Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Ja jestem ciekaw co teraz będzie z

Cascą. Wątpię żeby wróciła do zmysłów i najlepiej byłoby gdyby zostawił ją(i większość drużyny) na wyspie do czasu pokonania Falcona.

Może za jakieś 20 lat dowiem się co z tego wyniknie -_-

Edytowane przez McDrive

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 752
  • Wyświetleń 160,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czytam se newsy o centralnym porcie komunikacji i wizualizacja wygląda jak piętno ofiarne xD Kaczyński chyba planuje jakieś zaćmiecie w Stanisławowie.

• A kto to się podszył pod jajko do święcenia?  

• Kentaro Miura, the creator of Berserk, has passed away - CNET   Miura nie żyje.

Opublikowano

"Sezon" chyba się skończył na 12-stym odcinku. Ciąg dalszy za rok. Całość mocno nierówna, a końcówka zupełnie z czapy. :/

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Kolejny sezon wystartował z podwójnym odcinkiem i cóż... jakoś chyba minimalnie lepiej to wygląda od strony technicznej - zdecydowanie mniej (pipi)owego CGI, a i fabularnie, dla osób nieznających mangi, mogło być całkiem zaskakująco. :)

Edytowane przez Frantik

Opublikowano

Wygląda dalej jak guwno no ale obejrze wszystko co ma berserk w nazwie

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Może trudno w to uwierzyć, ale moim zdaniem ten sezon wyglądał jeszcze biedniej niż zeszłoroczny. :/

Toż to jawny gwałt na jednym z najbardziej "epickich" momentów w mandze post-golden age. Abominacja.  :whyyy: 

Edytowane przez Frantik

Opublikowano

O kur.wa

Trzymałem się tego animca z daleka, bo oceny były miażdzące i nie chciałem sobie psuć humoru tym syfiastym CGI. To już rakowe fillery z naruto były przyjemniejsze dla oka.

EDIT: Teraz tak patrzę na studio odpowiedzialne za animacje (https://myanimelist.net/anime/producer/1237/Millepensee) to kolorowo nie jest. Szkoda, że produkcji nie podjęło się bardziej szanowane studio z lepszym budżetem. 

Edytowane przez Dr1zzt

• 1 rok później...
Opublikowano

Ja dopiero teraz obejrzałem po raz pierwszy anime z 1997. No i po prostu brak mi słów. Nie pamiętam kiedy coś takiego przeżyłem. Arcydzieło i top 3 animców ever.

Nigdy nie przeczytałem żadnej mangi i to jest pierwsze anime, które mnie skłoniło do spróbowania tej formy sztuki. Wszyscy zgodnie piszą, że jest to najlepsza manga w historii i najlepiej czytać ją w nocy. Dzisiaj przeczytałem kilkadziesiąt stron z vol.1 + ost Hirasawy na słuchawkach i podsumuje to tak: Boże, czy jest coś piękniejszego? :fsg: :fsg: 

Edytowane przez sprite

Opublikowano

Oprócz tokyo ghoul jedyna manga jaką kupuje. Mam nadzieję że dadzą typowi od castlevani zrobić bajeczke

Opublikowano

Ja w trakcie czytania berserka słuchałem plytki 10000days toola, ależ to się pięknie komponowalo

Opublikowano

Koncze Hero Academie i zaczynam Berserkera, Kenshin był za(pipi)isty liczę na podobną historię.

Opublikowano

Niby już za chwileczkę wraca po 'hiatusie', pewnie znów na 3 czapterki i przerwa.

Opublikowano

Ile ten gość ma lat? Istnieje w ogóle szansa że on to skończy? xD

Opublikowano
2 godziny temu, Pupcio napisał:

Ile ten gość ma lat? Istnieje w ogóle szansa że on to skończy? xD

Ja jednak obstawiam, że umrze i nigdy nie skończy, to mnie odstrasza od Berserka.

Opublikowano

Nie no nawet jeśli by umarł jutro to warto to przeczytać. Albo obejrzeć pierwszą bajeczke i udawać że nie ma nic więcej

Opublikowano

To jaki jest plan? Tylko pierwszy film obejrzec i nara? Zaczalem kiedys anime ale mocno nudne mi sie wydalo. I tasiemcowatosc jak w db odstrecza.

Opublikowano

Ja bym tam filmy polecił po przeczytaniu mangi. Nie ma tragedii obejrzeć je sobie w czasie posuchy, byleby nowej serii TV nie tykać bo wiadomo, że gunwo obesrane.

11 minut temu, Mejm napisał:

I tasiemcowatosc jak w db odstrecza.

tenor.gif?itemid=10913900

Opublikowano

Ja oglądałem te nowe też, przez łzy ale oglądałem :pawel: 

Opublikowano

Stara seria anime miała w sobie trochę ducha pierwowzoru i oglądało się to miło, pomimo niskiego budżetu i braków w animacji. Filmy jakie wydali później straszyły okropnym CGI, które z kolei podbito o 200% przy ostatniej próbie ekranizacji w postaci serialu. Manga oczywiście najlepsza i do momentu, do którego właśnie dobiło JPF z polską edycją to jeden z lepszych komiksów. Niestety da się odczuć, że po tym autor miał już trochę wywalone na to, albo zabrakło pomysłu. Chwilami jeszcze były dawne przebłyski geniuszu i fantastyczne rysunki dalej przykuwały, ale to już pieśń przeszłości. Berserk dzisiaj pomijając tempo w jakim ukazują się nowe epizody już nawet nie wygląda dobrze. Autor przerzucił się z ręcznych rysunków na malowanie stylusem w programie graficznym i na serii postawiłem krzyżyk.

Opublikowano

Ale zakończenie anime (oryginału) to jest tak skoorewysyńskie, że osoba odpowiedzialna powinna w ryj dostać. Chamski cliffhanger.