canuks 63 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Panowie mam problem ze zbieraniem tych zagadek E.Nigmy , jesli chodzi o te posągi w kształcie znaku zapytania i kamienne tablice z pająkiem to nie mam z tym problemu . kłopot pojawia się w momencie gdy zamiast statułetki lub kamienia jest tylko narysowany zielony znak zapytania jest takich miejsc kilka i nie wiem co tam trzeba zrobić . Przeszukuje pomieszczenie w trybie dedektywa robie "zdjęcia " i żadnego efektu . Możecie coś doradzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza
milekp 78 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Musisz dopasować "kropkę" od znaku zapytania razem ze znakiem i zeskanować. Zauważ, że kropki są zawsze w inny miejscu i trzeba odpowiednio się ustawić by zobaczyć cały znak Cytuj Odnośnik do komentarza
canuks 63 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 teraz to mnie tym zabiłeś naprawdę ,sprawdzę to dzisiaj . Cytuj Odnośnik do komentarza
canuks 63 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Kolejny problem ,rozwiązałem 236 z 240 zagadek i brakuje 4 do kompletu , problem w tym ze na mapie nie ma zadych znaków zapytania pokazujących przybliżoną lokalizację zagadek . mam wszystkie mapy ,odwiedziłem każdy możliwy budynek po 2-3 razy wszędzie pusto .... coś przegapiłem w fabule ? Co z tym fantem zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 W menu zobacz których zagadek ci brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
MrSatan 20 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zapewne pominąłeś szczęki Jockera - trzeba rozwalić ich ileśtam w każdej lokacji... menu pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza
Brolly PL 10 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 (edytowane) no i może ten ostatni pamiętnik Arkhmana, który nie jest pokazany, a jest w miejscu gdzie był schowany ten dyrektor czy naczelnik na podłodze, zyskałeś u niego sprzęt do otwierania drzwi itp. (bodajże było tam gdzie trzymano 100% psycholi ) Edytowane 27 Grudnia 2009 przez Brolly PL Cytuj Odnośnik do komentarza
rad 0 Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Skad mam wiedziec kiedy jest ckeckpoint? Na pewno na poczatku kazdego levelu, ale czy gra mnie w jakis sposob informuje? Doszlo do tego ze wczoraj musialem wyjsc na kilka godzin, zostawiaja konsole wlaczana, bo nie wiedzialem czy nie utrace wszystkiego, co do tej pory zebralem. Cytuj Odnośnik do komentarza
zimzvm 36 Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 checkpoint jest robiony w zasadzie zawsze po jakimś kluczowym wydarzeniu oraz po przejściu do nowej lokacji. czy to pokój, czy korytarz. nie ważne. gra się zapisuje praktycznie co chwile, także nie ma zmartwienia, że jak coś pójdzie nie tak, to trzeba dużo powtarzać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Diabeu 1 Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 tam przecież ikonka mruga o ile dobrze pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza
rad 0 Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Niestety moj sokoli wzrok nie dopatrzyl sie zadnej ikony, inaczej by nie zadawal pytania. Dzis zagram na trzezwo, to sie przekonam, czy tak faktycznie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 W prawym dolnym rogu kółeczko się kręci takie, poczekaj aż zniknie i możesz wyłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
MrNorbi 38 Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 praktycznie jak przejdziesz przez dowolne drzwi do innego pomieszczenia stan gry sie zapisuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
MrNorbi 38 Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 (edytowane) Skonczylem dzisiaj grę na poziomie HARD i polecam ją kazdemu Gra jest swietna, zroznicowana i nie nudzi. Jedna z najlepszych gier w jakie gralem. Na początku wydawalo mi sie ze Arkham bedzie troche male, ale miejscowki są baardzo rozbudowane Gra jest dla mnie na 10 z malym minusem, ktory zupelnie nie przeskadza. Kazdy powinien zaliczyc Batmana, a ja czekam teraz na kolejną czesc Edytowane 15 Lutego 2010 przez Norbi13 Cytuj Odnośnik do komentarza
Fuji 1 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 (edytowane) Mam parę pytań: 1. Ile zajmuje przejście gry? (gram na Hardzie) 2. Czy w jednym podejściu mogę zdobyć 1000/1000? 3. Jest możliwość ominięcia jakiegoś osiągnięcia w wątku fabularnym co by skutkowało ponownym przejściem gry? 4. Po przejściu gry mogę zacząć zbierać wszystkie rzeczy (znaki zapytania), czy muszę to robić w trakcie przechodzenia? 5. Trudno jest zdobyć calaka? Weekend starczy? 6. Są jakieś trudne achivy? Początkowe wrażenia - gierka spoko, ale kamera coś mi nie podchodzi ;] Edytowane 16 Lutego 2010 przez Fuji Cytuj Odnośnik do komentarza
canuks 63 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 1zależy jakie masz umiejętnosći 2 NIE 3 TAK 4 TAK 5 TAK /na pewno w weekend nie zrobisz calaka 6 TAK acziki za Chellenge sa trudne , oraz za pefekcyjne kombo . Ogólnie gra trudna , trzeba mnieć pewne umiejętności lub poświęcić grze dużo czasu Cytuj Odnośnik do komentarza
zimzvm 36 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 (edytowane) 1. w ok 10-12h czystego gejmpleju powinieneś dać radę. 2. nie. część acziwów (te najtrudniejsze) wymagają zdobycia kompletów medali w czellendżach, które odblokowujesz rozwiązując zagadki Riddlera. 3. tak. można pominąć kilka acziwów - m.in. pierwszy sekretny, Mano-A-Mano oraz Party Pooper. 4. po przejściu gry możesz a nawet musisz wrócić na wyspę Arkham celem skompletowania zagadek Riddlera. 5. weekend może być za mało. gra nie jest krótka, a czellendże nie są proste. 6. tak. 24 medale we Freeflow Challenges. chociaż trudne to może zbyt wygórowane słowo... 'wymagające' pasuje lepiej. EDIT > Canuks ma rację, zrobienie perfekcyjnego kombo łączącego wszystkie możliwe ruchy Batmana, jest trudnym osiągnięciem. Edytowane 16 Lutego 2010 przez zimzvm Cytuj Odnośnik do komentarza
Fuji 1 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Okay dzięki za pomoc teraz już wiem co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Mano-A-Mano nie trzeba zaliczać w fabule, można go zrobić w combat challenges. Polecam od początku walczyć najłatwiejszym sposobem, czyli atak X, odskok 2xA, atak X. Tym samym combo można ciągnąć w nieskończoność i co jakiś czas dawać finishery. Cytuj Odnośnik do komentarza
zimzvm 36 Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 próbowałem Mano-A-Mano w czallendżu (rumble in the jungle extreme zdaje się). ale nie szło mi, bo kolosy przeszkadzały mi skutecznie w eliminowaniu zwykłych gamoni. w końcu sobie odpuściłem i postanowiłem to zrobić w kampanii, którą i tak muszę jeszcze raz przejść. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Perfekcyjne kombo wydaje sie trudne... ja na początku pamiętam jak o nim czytałem jakie ciosy i co i jak wogóle to myślałem ze nie uda mi sie go wykonać tak samo jak kombo x40 a później to juz non stop oba sadziłem. Trzeba tylko reflektować jaki cios w danej chwili najbardziej sie opłaca robić (np. nie bedziemy dobijać leżącego jeżeli choć jeden gościu jest na nogach bo możliwym jest, że rozwali nam kombo). Polecam robić to w challenge'ach tych extreme. Tam praktycznie robienie perfekcyjnego kombo gwarantuje nam wysoką ilość pkt potrzebnych do zaliczenia. 1. Ile zajmuje przejście gry? (gram na Hardzie) / ok 10-12 godzin 2. Czy w jednym podejściu mogę zdobyć 1000/1000? / w sumie do 1000 potrzeba ukończyć fabułę,znaki zapytania oraz wyzwania. 3. Jest możliwość ominięcia jakiegoś osiągnięcia w wątku fabularnym co by skutkowało ponownym przejściem gry? Są bodajże 3 achivy które można pominąć. 4. Po przejściu gry mogę zacząć zbierać wszystkie rzeczy (znaki zapytania), czy muszę to robić w trakcie przechodzenia? TAK. 5. Trudno jest zdobyć calaka? Weekend starczy? Jakbyś grał 24h to tak 6. Są jakieś trudne achivy? Nie ma trudnych ...są tylko wymagające dużej cierpliwości i skilla (challenge extreme) Cytuj Odnośnik do komentarza
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Aczika za perfekcyjne kombo najłatwiej wbić w wyzwaniach, ja zrobiłem bodajże w Sewer Bat: Extreme albo w Shock & Awe Extreme, nie pamiętam. Kwestia wprawy, zresztą podobnie jak wszystkie trudne acziki/trofea za wyzwania. Cały problem w tym, że nawet na hardzie grę można przejść mashując kwadrat, a wyzwania wymagają sporego ogarnięcia systemu walki, który różni się znacząco od tego, który zwykle mamy w slasherach/action-adventure. Grę można scalakować w trakcie jednego przejścia - trzeba grać na hardzie, a potem przejść wyzwania. Trofea/acziki, które można ominąć: Party Pooper, Mano-a-mano, Leave no man behind, shocking rescue(ponoć) Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Napisałem już, że Mano-a-mano nie trzeba robić w kampanii, bo wiem kiedy to robiłem, a ktoś znowu pisze inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 - Leave no man behind - Party Pooper Te 2 acziki można pominąć przez nieuwagę podczas trybu fabularnego. Reszta jest do zgarnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fuji 1 Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Leave no man behind jest na początku gry z jakieś 15minut bodajże, więć nie problem zagrac od nowa. Gorzej z tym drugim, ale ja juz poluje na niego i go raczej nie ominę Pytanie: Będę miał możliwość wje.bac te głupiej suce która się tak głupowato cieszy? Honay, czy Huney jakoś tak, w każdym bądź razie wygląda jak klaun i mi działa na nerwach Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi