jakaś część z serii mocno mi podeszła. Platforma nie ważna. Ważne, że wracam (albo chociaż mam ochotę) do nich regularnie.

Opublikowano

Myślę, że tego jeszcze nie było w tym temacie, ale muszę się do tego przyznać. Byłem ogromym fanem, jedne z najlepszych gier ever (bez 3 i w sumie 1). No. Tak się czuje gej przed coming outem. Te encyklopedie :banderas:

4fxnqvcoq5f5.jpg

jte2i5w8ujtx.jpg

rj7kjmvi30a2.jpg

Bardzo ładna kolekcja asasynków. Sam gram, a także mam prawie wszystkie części i nie wiem skąd tutaj tak wielkie obruszenie. No tak, bo to gra od Ubi, a nie Nintendo. :)

Opublikowano

To teraz podpis nad avkiem - Assssasyn fanboj

Opublikowano

Tak naprawdę też lubię tę serię, i nawet z tym się nie kryłem. Niedawno do kompletu doszedł Rogue i powoli go sobie dawkuję.

Po przeskoku na XO na pewno zahaczę o resztę, no bo jak to nie grać w assassyna ;) Oczywiście próba przejścia wszystkich części jedna po drugiej skończy się ostrą grypą żołądkową i palpitacją serca.

Opublikowano

Ja grałem w każdą do czwartej. Pytam się teraz po co? Ale pewnie dlatego, że miałem dużo wolnego czasu.

Opublikowano

Szkoda kasy.

Edytowane przez Hum

Opublikowano

Nie no, trzeba się szanować i nie można przyjmować ciągle tej samej kaki do buzi. 

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Moja kolej! Choroba (niestrawności, zjadłem za dużo owieczek i świnek) sprzyja porządkowaniu, czyszczeniu i archiwizowaniu gier. Pozwala też nadrobić zaległości kronikarskie. Sił starczyło mi tylko na Ninny, może kiedyś wezmę się za Segę, Sony i M$. Do rzeczy:

Wii U:

Szkoda patrzeć jak ta konsola umiera. Szalenie niedoceniona, wysyp dobrych gier, szczególnie w zestawieniu z liczbą "januszowych" gier na PS4/XO. Świadczą o tym ceny gier na aukcjach, które nieubłaganie trzymają poziom... Mam tylko to co ponizej, a jeszcze tyle gier do nadrobienia (Xeno, Toad, DK, Bayonetta)! 

25p22xx.jpg

Wii:

Najmniej fajna ze wszystkich konsolek Ninny, z którymi miałem styczność. A grałem chyba na wszystkim poza Virtual Boyem... Niemniej Manhunt 2 z tym padem oraz oba Mariany Galaktyczne... Po prostu  :obama:

[E]: coś pomieszały mi się gierki na Wii na zdjęciach, ale zbyt leniwy jestem by uploadować nowe  :P

vqma1f.jpg

hmwfsa.jpg

GameCube:

Jedna z tych konsol, którą naprawdę doceniłem po latach... Kupiłem ją dla Rogue Leadera (jaka szkoda, że ta seria już nie istnieje...), pograłem w Luigi's Mansion (którego potem sprzedałem...) dokupilem parę gier, ale zwróciłem się w kierunku Xboxa (Halo, DOA3) i hitów na PS2 (FFX, Ico etc.). Dopiero po latach ją doceniłem - cóż tam były za sztosy! Prawdziwe remaki hitów (RE, MSG), wspaniałe gry od Ninny czy konwersje z DC (Ikaruga!).

0fk27t.jpg

Zk040d.jpg

q5dvgj.jpg

NES/SNES/N64

Ech... Człowiek miał tyle pereł jako dziecko, a sprzedał wszystko, aby zainwestować w... Przerobionego szaraka...  :frog: . O historii sprzedawanych kieszonkonsolek (GBC-->GBA-->PSP-->3DS-->VITA-->Iphone (tak iPhone...) lepiej nie mówić... Marne resztki z dawnych lat... MGS dokupiony, by służył na półce jako pomnik dla HK! Ileż człowiek przegrał partyjek w Super Mario Kart z sąsiadem   :obama: 

pzIhpF.jpg

No i na koniec zdjęcie całości:

Nie jest to największa, ani też najlepsza kolekcja na tym forum, ale jestem z niej bardzo dumny. Z niemałą częścią tych gierek wiążę piękne wspomnienia i spędziłem z nimi wiele czasu (także z "rakowatnym" Black Ops II).

1D8KAg.jpg

Pozdro!

Edytowane przez Wilk_Zly