Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

Domowy philly cheese steak. Cebula, papryka, wołowina, ser, bułka. Najtrudniej dostać dobre mięso i cienko je skroić, ser też musi być wyrazisty. Ale polecam bo sezon na świeżą paprykę w pełni. 

  • Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 421,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

  • Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

  • Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

I relacja foto, dziś z gruyere i comte, wyszło zaje.biście

 

LRM_EXPORT_20180717_201325.jpg

 

LRM_EXPORT_20180717_201523.jpg

Opublikowano

Taa, a zrobiłbym takie cos sam to by trafilo na kolejna emotke. Spalone i zalane toną seropodobnego :[

 

Opublikowano

No własnie nie bardzo xD

Opublikowano

Nie bardzo bym zrobil, nie bardzo spalone, czy nie bardzo za(pipi)iste?

Opublikowano

Błędnie zakładasz, że to :pizza: i to :drwal: wygląda podobnie do tego co wrzucił Rudiok. 

Opublikowano

Nie mam zdjec po upieczeniu pitcy, wtedy juz byla zbliżona :[

Opublikowano
12 minut temu, _Red_ napisał:

Nie mam zdjec po upieczeniu pitcy, wtedy juz byla zbliżona :[

 

Panie, odwazne słowa nazywać to coś pitcą xD to bardziej zarzyganka

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

własnie jem plendze z batatów z soesm czosnkowym, jezusku

Opublikowano

musiałem googlować co to są plendze, stop wprowadzania niemieckiej gwary na polskie forum 

Opublikowano

Jeszcze jest wojenka podobna do mizeriowej, jedni na słodko, drudzy na słono, tak i  tak super, ale jednak plyndze z  sosem  toffi też robią.

Opublikowano

Tosty / jajka / szyneczka / cokolwiek byleby z majonezem pegaz :banderas:

Pierwsze co zawsze oje.bawszym gdy pojawiam się w Poznaniu. 

 

Winiary i helmansy mogą mu obciagnac

 

images?q=tbn:ANd9GcRKo0D-mvYlLeRMjHi7Daw

 

 

Opublikowano
W dniu 9.08.2018 o 15:21, milan napisał:

Jeszcze jest wojenka podobna do mizeriowej, jedni na słodko, drudzy na słono, tak i  tak super, ale jednak plyndze z  sosem  toffi też robią.

Co do mizerii, to ojciec mojej kobity, leje ocet do mizerii:)

 

„Ogórki w occie”

Opublikowano
42 minuty temu, _Red_ napisał:

Tosty / jajka / szyneczka / cokolwiek byleby z majonezem pegaz :banderas:

Pierwsze co zawsze oje.bawszym gdy pojawiam się w Poznaniu. 

 

Winiary i helmansy mogą mu obciagnac

 

images?q=tbn:ANd9GcRKo0D-mvYlLeRMjHi7Daw

 

 

 

Kiedys byl lepszy, teraz to juz nie to samo. Tylko kielecki.

Opublikowano
1 godzinę temu, grzybiarz napisał:

Co do mizerii, to ojciec mojej kobity, leje ocet do mizerii:)

 

„Ogórki w occie”

 

To już ciężko mizerią nazwać, to po prostu zwykła sałatka szwedzka z ogórków. 

Opublikowano

Pierwsze podejście do ramenu:

 

sKDtCec.jpg

 

dużo roboty, bo ponad 3h stania przy garach i drugie tyle czekania (mi w sumie nie przeszkadza, bo lubię gotować), ale jaka satysfakcja :fsg:  no i co najważniejsze wyszło naprawdę dobre, chociaż następnym razem coś tam pozmieniam żeby było jeszcze lepsze

Edytowane przez Kinoji

Opublikowano

Kinoji sam ugotowałeś bazę/ wywar?

Ja ostatnio zmajstrowałem Takoyaki, ale z krewetkami, bo ośmiornicy nie miałem.

911933be7e2758d3ab4a2f0b59f4cda0.jpg

Opublikowano
 
jak smażyłeś te takoyaki, że się nie rozleciały?


Sprawiłem sobie patelnię do smażenia tego przysmaku.
Ten przepis muszę kiedyś sprawdzić.

e5054f302f156a29d02c5fb0946405ca.jpgf76ad73ff8f1c9915e9cfe8db8231388.jpg249bf896db7dd091a6089b4b0c7389cc.jpg
Opublikowano

o kurfa basbot , zaproś mnie na kolację.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.