Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

  • Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 448,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

  • Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

  • Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

Będąc na komunijnej imprezce podchwyciłem dobry apetizer, który sobie właśnie sam zrobiłem:

 

- brokuły drobno pokruszone, gotowane na parze max 10 minut (by były elastyczne i kruche, a nie rozklapciane)

- sos czosnkowy z jogurtu greckiego, oliwy z oliwek, soli, pieprzu

 

Brokułki po wystygnięciu zalewam sosem i jest zagrycha lepsza niż jakiekolwiek czipsy :banderas:

Opublikowano

Red, a spróbuj tak ugotować kalafiorka i również polać sosem czosnkowym. Polecam, kiedyś babcia takie coś gdzieś podpatrzyła i w sumie polecam. A zresztą z sosem czosnkowym wszystko smakuje :)

Opublikowano

Polecam dodać do takiego brokuła z sosem czosnkowym sera feta: +10 do smaku.

Opublikowano

No to ja taką sałatkę często jadam, ale dodaję podsmażoną cebulkę, słonecznik i pierś z kurczaka.

Opublikowano

Łosoś wędzony z pieprzem (ten biedronkowy, serio smaczny jest!) i herbatka pu-erh :fsg:

Opublikowano

Na śniadanie dziś serek wiejski z truskawkami i płatkami owsianymi.

Opublikowano

Na śniadanie dziś serek wiejski z truskawkami i płatkami owsianymi.

Ja od pon do pt jem płatki owsiane z rodzynkami (osobno dodaje) zalewam wrzątkiem po 5 min dodaję jabłko świeżo skrojone. No goty śniadanie.

 

Natomiast w soboty i niedziele jem bardziej tradycyjne śniadania, t.j. jajecznice, frankfurterki itp.

Opublikowano

Łosoś wędzony z pieprzem (ten biedronkowy, serio smaczny jest!) i herbatka pu-erh :fsg:

Ten łosoś jest i w Tesco i Carefourze i Piotrze i Pawle (pewnie i w Lidlu i innych marketach).

Ale najlepszy jest ten z Biedry:)

Tak samo te antipasti - papryczki nadziewane serem, w Biedrze najlepsze, odpowiednio pikantne, skóra nie taka twarda jak w lidlowskiej wersji, no i cena też ok.

Opublikowano

 

Na śniadanie dziś serek wiejski z truskawkami i płatkami owsianymi.

Ja od pon do pt jem płatki owsiane z rodzynkami (osobno dodaje) zalewam wrzątkiem po 5 min dodaję jabłko świeżo skrojone. No goty śniadanie.

 

Natomiast w soboty i niedziele jem bardziej tradycyjne śniadania, t.j. jajecznice, frankfurterki itp.

 

 

Ja śniadania zawsze na słodko, nie wchodzą mi jajka z rana, kiełby też nie. Rodzynki bardzo lubię, zawsze garść po treningu wchodzi.

Opublikowano

U mnie dokładnie odwrotnie, śniadania tylko wytrawne. We Francji i na Sycylii trochę się z tym męczyłam, nie mogłam już patrzeć na rogaliki z kremem pistacjowym. 

Ale to może dlatego, że ogólnie nie jestem fanka słodyczy. 

Opublikowano

Czyli podrywa na 'pokaż cycki, dam Ci ciacho' w Twoim przypadku raczej nie działa?

Opublikowano

Przecież napisała frytki i majonez, a nie wódka i majonez :/

 

Dzisiaj kasza jaglana i sosik grzybowy :wub:

Opublikowano

wczoraj robiłem frytki z majonezem, bardzo dobre wyszły, chrupiące na wierzchu i miękkie w środku

 

chociaz dużo chcrzanienia z tym było

Opublikowano

Przecież napisała frytki i majonez, a nie wódka i majonez :/

 

Dzisiaj kasza jaglana i sosik grzybowy :wub:

Pamietam jak jeszcze niedawno kasze jaglana mozna bylo khpic tylko w zdrowej zywnosci za grube hajsy.

Fajnie, ze sie przyjela - od lat wpyerdalam codziennie. Ma odczyn zasadowy, co jest fenomenem.

Opublikowano

dejw a co daje ten odczyn? odkwasza ci organizm od nadmiaru białka?

Opublikowano

Ja uwielbiam każdy rodzaj kaszy: gryczaną, jaglaną, kuskus.. chyba nawet bardziej niż ryż.

Opublikowano

dejw a co daje ten odczyn? odkwasza ci organizm od nadmiaru białka?

Tak.

Polecam zwlaszcza osobom, ktore wysypuje po bialku.

Opublikowano

 

Przecież napisała frytki i majonez, a nie wódka i majonez :/

 

Dzisiaj kasza jaglana i sosik grzybowy :wub:

Pamietam jak jeszcze niedawno kasze jaglana mozna bylo khpic tylko w zdrowej zywnosci za grube hajsy.

 

Serio? Matka od obabci ze wsi zawsze tego przywozila na worki i zawsze gardzilem bo wole gryczana xD

Opublikowano

Dawid coś wymyśla. Kasza jaglana (i w chuy innych rodzajów kaszy) jest od zawsze w Auchan na stoisku 'luz' i kosztuje grosze. Polecam.

Opublikowano

Ale mało ludzi ją znało. W Polsce zawsze rządziły ziemnioki i ryż, albo kasza gryczana. Od kilku lat dopiero ludzię się przekonali do innych kasz i ryżów.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.