Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

Zacierki sobie wczoraj zrobiłem i dzisiaj na kolację drugi raz jem :fsg:

Ugotować ziemniaki, wrzucić usmażony boczek z cebulą, dorzucić małe kluski z mąki i wody i (pipi)a takie dobre jedzenie, że samemu Okrasie pitok by stanoł

Edytowane przez Yakubu

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 446,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

• Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

• Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

To nie jest zacierka.

Zacierka jest mlekiem z drobnymi kluseczkami z mąki i jajka. Do tego wskazane ziemniaczki z cebulką. 

Opublikowano

U mnie na to się mówi zacierki, a zacierki + mleko to są zacierki na mleku i jest to paskudne danie, nienawidzę bardziej od wątróbki

Opublikowano

Też lubię wątróbkę, ale tylko jak mam, albo babcia zrobi, nie zjadłbym w restauracji. Dość specyficzne danie, zjem raz ze smakiem i mam dosyć na długo.

Opublikowano

Bo wątróbkę, to trzeba umieć zrobić. Jakiś czas temu jadłem w robocie, ale niestety była łykowata i bardziej nadawała się do kosza niż do zjedzenia ze smakiem :|

Opublikowano

Bo łatwo przesmażyć.

A teraz opierdzielam sobie ikrę śledziową z oleju z gorczycą i cebulą. Kocham. Mam nadzieję, że bozia się nie pogniewa, że zjadłem dzieci pani rybki.

Edytowane przez Okie from Muskogee

Opublikowano
W dniu 12.06.2018 o 10:34, krupek napisał:

Wzięła mnie wczoraj ochota na falafele. Namoczyłem ciecierzycę, ugotowałem przyprawiłem... spaliłem blender podczas miksowania, więc nie zmieliło się dobrze, nie doprawiłem i wyszły suche. Nie warto było, choć dziś jem resztę i jak przeleżały to jakby bardziej jadalne.

Ciecierzyce na falafele trzeba całą noc moczyć jak coś bo inaczej własnie twarda spali ci blender (chociaż ja spaliłem i taką całą nocną bo miałem słaby blenderek). Dodajesz kolendry mam nadzieje?

Opublikowano

Moczyłem całą noc, a nawet dłużej, miękka była, no blender właśnie ch.ujowaty był. Kolendry nie dodałem, po swojemu doprawiłem bardziej, bo na szybko robiłem zakupy i m.in. kolendry właśnie nie kupiłem.

Opublikowano

Blender pewnie z biedry.

Opublikowano

Musaka po taniości - bakłażany po 1.99 to grzech nie skorzystać :cebula:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnio mam smaka na różne formy pasty z awokado. Wczoraj zrobiłem sobie z rozgniecionym ząbkiem czosnku, łyżeczką musztardy, pieprzem i czarnuszką. O jenysiu, z chlebem żytnim to jest złoto przekąska.

Opublikowano

Aaaiii smaka narobil.

Opublikowano

Kanapkę z żółtym serem, wolno gotowaną łopatką wieprzową, sosem piri-piri, pomidorem i majonezem:banderas:

Opublikowano

Zostało mi z pizzy salami, oliwek, czerwonej cebuli i sera, więc zapakowałem to między dwie tortille posmarowane mieszanką keczupu i majonezu i zapiekłem w piekarniku. Dobre, jeśli placki się nie przypalą.

Opublikowano

37181756_1641892025908433_54084116946050

Zjadłem 3 kawałki o 15ej i do teraz jestem najedzony. Cienkie ciasto, a bardzo dużo dodatków, cenowo też ok. Jak ktoś będzie w środzie śląskiej, to pewnie trafi, polecam.

Opublikowano

Przecież to jest Guseppe XDDD

Opublikowano

:pizza:  /10

Jażem się skusił na Telepice w promocji 3 średnie za 1 z okazji mundialu. Uwielbiam ten model biznesowy, że jedna pizza to 46 zł jako cena bazowa xD Te 3 w jednym i tak wyszły prawie tyle co za średnie w innych miejscach. Ogólnie niezłe są - sos ok, ciasto wporzo, składników nie brakowało. Bez szału jednak.

Z sieciówek póki co prowadzi DaGrasso (ta konkretna w moim pobliżu) na zmianę z Dominos. Pizza Hut tak mnie obrzydziła po degustacji przy DH Wanda w Kraku, że już wolę mrożonkę z kawałkami marchewki z Aldiego po 2,39 zł.

Edytowane przez _Red_

Opublikowano

Ja wczoraj pizzunia z jakimś prestiżowym salami w Ogniem i Piecem w Gdyni i była pyszna, polecam jak ktoś będzie.