Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Demon's Souls

Featured Replies

Opublikowano

Rozumiem to tak że włączam menu, wyłączam konsolę i przy nastepnym uruchomieniu jestem w tym momencie w którym przerwałem grę, tak

Dokładnie tak. Ręcznego zapisu nie ma, standardowych checkpointów też nie - po śmierci odradzasz się w nexusie i lecisz przez level od początku. Na szczęście na każdej mapce można zawsze znaleźć jakiś skrót ułatwiający taki maraton. Zresztą - jak sam się później przekonasz - levele nie są specjalnie długie i właściwie jedynie pierwszy kontakt z nimi jest zawsze najbardziej problematyczny.

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 434,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Masorz            

• O qwa ale petarda super pranki wszyscy zostali strolowani i można się z nich śmiać bo dali się strolować oni myśleli że coś, a to był trick! i coś zupełnie innego i się dali nabrać i oni nie wie

• Jezu jak ta gra nie szanuje mojego czasu. Nie ma to jak grać z uczuciem     Alternatywą granie z 3 tutorialami i wspomaganie się youtubem, co też mija się z celem (swoją drogą oficjalny poradnik

Opublikowano

a jakaś mapa leveli/swiata jest w opcjach? wczoraj szukałem na szybko i nic nie znalazłem

Opublikowano

Polecam zapoznanie sie z wiki.W kazdym walkthrough masz dodana mapke (olej wiki jak nie chcesz spoilerow, ale mapki sie przydaja)

http://demonssouls.wikidot.com/

Po prawej na gorze masz worlds -> wybierasz ktory cie interesuje

PS: ze szczesliwym wiesci wlasnie wbilem platyne w Demons :D

Edytowane przez SimonK

Opublikowano

W jaki sposób po zginięciu duchem mogę odzyskać swoją normalną cielesna postać ?

Opublikowano

Odzyskasz ciało po ubiciu bossa, albo poprzez użycie Stone of Ephemeral Eyes (w każdej chwili).

Edytowane przez K@t

Opublikowano

Odzyskasz ciało po ubiciu bossa, albo poprzez użycie Stone of Ephemeral Eyes (w każdej chwili).

Gdzie to znaleźć(Stone of Ephemeral Eyes )?? można kupić u handlarza w nexusie?

Opublikowano

Można go znaleźć w bardzo wielu miejscach. W razie czego tutaj są porady dot. ewentualnego farmienia: http://demonssouls.w...al-eyes-farming Kupić go można dopiero w levelach 5-1 i 5-2.

Jeśli zależy Ci na world tendency, to graj jako dusza, załóż jedynie Cling Ring (do zdobycia w 1-1) by mieć więcej zdrowia w takiej postaci.

Edytowane przez K@t

Opublikowano

World Tendency? co to?

Nie korzystam z guide'ów, nie oglądam sposobów przejścia poziomu/pokonania bossów, fajnie wszystko odkrywać i zaczynać kumać samemu:) Próbowałem już z 8-10razy dotrzeć do pierwszego bossa z 1-1 i nie daje rady, podoba mi się ze jeżeli zginę to tylko z mojej winy, gra nic nie oszukuje.

Dziś kasuje znowu save, i zaczynam od nowa, można pokonać na początku tego bossa z treningu? próbować? czy dać sobie już spokój?

Zamierzam wybrać teraz barbarzyńce albo knight'a zamiast royala, wolę walczyć kontaktowo (walka na dystans moim zdaniem odbiera sporo zabawy z gry) i tak walczyłem tym royalem ale z ta szpada jest ciężko i dodatkowo mała siła ciosów i wytrzymałość. Jak wybiorę postać bez ataku magicznego to będę mógł go kupić? jak tak to w jakim momencie?

Opublikowano

Jesli chcesz sam odkrywac i sie uczyc to nie przejmuj sie world tendency. Stone of ephemeral eyes sa ciezkie do zdobycia i bardzo drogie jak chcesz kupic, tak wiec ekonomiczniej jest (szczegolnie jak sie dopiero uczysz) biegac jako dusza z cling ring.

Co do poczatkowej postaci to w sumie cokolwiek bys nie wzial to i tak z czasem zrobisz z tego co chcesz. Mozesz zaczac jako mage a skonczyc jako archer, gra ma bardzo luzne podejscie do poczatkowej klasy. Royala warto wziac bo ma czar soul arrow i pierscionek regenerujacy mane (mozna go znalezc albo kupic, ale nie jest to ani latwe ani tanie :D ).

