Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

Lubię serek wiejski, ale trza go odpowiednio stuningować świeżo zmielonym pieprzem i solą. Można też dodać cebulki. A na słodko? Shit, nie lubię dżemów, ani w ogóle bułek słodkich, drożdżówek, pączków. Wolę pizzerkę, albo teraz w biedrze są te bułki co niby stylizowane na włoskie;) z mięsem, pomidorami, serem - to lubię czasem wrzucić na ząb.

Edytowane przez grzybiarz

  • Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Wyświetleń 449,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

  • Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

  • Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

 

ja myślałem że nie mam czegoś takiego jak "coś sie przejadło" ale jak od 3 miechów wcinam makaron brązowy z warzywami to juz mam dosyć ;/ tak samo serki wiejskie.

 

Ty dietujesz chyba, nie? ;d a ryż, kasza jęczmienna.. ??

 

makaron brązowy robi się 6 minut, w 10 mam gotowy obiad, brak czasu w tygodniu na gotowanie, w weekendy co innego. marchewka z groszkiem na maśle za mną teraz chodzi.

Opublikowano

Serek wiejski plus świeże truskawki, maliny bądź jakieś inne jagody GOTY , a głównie na słono właśnie z cebulką bądź szczypiorkiem i wuchta pieprzu.

Opublikowano

Ja bardziej lubię twarożek Grani od Piątnicy, oliwkowy i ogórkowo-koperkowy pyszny.

Opublikowano

Na obiad vol au vent a na deser tiramisu i french coffee(kawa z koniakiem).

Edytowane przez Mroku333

Opublikowano

Na tego srodkowego kucharz chyba dodal cos od siebie.

Opublikowano

Sylvan Ty jesteś kucharzem w jakiejś renomowanej restauracji?
Ostatnio przeglądałem swoje foty na telefonie i mam tam głównie żarcie, ale takie standardowe, ryż z kurczakiem i sos, ziemniaki z mięchem i surówki, itp. Trochę się załamałem, bo myślałem, że robiłem lepsze rzeczy:)

Opublikowano

Jako, że zaczął się sezon na dynie, dzisiaj zjadłem czeczeński placek z dyniowym nadzieniem: hingalsz/hingalasz. Całkiem spoko sprawa, sycące i... inne.

Opublikowano

A ja polecam sprawdzony sposób na dynię, która każdemu powinna posmakować: dynię obieramy i kroimy w kostkę (ok 2x2 cm), z oliwy, czosnku, soli i pieprzu przygotowujemy "zalewę", w której moczymy dynię przez min. godzinę. Następnie wykładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w 180 stopniach aż będzie miękka (ok godziny, zależy od rodzaju dyni). Tak przygotowana dynia jest świetnym dodatkiem np. do makaronu, risotto, można z niej zrobić zupę, pastę do chleba, a ja najbardziej lubię wyłożyć ją na ciasto francuskie, dołożyć pokruszonej fety, szałwii, lekko skropić masłem i zapiec - niebo w gębie. Kiedyś dynię znałem tylko z mlecznej i słodkiej zupy a odkąd ją robie w ten sposób to całkiem inna bajka.

Opublikowano

dynia to jedyny powód, dla którego jesień da się znieść. używam głównie do curry z pomidorami, ale spróbuję tak jak piszesz. 

Widziałam gdzieś też ostatnio przepis na pierogi z dynią i parmezanem, ale nie wiem czy się zbiorę do lepienia 

A no i hokkaido rządzi, bo nie trzeba obierać

Opublikowano

Domowa pizza na cienkim cieście z gruszką, serem pleśniowym, orzechami włoskimi i pieprzem. Jakie to dobre.

Opublikowano

W weekend zrobilismy pizze i karpatke, w niedziele pieczone ziemniaki z przyprawami oraz steki z Sokolowa (antrykot) dla sprobowania i generalnie steki z Sokolowa byly slabe w ch. Ziemniaki i bizonowa pizza + karpatka na deser jak zwykle goty.

cookin im lovin it

Opublikowano

Oszamałem wczoraj w typowej polskiej karczmie szpinak duszony w śmietanie z suszonymi pomidorami marynowanymi w zalewie. Ale to było wyborne, wielka micha za jedyne 6 zeta.

Tak się podjarałem, że próbuję właśnie coś takiego sam zmiksować w domu - sam słoiczek pomidorów to 10 zł, nie wiem jak im się to opłacało z robocizną i obsługą kelnerską :F

Opublikowano

skusiłem się na Kebab Kinga w warszawie przy świętokrzyskiej, za 15zł takie ścierwo dostałem, że wy(pipi)ałem do kosza kebsa, mięcha z kury obślimaczona i garstka reszta surówka, i jeszcze wielkości większej kajzerki :pawel: zaorac tę knajpę, następny raz wezme kebsa przy klinice aborcyjnej na marszałkowskiej doktor chazan poleca

Opublikowano

Zaorać wszystkie kebaby. Śmierdzą i są z chuyowej jakości mięsa. Śmiejemy się z blubera, ale faktycznie lepiej falafelka opyerdolić. 

Opublikowano

Jak się nigdy dobrego nie jadło, to można tak pier.dolić.

Opublikowano

Dobre w smaku to nie znaczy dobre dla twojego zdrowia. Ale jak ktoś jest przyzwyczajony do jedzenia gó.vna obersanego przez całe życie to żadna różnica.

Edytowane przez Cosmos

Opublikowano

z kebabami jest chyab ten problem, ze nawet wiekszosc turasow nas przyzwyczaila do przcietnej ich jakosci i o dobrego kebaba trudno, a ch ujowego to spotkasz na kazdym kroku, u turasa czy u mamy jadwigi, bez roznicy

Opublikowano

kebab z dobrego mięsa i innych składników to koszt minimum 30zł, czyli dobrego dania w restauracji, mało kto mając taki budżet chodzi na kebaby

Opublikowano

dlatego nie ma sensu w ogole jesc tych rzygow obracanych na bolcu w "kebabowniach", zwlaszcza jak masz teraz mode na dobre jakosciowo fast foody i mozesz zjesc takiego hamburgera za 30 zl ze glowa mala

Opublikowano

Dobre w smaku to nie znaczy dobre dla twojego zdrowia. Ale jak ktoś jest przyzwyczajony do jedzenia gó.vna obersanego przez całe życie to żadna różnica.

No to właśnie zjedz coś innego i poczuj tę różnicę.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.