Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

o je.bany, kurki żre :obama:

Pierogi pieczone z fetą/szpinakiem i kapustą/grzybami, na talerzu z 30 sztuk, zjedzone z 20 ale te pozostałe 10 spokojnie pęknie do wieczora jeszcze jak będę przechodził obok kuchni.

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Wyświetleń 448,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

• Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

• Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

wawrzyniec_news_ce724904.jpg

Ta z Ciecierzycą to jest złoto, smakuje jak pasztet, tylko lepiej, szczególnie z ciemnym pieczywem. Polecam sprawdzić, do dostania w Lidlu. Biedra też ma swoje, bardzo podobne, ale te chyba bardziej mi smakują.

Opublikowano

Obadam, dzieki.

Opublikowano
14 godzin temu, Mejm napisał:

Obadam, dzieki.

lepiej po takie rzeczy przejdź się na wrocławski bazar smakoszy przy browarze mieszczańskim, ew. ekobazar przy tęczowej

Opublikowano

zielona herbata na przemian z białą. Co jakiś czas yerba mate Taragui energia.

To pijam.

Opublikowano

Zaraz będę jadł ćwiartkę z kurczaka wędzoną, ale sobie podgrzewam w piekarniku.

Kiedyś za łebka się jadło takiego wędzonego kurczaka, ale znajomy ojca wędził. Coś mnie skusiło by kupić z biedry gotowy wyrób i tam już na drugim miejscu w składzie cukier. I w ogóle pełno jakichś dziwnych nazw chemicznych.

Opublikowano

jak kurła wędzoną z piekarnika? :bad: takie rzeczy tylko na zimno.

ja sobie z kolei zaraz zamawiam piccunię chyba, oczywiście bez ananasa i sosu czostkowego

Opublikowano

Wczoraj jadłem jedną ćwiartkę na zimno i było średnie. Dzisiaj trza zjeść drugą (24h spożyć po otwarciu), no to sobie jem, ale podgrzałem.

Chu.jowe, nie polecam. Zarówno na ciepło i zimno - takiego czegoś się nie kupuje, takie coś trzeba uwędzić samemu :/

Pamiętam że tam mięso było takie białe, suche, a tu całkowicie inna konsystencja. 

Kolejna rzecz dodana do listy "nie kupię nigdy", zaraz za Kasztelanem puszkowym.

Opublikowano

Wczoraj był piątek więc coś azjatyckiego z łososiem i krewetkami 

6YvT31F.jpg

a dziś już kurczak w jajku z warzywami.

zVN54cU.jpg

Wszystko oczywiście robione na WOKu

MuPYBvO.jpg

Edytowane przez Tynio

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziś na obiad 

Ryż oraz kurczak w curry 

EhFfNF5.jpg

pkBT6QU.jpg

Fotka dla tych co ostatnio się Pizzy czepiali

Opublikowano

cEOLBL9_d.jpg?maxwidth=640&shape=thumb&f

bedzie ucztowane :banderas:

na razie wjechaly tylko cuksy, konsystencja chalwy, smak slodko orzechowy ale cap zgnilej cebuli lezacej 3 dni na sloncu. 

Sledzik poczeka na lepsze czasy bo w domu tego na pewno nie otworze

Opublikowano

Był na wycieczce. Właśnie Grabek, napisałeś gdzieś jakaś relacje?

Opublikowano
4 godziny temu, Rudiok napisał:

Uuu, skąd takie rarytasy? 

Duriana przywiozlem sobie z Bali, a sledzika przywiozl mi kumpelek z okretu jak byli w szwecji

2 godziny temu, grzybiarz napisał:

Był na wycieczce. Właśnie Grabek, napisałeś gdzieś jakaś relacje?

Jeszcze nie, od razu po urlopie poszedlem w morze i dopiero dzis zwijam na lad :dog: 

Opublikowano

Wczoraj byłem po raz pierwszy w hinduskiej restauracji. Było naprawdę smacznie i ostro, lecz nie wiem czy warte to wszystko dzisiejszego cierpienia. Zgadzam się z tym: 

No ale kolejne doświadczenie kulinarne na liście odhaczone, kolejna cenna życiowa lekcja też.

Opublikowano
W dniu 19.08.2018 o 22:26, basbot11 napisał:

Sprawiłem sobie patelnię do smażenia tego przysmaku.
Ten przepis muszę kiedyś sprawdzić.

e5054f302f156a29d02c5fb0946405ca.jpgf76ad73ff8f1c9915e9cfe8db8231388.jpg249bf896db7dd091a6089b4b0c7389cc.jpg

To jest ciasto naleśnikowe ?:)

Opublikowano
13 minut temu, sprite napisał:

@second W Indian Palace byłeś?

Tak, też. :) Tak się złożyło, że trafiłem do Indian Palace na obiad, a później jak byłem z żoną na zakupach w Olimpie, to mi pozazdrościła i chciała iść do Rani na kolację.  :) 

Jest jeszcze na Staszica jakieś nowe Shani Jani, słyszałem że dobre.

Opublikowano
To jest ciasto naleśnikowe ?:)

Ciasto jest bardzo wodniste, a po usmażeniu, w środku kulki nie jest do końca ścięte, raczej takie kremowe.

Na około 16 kulek potrzebujemy:
-100 gram mąki
-1 jajko
-300 ml dashi

Jako że przygodę z kuchnią japońską dopiero zaczynam, kupiłem dashi w granulancie.

ee3398bf3bddb2ce213c8a4b0ec6dcaa.jpg
Opublikowano

Ostatnio jadlem duzo slodyczy i musze isc na odwyk.

Opublikowano

Jak jakieś ciekawe i dobre to nie ma co żałować.

Opublikowano

No wlasnie pospolite. Ptasie mleczko, wafelki, jakies ciasto. Za duzo, czuje przesyt.

Kupilem tez znowu kilogramowa paczke orzechow ziemnych w karmelu. Taka sama kupilem przed mistrzostwami w wakacje i skonczylem dopiero w sierpniu. Wtedy byla za 15zl a pare dni po zakupie widzialem, ze przecenili na 10zl. Oj jak dupa piekla. Obiecalem sobie, ze przy nastepnej promocji kupie. No i masz.

Opublikowano

A propos karmelu, to ciekawe są wafle ryżowe w karmelu, takie pakowane po 4 chyba.

Opublikowano

Z nowych i dobrych słodyczy, polecam ten przysmak ciapacki, do kupienia w biedrze. Takie kostki zastudzonego(?) syropu w takiej jakby mące. Byłem ostatnio na Dniach Miodu i Wina i typ sprzedawał te kostki na wagę w wersji z orzechami. Zarypiste, polecam.

Opublikowano
Godzinę temu, grzybiarz napisał:

Z nowych i dobrych słodyczy, polecam ten przysmak ciapacki, do kupienia w biedrze. Takie kostki zastudzonego(?) syropu w takiej jakby mące. Byłem ostatnio na Dniach Miodu i Wina i typ sprzedawał te kostki na wagę w wersji z orzechami. Zarypiste, polecam.

A to nie przypadkiem Turecki przysmak, podawany także w Bułgarii. Jadłem coś podobnego właśnie w Bułgarii i było bardzo dobre