Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

IMG_20210930_001350.jpg

W rzeczywistości ma jeszcze taką czarną, przebijającą nitkę. Spodnie w takim samym kolorze. Koszula biała, krawat granatowy z matowego, miękkiego materiału, poszetka z różnymi kolorami - ciemny pomarańczowy, burgundowy, kremowy, pasek brązowy, skarpetki ciemny brąz.

• Odpowiedzi 10,2 tys.
  • Wyświetleń 774 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Przy okazji pobytu na Ojczyźnie nabyłem sobie o takie z nowej kolekcji...   ADIDAS TERREX SWIFT SOLO   http://sklep.sizeer.com/adidas-terrex-swift-solo-meskie-buty-buty-outdoor,plec,MM,B,BO,2915

• Dalem sobie spokoj z maxami i dobrze. Kumpel mowi - karva maxy? To nie twoj styl. I ma racje, popelnilbym taki sam blad jak z Jordanami na ktore teraz nie moge patrzec. Ale jestem mega zadowolony, bo

Opublikowano

A to spoko będzie wyglądać, spójnie. Brogsy super, bo spokojnie do jeansów i marynarki można ubrać.

Opublikowano

IMO te buty są za „ciężkie” do garnituru i bardziej pasują do chinosow czy jeansów. Kolor nie ma znaczenia. Ale ja to do pracy codziennie chodzę w gajerze wiec może stad taka opinia odnośnie butów do garniaka. 

Ale buciory same w sobie spoko:)

Edytowane przez LiŚciu

Opublikowano

Na wesele to sie przypadkiem nie zaklada Oxfordow?

Ogolenie buty z otwartym wiazaniem to troche wiocha poza czyms innym niz jeansy. Do tego jeszcze ta masywna podeszwa jak u 70 letniego wujka Janka albo jak bys mial plaskostopie i nosil buty ortopedyczne.

Opublikowano
3 minuty temu, wet_willy napisał:

Ogolenie buty z otwartym wiazaniem to troche wiocha poza czyms innym niz jeansy

:/

Opublikowano

Może i faktycznie dużą tęgość brogsów u Roziego daje im mniej formalny wygląd, ale też bez przesady xD Jeśli nie jest to wesele w rodzinie adwokatów co za krótkie spodenki wypraszają z biura to bym się tym nie przejmował, bo zapewne i tak będą to jedne z ciekawszych butów wśród męskiej części gości. Taka prawda.

Edytowane przez Bartolinsky

Opublikowano
58 minutes ago, Bartolinsky said:

Może i faktycznie dużą tęgość brogsów u Roziego daje im mniej formalny wygląd, ale też bez przesady xD Jeśli nie jest to wesele w rodzinie adwokatów co za krótkie spodenki wypraszają z biura to bym się tym nie przejmował, bo zapewne i tak będą to jedne z ciekawszych butów wśród męskiej części gości. Taka prawda.

Idz sie ubierac jak wsior gdzie indziej...

Opublikowano

Już sam fakt, że te brogsy kojarzą ci się z jakimś wujkiem czy z ortopedycznym obuwiem znaczy tyle, że masz żenujące pojęcie o modzie męskiej. Także wsiura w lustrze szukaj.

Opublikowano

Ukyo to wigger, więc nie brałbym jego słów w kwestii mody na poważnie.

Opublikowano

@Bartolinsky sluchaj baranie skonczony bo nawet brogue nie umiesz poprawnie napisac. Nie chodzi o to ze to sa Brogue tylko chodzi o to ze to sa buty typu Derby z odkrywajacym jezyk wiazaniem ktora sa mniej formalne i nosi sie je do Jeansow. Mozesz miec buty Brogue ktora sa Oxfordami wiazanie zakrywa jezyk i to sa buty na formalne imprezy. Buty Roziego sa do tego strasznie masywne na wysokiej podeszwie i takie buty sa po prostu nie modne zwlaszcza jak nosi je w miare mloda osoba.