Sprawdz sobie jaka klasa z jaka bronia/zbroja zaczyna i wybierz to co ci pasuje - ciezka/lekka zbroja, miecz/topor/luk/rapier itp i wybierz to z czym czujesz sie najlepiej bo dopoki nie przejdziesz 1-1 nie bedziesz mogl wiele zmienic

Opublikowano

PRQc, można go zabić, ale generalnie nic to nie daje - z resztą spotkasz go po raz kolejny w 4-1 i tam go załatwisz.

Opublikowano

PRQc, można go zabić, ale generalnie nic to nie daje - z resztą spotkasz go po raz kolejny w 4-1 i tam go załatwisz.

Satysfakcja z pokonania tego dupka w pełni mi wystarczy:)

Wczoraj byłem bardzo blisko, zostało mu z 20% ale w pewnym momencie nie odskoczyłem w tył tylko w bok i dostałem.(knight'em grałem)

Opublikowano

CYTAT(Sanryu @ 9 03 2009, 16:26) 1778355[/snapback]

Szczerze? Obejrzalem 10 minut gameplay'u na gamersyde i tylko jedno slowo cisnie mi sie na usta, NUDA confused.gif Ewentualnie poczekam az stanie ponizej 100zl

Popieram w 100% Nie ma się czym zachwycać. Nadal posucha w dobrych jrpgach na nową generację... dry.gif

Fajnie wracać do wpisów z przed 3lat... jak widać chłopaki prorokami nie byliście , a cały świat docenił te wspaniałą grę.

Fakt że to najbardziej zachodni japoński rpg.

Ja osobiście jestem grą zachwycony i mam do siebie żal że dopiero w 2012 po nią sięgnąłem.

Opublikowano

Mówiono o kilku tygodniach. Całość ratują jednak gracze, którzy dalej graja. Jest ich jednak coraz mniej, zatem nie liczyłbym na zabawę on line w wakacje.

Opublikowano

Mówiono o kilku tygodniach. Całość ratują jednak gracze, którzy dalej graja. Jest ich jednak coraz mniej, zatem nie liczyłbym na zabawę on line w wakacje.

Do wakacji mam nadzieje ostro pograć, może i platyna wpadnie...już za mną pierwsze przejście około 43h.

Opublikowano

Ma ktoś może radę lub wyjaśnienie, dlaczego Biorr nie pomaga mi w walce z bossem w 1-3?

Uwolniłem go i niestety nie walczy u mojego boku.

Dobra rozwiązało się, musi być połączenie z internetem inaczej się nie pojawia...

Edytowane przez sentryandy

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jak ktoś jeszcze potrzebuje pomocy w robieniu platyny to pisać; kilka stron temu pisałem o problemie, że nie mogłem zdobyć paru rzeczy; musiałem szukać ludzi, którzy mi udostępnią 1 pierścień, 1 broń i 1 kamień, bo zrobiłem wszystko, żeby je dostać kilka razy i nie wpadały; póki jest sieć w takim wypadku można się ratować i ktoś Wam pomoże podrzucając to i owo...

Opublikowano

jak ktoś jeszcze potrzebuje pomocy w robieniu platyny to pisać; kilka stron temu pisałem o problemie, że nie mogłem zdobyć paru rzeczy; musiałem szukać ludzi, którzy mi udostępnią 1 pierścień, 1 broń i 1 kamień, bo zrobiłem wszystko, żeby je dostać kilka razy i nie wpadały; póki jest sieć w takim wypadku można się ratować i ktoś Wam pomoże podrzucając to i owo...

Jakiego ci pierścionka nie chciało dać?

Opublikowano

Witam, mam pytanie odnośnie gry w co-opie czy można przejść całą grę we dwoje od początku do końca, czy są jakieśdodatkowe tryby co-op?

Opublikowano

Nic nie stoi na przeszkodzie.

O, to ciekawe. Ja przerabiałem 100% w kazdej wersji i nigdy nie było problemu z danym przedmiotem (a jest ich sporo).

Opublikowano

Zabilem wlasnie pierwszego bossa, tego ktory jest chroniony przez mnostwo tych robali, ktore trzeba szatkowac od tylca. Nie w tym rzecz. Wrocilem do nexusa i nadal nie moge kupowac nowych leveli doswiadczenia. Niby miala pojawic sie jakas czarna kobitka, pojawila sie, ale gdy podchodze z nia pogadac to powie mi pare slow i na tym rozmowa sie konczy;/ Wie ktos w czym rzecz?

Opublikowano

Na pewno rozmawiasz z właściwą osobą? Maiden in Black jest w Nexusie już od samego początku, nie pojawia się nagle po walce z bossem - często siedzi na schodach, albo stoi gdzieś przed nimi.