Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Wyświetleń 137,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• I jest

• Pewnie, że mam.   Z tą whisky to u nas jest jakaś patologia - najwięcej sapią studenciaki co to kupują Johnego w Biedronce i nagle wielcy smakosze i znawcy picia whisky, bo w promocji była. Z wódką

• Było dobre promo to wziąłem tym bardziej, że jeszcze nie próbowałem 

Opublikowano

Hmm, ja ją w sumie widywałem na tych półkach "specjalnych", tam gdzie rotują alkoholami. Ale raczej powinny być od ręki, nikt raczej tego nie wykupi.

Opublikowano

Właśnie byłem w Lidlu i tak jak pisałem - szukaj na półkach "specjalnych". 

Opublikowano
11 godzin temu, Paolo de Vesir napisał:

Panowie, jak to jest z dostępnością Queen Margot 8yo w LIDLu? Dostępne od ręki czy już tylko w wybranych punktach? Poszukuję na dzisiejszy wieczór. 

W Gdyni bez problemu dostepna na polkach z łiskaczami, w Świnioujściu podobnie, ta sama półka

Opublikowano
W dniu 28.05.2020 o 20:43, alb84 napisał:

Oprócz tego, że np sam na czysto ten rum to z czym można ten akurat zmieszać żeby był legancki drineczek?

Oczywiście z Colą. Do tego lód oraz opcjonalnie limonka. 

Opublikowano

Ok, dzięki. Czyli standardzik :)

Spoiler
  • Jakby co:
  •  
  • 12 large mint leaves plus 4 large sprigs
  • 1 lime, cut into 8 wedges
  • ½ cup freshly squeezed lime juice (4 limes)
  • ½ cup simple syrup (see note)
  • 1 cup dark rum
  • 1 cup ice, plus extra for serving
  • 1 ½ cups sparkling water, such as San Pellegrino, chilled
  • 1/8 teaspoon kosher salt

Put the mint leaves and 2 of the lime wedges in a large cocktail shaker and muddle them with a muddler or a long-handled wooden spoon. Add the lime juice, simple syrup, rum, and ice and stir 40 times with a long-handled swiveling cocktail spoon or the wooden spoon. Add the sparkling water and salt and stir well.

For each drink, fill a low cocktail glass half full with ice, add a mint sprig and a wedge of lime, and pour over the cocktail mixture. Stir and serve ice cold.

Edytowane przez alb84

Opublikowano
13 godzin temu, Grabek napisał:

W Gdyni bez problemu dostepna na polkach z łiskaczami, w Świnioujściu podobnie, ta sama półka

W Oliwie znalazłem bez problemu. Sama whisky zdecydowanie lepsza niż kazałby podejrzewać cena.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 3.05.2020 o 10:05, smallv86 napisał:

(pipi)AĆ TA GRE!. Jestem psychofanem jedynki, uwazam ja za gre wszechczasow ale to co od(pipi)ali w dwojce to wola o pomste do nieba. 

tego mesjasza?

Opublikowano

Oj no troche mnie te spoilery podqrwily wtedy plus nie bylem do konca trzezwy kiedy pisalem tego posta. A co do whisky to pardzo ok, smakuje troche jak polaczenie dymu z palonego drewna plus nutka pieprzu, zupelnie inny smak niz dotychczasowe whisky jakie pilem ale moze to dlatego ze pilem zwykle te z nizszej polki dla plebsu.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

W Lidlu 16 letnia dymna łycha za 130 zł. Myślę, że za tę cenę warto spróbować czy taki smak podpasuje zanim się ewentualnie "wtopi" w coś bardziej premium. 

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Znacie jakieś w miarę dobre japońskie łychy, tak do 200, 220 złotych za butelkę? @Hendrix?

Opublikowano

@Rozi

Na początek przygody z japońskim whisky to raczej brałbym coś z Suntory/Hibiki (ja wolę Hibiki).

Edit: o, w PL Hibiki Harmony jest droższa niż pamiętam, szkoda, w cenie >200zł spróbuj Suntory Whisky Toki - w sumie będzie idealna na sprawdzenie (Hibiki też jest marką Suntory btw.)

Opublikowano

Git, dzięki, Whisky Toki wzięta <3

Hibiki też uwielbiam, ale w Polsce cena od 300 złotych w górę, więc :( 

Opublikowano

Gdzie mogę zamówić te Suntory Toki wysyłkowo? To ma być dla kogoś na prezent więc chciałbym żeby mu to dostarczyli do domu.

Opublikowano

Eagle has landed:

Fs7jJIS.jpg

A Glengarry do Coli, choć może mnie zaskoczy.