Ader 383 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Messi podczas sesji motion capture do PESa 2010 http://www.youtube.com/watch?v=HHQg727s4mM O ile się nie mylę wcześniej w PESach nie było o tym mowy, zatem względem rewolucji w animacjach coś jest na rzeczy. Pożyjemy zobaczymy, oby już na E3 Mylisz się.Motion capture był używany w poprzednich częściach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Jeżeli tu jest pokazany replay a nie jakiś render to... Zaje.biście to wygląda, dobra animacja To jest debut trailer, nie gameplay. Tu w lepszej jakości http://www.gametrailers.com/video/e3-09-pes-2010/50257 szkoda liczyłem właśnie na jakiś gameplay. Cytuj Odnośnik do komentarza
ted360 17 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 (edytowane) Trailer słaby, screeny znacznie lepsze zwróćcie uwagę na tekstury skóry i oświetlenie :] http://winningelevenblog.com/files/2009/06/pes2010_e3_1.jpg http://winningelevenblog.com/files/2009/06/pes2010_e3_2.jpg Niestety sama ładna grafika nie wystarczy Z trailera, a nawet ze screenów, można wywnioskować, że gra będzie się ruszała tak samo/bardzo podobnie do poprzedniczki. A to, w połączeniu z minimalnie zmienionym gameplayem, byłby gwóźdź do trumny tej serii Obym się mylił... Edytowane 3 Czerwca 2009 przez ted360 Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Mam takie samo zdanie - juz czuc, ze nie bedzie rewolucji... A przy tym, iz FIFA 10 podobno gniecie poprzedniczke nie wroze Konami nic dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Xymek 62 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Na screenach wyglada to REWELACYJNIE spojrzcie tylko na Xaviego na pierwszym screenie - jak zywy...FIFA ze swoimi karykaturami zamiast twarzy moze sie schowac . Co do trailera to nie da sie z niego nic wywnioskowac, takze pisanie bzdur ze nic sie nie zmienilo i inne tego typu pierdy jest bez sensu... Cytuj Odnośnik do komentarza
Ader 383 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Na screenach wyglada to REWELACYJNIE spojrzcie tylko na Xaviego na pierwszym screenie - jak zywy...FIFA ze swoimi karykaturami zamiast twarzy moze sie schowac . Co do trailera to nie da sie z niego nic wywnioskowac, takze pisanie bzdur ze nic sie nie zmienilo i inne tego typu pierdy jest bez sensu... easye to największy chyba fanboj fify,na tym forum więc się nie dziw. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Oran Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Ja obstawiam, że PES w tym roku będzie prima sorte ;] Zmiany jakie porobili (Seabass się grą zajmuje a nie pierdołami, nowi ludzie etc.) myśle, że przyniosą dużo dobrego. ps. A FIFA 10 gniecie poprzedniczke, bo pewnie kupili licencje na 5-tą lige brazylisjką. Cytuj Odnośnik do komentarza
ted360 17 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Małe porównanie z FIFA 10 :] http://img268.imageshack.us/img268/4365/pesvsfifa.jpg Nie mam wątpliwości, że graficznie PES będzie wreszcie lepszy od konkurentki, pozostaje jednak kluczowa kwestia animacji i gameplayu choć nie powiem, że miło będzie się oglądało replaye z taką grafiką Cytuj Odnośnik do komentarza
Jędrek 3 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 (edytowane) Przecież mordy w PESie zawsze były lepsze niż w FIFIE. Nie ma co porównywać obu gier w tej kwestii. Ważniejszy jest gameplay, animacja, kod gry itp. Jak do GC Konami nie zaskoczy to znów kupię Fifę. Bo ona patrząc na 09 nie będzie spierdolona pod prawie każdym względem. Edytowane 4 Czerwca 2009 przez Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza
ted360 17 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Nie chodziło mi tylko o mordy, ale grafikę jako całość Mam nadzieję, że poprawią gameplay i animacje, bo po prostu nie potrafię przestawić się na FIFE, jest ciut zbyt przewidywalna, co doskonale opisał w jednym kącików Koso 8) Pozostaje czekać na GamesCom :] Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 (edytowane) Twarze w PES lepsze od FIFY no nie bądźcie śmieszni...znam się na tym sam robiłem fejsy do PES-a i FIFA jest obecnie lepsza od PES-a jeśli chodzi o ten aspekt... Porównajcie sobie np.fejs Riberego z FIFY 09 a Riberego z PES 2009 albo 2010(pewnie i tak nie zmienili dużo),a najlepiej porównajcie sobie De Rossiego...w FIFIE to jest po prostu miazga Edytowane 4 Czerwca 2009 przez MYSZa7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Cris 120 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 PES 2009 albo 2010(pewnie i tak nie zmienili dużo) Proponuję spojrzeć na screen-porównanie kilka stron wcześniej (PES 2009 vs PES 2010). Tak , zmienili dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Nie chodziło mi tylko o mordy, ale grafikę jako całość Mam nadzieję, że poprawią gameplay i animacje, bo po prostu nie potrafię przestawić się na FIFE, jest ciut zbyt przewidywalna, co doskonale opisał w jednym kącików Koso 8) Pozostaje czekać na GamesCom :] misiu Fifka 10 na razie jest ukończona w 40%, edycja 09 DEMO była już świetna a pełna wersja różniła się znacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza
ted360 17 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Tak samo można powiedzieć, że PES będzie szlifowany jeszcze przez 4 miesiące, hmm? To raz, a dwa - twórcy FIFY wyraźnie zaznaczyli, że koncentrują się na niewielkich wizualnych poprawkach, z kolei Konami MUSI i robi wizualny skok do przodu. Co do screenu De Rossiego to nie zaśmiecajcie tematu, bo akurat ten pan wyszedł chłopako z EA bodaj najlepiej, a ponad połowa pysków w FIFIE to jakaś pomyłka. Nie bądźmy fanboyami - każdy powie, że przywiązanie do detali, twarze, koszulki itp duperele PES ma lepsze, ale jeśli chodzi o gameplay nie jest dobrze i tak jak napisałem wcześniej - rozgrywka i animacje muszą zostać drastycznie poprawione, bo inaczej lekko ulepszona FIFA i tak wygra tę potyczkę Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Dokladnie - po co porownywac twarze zawodnikow ? widze je i tak jedynie na powtorkach, ktore szybko wylaczam. grafika to nie tylko wyglad zawodnika, mimika twarzy, a przede wszytskim animacje i ruchy. Jezeli PES znowu nie za wiele w tym aspekcie zmienil, to nawet z ultra realistyczna grafika zawodnikow po raz kolejny zostanie z tylu. Cytuj Odnośnik do komentarza
RedKyubi 0 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 Gdzies czytalem na angielskim forum ze wiekszosc gra na jaknajblizszej kamerze by podziwiac tez szczegoly a do innych wtracaja by nauczyli sie korzystac z radaru. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 Ciekawe ile osob na tym forum gra na bliskiej kamerze. Ide o zaklad , ze nawet 5% by nie bylo... Cytuj Odnośnik do komentarza
zajman 18 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 (edytowane) To tak - od iss 98 do pes 5 grałem na normal long , z niektórymi kumplami nawet na normal medium bardzo mi się ta kamera podobała bo było widac szczegóły w poruszaniu się piłkarzy i bardzo dobrze się grało w obronie .Od kiedy jeźdze na turnieje już tylko 'wide' głównie dla tego że to norma Dobra grafe i na widzie będzie widać ,ładnie zrobione twarze przydają się w powtórkach po strzeleniu gola . p.s.Apeluje do konami aby dało opcje wyłączenia wszystkich przerwyników w grze (ustawianie piłki ,zmiany ,faule) niektórych to denerwuje i chcieli by to wyłączyć (szczególnie online!!) . Niewierze by ta gra była choć w 50% grywalna jak pes 3 ale i tak ją kupie Pozdro ! Edytowane 14 Czerwca 2009 przez zajman Cytuj Odnośnik do komentarza
gilek 3 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 (edytowane) Konami polubiło odliczanki ... http://www.konami-pes2010.com/ Ciekawe co się stanie gdy czas się skończy, obyśmy dostali chociaż jakiś dłuższy zwiastun niż ten ostatnio. Po cichu, ale z nadzieją głupca myślę, że napis 'PES wants you!' nie jest hasłem nowej odsłony, a zapowiedzią jakiś beta testów PES'a (trybu online). Edytowane 16 Czerwca 2009 przez gilek Cytuj Odnośnik do komentarza
HARRY 0 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 no to zaczynamy odliczanie i cala prawda wyjdzie na jaw jakie jest to nowe pro evo...jak zawsze wiele informacji nie podane,wilelkie tajemnice zniczego ale zobaczymy klepsydra ruszyla... Cytuj Odnośnik do komentarza
MeL 34 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 graficznie lepiej czy gorzej. to mnie nie obchodzi. mają poprawić 3/4 gameplayu. Ostatni pes w jaki się zagrywałem to był pes 5. Pes6 też łupałem ale już drażnił. PES08 po demie --- > nawet się nie odważyłem spytać się kogoś czy ma pożyczyć. PES09 trochę lepiej. Ale masa błędów i AI na poziomie klocka lego odstraszyło mnie. Ale become a legend fajnie wyszedł tylko ja bym go bardziej rozwinął i dopracował. Cytuj Odnośnik do komentarza
azurekcja 0 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Twarze w PES lepsze od FIFY no nie bądźcie śmieszni...znam się na tym sam robiłem fejsy do PES-a i FIFA jest obecnie lepsza od PES-a jeśli chodzi o ten aspekt... Porównajcie sobie np.fejs Riberego z FIFY 09 a Riberego z PES 2009 albo 2010(pewnie i tak nie zmienili dużo),a najlepiej porównajcie sobie De Rossiego...w FIFIE to jest po prostu miazga Zależy od piłkarza porównaj sobie Tottiego z PES09 i z Fify09... A edytor graczy i szczegółowość jest lepsza w pesie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ader 383 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Albo Ballacka weź z fify - wygląda jak swoja własna karykatura. Cytuj Odnośnik do komentarza
Incognitos 2 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 (edytowane) PES09 trochę lepiej. Ale masa błędów i AI na poziomie klocka lego odstraszyło mnie. A ile grałeś, że tak twierdzisz?? Skoro mówisz, że porządnie to męczyłeś ostatnio PES6. Edytowane 18 Czerwca 2009 przez Incognitos Cytuj Odnośnik do komentarza
Ader 383 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 (edytowane) Więc tak..wreszcie mamy REALNĄ możliwość wpływania na kształtowanie sie nowego PESa(i kolejnych części).Jeśli ktoś zna w miarę dobrze angielski i ma ochotę może na tym forum , pod tym linkiem wypowiedzieć się,co się nam podoba a co nie w serii PES(wszystkie komentarze czyta KONAMI i ten temat jest całkowicie pod nadzorem pracowników tej firmy ) : http://kitanamedia.com/forums/viewtopic.php?f=32&t=723 Aha-przeczytajcie pierwszy post na tym forum Edytowane 20 Czerwca 2009 przez Ader Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi