Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zdjęcia naszych aut

Featured Replies

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 680,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ululululu Paaanowie! Co to była za wycieczka! Trip życia, naprawdę polecam każdemu! Tyrol, Bawaria, przełęcz  Grossglockner hochalpenstrasse jest niesamowita, i przez 4 dni 30 stopni, słońce i an

• Sure   Mam ja co prawda dopiero kilka miesiecy, ale wrazen bylo przez ten czas pod dostatkiem   Dla mnie - jako chlopaka wychowanego na Gran Turismo, Initial D, F&F itd - mot

• okej, czas się pochwalić nowym nabytkiem. Dopiero teraz pogoda dopisała żeby auto umyć i ogarnąć.   Pozbyłem się swojej białej alfy i nabyłem tym razem hot hatcha   to znowu alfa x

Opublikowano

Jeszcze czekam. W lipcu ma wyjechac do dealera.

Edytowane przez _Red_

Opublikowano

moje pierwsze własne autko zmieniło właściciela. Świetna jednostka 1.8t. Przez 3 lata zawiódł jedynie termostat i czujnik esp, auto praktycznie bezobsługowe. Kupiłem auto zadbane i takie też sprzedałem. Można powiedzieć, że zostaje w rodzinie bo ojciec dziewczyny wziął jako drugie auto. Będę brał co jakiś czas na przedmuchanie :) 

Edytowane przez D.B. Cooper

Opublikowano

Bora :notbad:

Teoretycznie nieciekawy samochód, którym zaraziłem się zaczytując za dzieciaka piękny katalog prosto z niemieckiego salonu. Do dziś się obejrzę za ładnym egzemplarzem. Kiedyś prawie kupiłem używkę, opisywałem.

Opublikowano

Te Bory i  Jetty nigdy mi się nie podobały, miały one jakiś większy sens niż być tańszą wersją passatów i czymś większym od golfa?

Opublikowano

Jetty zwykle robiły za Golfa w sedanie. Akurat Bora miała teoretycznie być nieco bardziej prestiżowa od Golfa IV, przez co sprzedawali ją także w wersji kombi, równocześnie z Golfem kombi. Z kolei w USA Jetta robi od paru lat za najtańszy model i jest robiona w Meksyku.

https://www.autoscout24.com/offers/volkswagen-bora-variant-v6-tuev-au-neu-gasoline-black-2804d451-041b-4fa0-8acb-ca24990c5600?cldtidx=6

Ale sleeper był z takiej Bory Variant z V6.

Edytowane przez Mustang

Opublikowano

Moje zdanie jest takie, że o ile mechanicznie do Bory, Jetty, Passata czy Golfa nic nie mam, bo to wierne sługi; o tyle ich wizualna strona - czy to wnętrze czy dizajn zewnętrzny - jest do bólu nudny i absolutnie nieporywający. Serio - co jak co, ale Niemcy serio musieli się mocno postarać, żeby zrobić aż tak "generic" auto. 

A ich wersje kombi to już prawdziwy pokaz nijakości...

PS. Mógłby ktoś wkleić porównanie Bory, Passata, Jetty i Golfa w kombi? O ile passat się deczko różni, tak z pozostałymi mam gruby problem

PS2. Mówie oczywiście o Golfie IV i Pasku b5; a jetta i bora nie wiem jakie mialy oznaczenia ;d 

Edytowane przez łosion

Opublikowano

Jetta 3 to w Europie Vento, Jetta 4 - Bora. Tak naprawdę problem może sprawić tylko odróżnienie Bory kombi od Golfa 4 kombi z tyłu. Wszystkie generacje miały z przodu nieco inne światła niż Golf (prostokątne), poza 5, identyczną z Golfem.

Opublikowano

Kumpel kupił niedawno Jettę 2015, albo 2016 za 44k sprowadzoną z USA. Co prawda, teraz będzie musiał robić przeglądy po znajomości, albo zmienić reflektory, ale auto kupił sporo taniej, no i całkiem fajna fura.

Edytowane przez krupek

Opublikowano

Mierzyłbym miernikiem, czy więcej szpachli na sobie ma Honda, czy któraś z typiar.

Opublikowano

Octavia III 2.0 TDI  150 KM  2017 ma juz roczek. 

82 tys km , 

Po tych Kilometrach jestem bardzo zadowolony, nie miałem kompletnie żadnej awarii mechanicznej, nawet najmniejszej,  kompletnie nic. 

Spotkala mnie niestety jedna przygoda przez ten czas, wymienialem przednia szybe. Maly kamionek ale wariat i poszla sie kochac szybka.

Edytowane przez Welna

Opublikowano

Po 5 ciu takich latach i tak kupisz takie z przebiegiem 170 tysięcy. Nie bój nic.

Opublikowano

Spoko ja za 4.5 roku sprzedam z 60kkm na liczniku pewnie. Zbieram rezerwacje juz dziś :ogor:

Dzwoniłem do dealera, fabryka auto wyprodukowala ale nie wyslala transportu do Polski przed wakacyjna przerwa. Poczekam pewnie do konca lipca ;/

Opublikowano

No niestety , samochód służy do pracy i tak tez jest wykorzystywany.

Jak sie nie bedzie psuł to mi nie przeszkadza ze po leasingu bedzie mial 300k, bede nim dalej jezdzil a najwyzej wezme drugi do "domu"

Opublikowano

Jak dbasz, to przy tak młodym wieku powinien jeździć, najwyżej kiedyś turbo zrobisz. U mnie po roku zaraz 30k, przegląd umówiony.

Opublikowano
21 godzin temu, krupek napisał:

Mierzyłbym miernikiem, czy więcej szpachli na sobie ma Honda, czy któraś z typiar.

Hej no, nie przesadzajmy; kobietki całkiem ładne są :) Zgrabne ciała, uśmiechnięte, wydają się być sympatyczne a Ty je tak bluzgasz :D

Wiesz, zawsze mogły wyglądać tak:

4Pb0BX7.jpg

R40M07P.jpg

osOxVDi.jpg

: D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

spełnienie jednego z motoryzacyjnych marzeń, hot hatch od pół roku w moim posiadaniu :)

HCKZ6QF.jpgK6xXtx9.jpg