Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Dolomity to top destynacji dla mnie i mojej żony. Co roku tam jeździmy głównie pochodzić po górach ale też wynająć ebike'i. W sumie gdzie nie pojedzie się w Dolomity, to będzie sztos.Jadąc samochodem w jedną stronę polecam przełęcz Brenner, a wracając koniecznie przez Glossglockner w Austrii.Ja polecam w Dolomitach:Selva di Val Gardena - stamtąd szlak na Seceda, start szlaku od kolejki Col Raiser na Secedęwidoczne na zdjęciach powyżej Lago di Carezza i szlak w stronę góry widocznej za jeziorem. Tam jest bardzo ciekawy labirynt ze skał, które pospadały. Nazywa się to: Labirinto del LatemarCadini di MisurinaCinque TorriLago di BraiesTre CimeLago di SorapisLagazuoiVal di Funes z piękna ale też oklepaną na insta kapliczką w Santa MagdalenaTo już nie są dolomity ale polecam na kilka dni wpaść do Riva del Garda, tam też są świetne trasy rowerowe po dolinie na północ (nie potrzeba ebike'a) jak i na szczyty gór z widokiem na ogromne jezioro Garda
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. nie dość że ekolega ma laseczkę to jeszcze wspólnie jeżdżąa i piękne rowery jak i krajobrazy :) Edytowane 7 godzin temu7 godz. przez Kaczi