Ty masz przyklad Brogue ktory bez siary mozna ubrwc na wesele zakladajac ze wiesz jak sie ubrac 

A na koniec jak nie wiesz o czym mowisz to sie po porstu zamknij.

oxfords_captoe_tan_vegano_80251_l.jpg

Opublikowano

Niezła kultura u adminów :notbad:

Opublikowano

Te ale te czubki tych pantofli to taki trochę krupowki style. 

Opublikowano
44 minuty temu, wet_willy napisał:

Darby

Derby.

Formalność brogsów to nie tylko przyszwa o którą się tak obsrałeś, ale i ilość zdobień, tęgość czy nawet kolor, ale ja o tym napisałem już w pierwszym poście, że jego laczki do wybitnie formalnych nie należą. Tylko różnica jest taka, że mi to wisi, bo to nie ja idę na te wesele i nie wyzywam nikogo o wieśniaków, bo mi się buty na forum o gierkach nie podobają xd

btw. obojętnie jakie buty ubierzesz i tak z nich słoma będzie wystawać i tego nie ukryjesz prostaku :) 

Opublikowano

Kolor dobiera sie pod garnitur bo nie kazde buty mozna nosic z kazdym garniturem. Jak juz wydajesz pieniadze to lepiej kupic to co jest albo na czasie albo jest klasykiem. Ale ok w dupie to mam biorac pod uwage jak Polacy sie ubieraja i tak nic nie wskoram xD. Pamietajcie do krawatu tylko koszula z krotkim rekawem Polski klasyk.

Opublikowano

Te z czubem to kolekcja sygnowana przez Klemensa Murańkę.

Opublikowano

Chyba fatamorgana. Dla polaków w koszulach na krótki rękaw.

Opublikowano

To są bardzo leganckie buty, ale nie dla Polaka to. Tylko typowy angol z Plymouth może je nosić 

drunk-elderly-homeless-man-asleep-in-pub

Opublikowano

Nie wiem czy gorsze są te buty czy rozkminy na temat obuwia overall na forum o gierkach ;/ 

Opublikowano

Nie, gorsze jest pierdolenie co się do czego powinno nosić, bo tak ktoś ustalił, powiedział i chuj. Ja bym je sobie zajebał do dresów. Podwiniętych do kolan. 

Opublikowano
22 godziny temu, mozi napisał:

Mi to z tym sie skojarzyly fitem

1.webp

Opublikowano

Nie no jak wesele to niedzielny dres

dee9a0500af50d339ae3f35e300a6f1f_900.jpg

Opublikowano

Czuję smród obornika i pachy ojca panny młodej ale na weselu piłbym z nimi wóde litrami i żarł sałatkę jarzynową. 

Opublikowano
On 10/5/2021 at 8:29 PM, mozi said:

On 10/5/2021 at 8:51 PM, krupek said:

Te z czubem to kolekcja sygnowana przez Klemensa Murańkę.

To jest medalion. Ten typ zakończenia przyszwy został chyba spopularyzowany na poczatku XX wieku.  W Polsce, po WW II i okresie komunizmu, które sukcesywnie tępiły również sartorialny obszar życia rzadko spotyka się ten typ obuwia na ulicy.

Co nie zmienia stanu, w którym to obuwie jest w stałej ofercie producentów legitymujacych się długa i nierzadko nobliwa historia działalności. Tutaj np w ofercie C&J który jest w czołówce producentów masowych (nie bespoke) https://eu.crockettandjones.com/collections/edgware/products/edgware-black-calf-city  a tutaj np u Loake (które ma status Appointment to HM The Queen, normy do spełnienia bardzo wyśrubowane) https://sklep.loakepolska.pl/loake-1880-export-grade-torrington-brown,3,1249,3044

Jest to element formal wear (pewnie o ton niżej niż zakończenie plaincap) który był i jest noszony. Oczywiście można się z tego śmiać na tej samej zasadzie co rodacy szydzacy z bidetu w zachodnim hotelu.