Opublikowano wczoraj o 11:51 1 dzień 27 minut temu, łom napisał(a):XD jakość tekstów spadła? Niby których? Ludzie z PPE może dostarczają co miesiąc z 6 stron i to wliczając Zaxa który siedzi już z 20 lat w magazynie. Reszta z PPE to nie dostanie nawet dwóch stron w miesiącu.Godzinę temu, LeifErikson napisał(a):Tak wysokiej jakości artykułów (zwłaszcza publicystyki) jaka jest obecnie, to w całej historii Szmatlawca nie pamiętam, no ale e-koledze juz chyba hejtowanie dla samego hejtowania wjechało na grubo. ;)Jakby nie spadła to bym nie przestał kupować. Kupowałem PSXE w latach 2008-2021. Jakość tekstów spadła i odgrzewanie tych samych tematów + pojawianie się gruszczyków, nawet epizodycznie, mnie odrzuciło. Taka moja opinia. Chcecie to kupujcie, czy ja wam bronię?
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. Ciekawe ile nowych osób dowiedziało się dzisiaj o portalu. Piękny ruch po szachownicy Wokulskiego
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. 40 minut temu, krzysiek923 napisał(a):Przecież to jest nikt inny jak Wojciech Gruszczyk, który najpierw odszedł, bo może miał jakieś resztki godności, ale hajs nie śmierdzitak się szmacić na całą Polskę za frytki, masakra
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. 4 minuty temu, Josh napisał(a):tak się szmacić na całą Polskę za frytki, masakra
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. 10 minut temu, Josh napisał(a):tak się szmacić na całą Polskę za frytki, masakraXbox kopiuje strategię ppe - nie liczy się PR, tylko twarde liczby, kliki, pieniądze i jak to się zgadza, to cała reszta nie ma znaczenia.Czy MS uda się powtórzyć sukces naszego rodzimego hegemona? Czy Roger dostanie propozycję zatrudnienia w zarządzie MS?
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. Teraz, krzysiek923 napisał(a):Xbox kopiuje strategię ppe - nie liczy się PR, tylko twarde liczby, kliki, pieniądze i jak to się zgadza, to cała reszta nie ma znaczenia.Czy MS uda się powtórzyć sukces naszego rodzimego hegemona? Czy Roger dostanie propozycję zatrudnienia w zarządzie MS?Roger, najpierw zafascynowany giereczkami dzieciak klejący sobie gazetki w domu, później naczelny najbardziej szanowanego czasopisma o grach w Polsce, a obecnie symbol upadku i medialnej degrengolady. Największy downgrade w historii anime.
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. Roger? Pewnie dzięki tylko niemu PE dociągnęło do przejęcia przez Pereza. Jak skończył Pixel pod rządami alkoholika to wiadomo. Z samej sztuki jaką jest Psx Extreme jak widać nie da się wyżyć. Grabowski z samego teatru też kokosów nie miał i zaczął grać Ferdka Kiepskiego.
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. Kiedyś podrzucałem pomysł kierownictwu by po przejęciu PSXE przez Pereza zrobić z psxextreme.pl płatny portal. Można by na początek zrobić zrzutkę i zobaczyć jakie będzie zainteresowanie na portal gierkowy premium. Wiele ludzi ma dość tego scamu na dosłownie każdym "darmowych" portalu, który musi generować clickbaity by utrzymać się na powierzchni.Niech będzie ktoś się wspomagał A.I. przy szybkich newsach i to kontrolował - ale to co robi PPE, gol, eurogamer i reszta ferajny dawno przebiło skalę dobrego smaku.
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. ale tak jest na calym swiecie praktycznie odkad tylko pojawil sie chat gpt. A wczesniej w sumie bylo to samo, tylko ze sami parafrazowali.
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. Eurogamer, PPE nie ma różnicy. Wszyscy robią co mogą by przetrwać i jak najwięcej zarobić. Nie ma zapotrzebowania na rzetelne informacje, nie tylko zresztą jeśli chodzi o gry wideo. Ma być clickbaitowo, krótko i skandalicznie, tak aby sekcja komentarzy rozgrzewała się do czerwoności
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. Eurogamer ma wiecej godnosci. Czasami lubia wrzucic click baity, ostatnio pojawia sie wiecej artykulow pod wojenke, jak ten, ale nie robia tego tak, jak ppe.pl. Nie dorastaja im do piet. Ich teksty raczej nie sa pisane przez AI. Idzie to latwo rozpoznac. Ostatnio szukali autorow do dzialu newsowego. W ogloszeniu prosili o wyslanie przykladowych tekstow. Dodali przy tym, ze jak ktos ma zamiar uzywac AI, to niech nie marnuje swojego oraz ich czasu, bo takie praktyki szybko wychodza na jaw. Ja wierze, ze to bylo szczere. To nie ten Eurogamer.pl co kiedys, jak jeszcze wrzucali tlumaczenia analiz technicznych Digital Foundry na dlugo przed era AI, ale nadal to nie taka zenada jak ppe.pl. Edytowane 17 godzin temu17 godz. przez Lukas_AT
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Na eurogamera kiedys wchodzilem, potem sledzilem ich na tt (w sumie do dzis ich obserwuje choc wrzucaja jeden post na tydzien xD) ale w pewnym momencie poszli ostro w lewo i nie dalo sie ich czytac. Potem chyba wyje.bali jakiegos mocno lewoskretnego typa i w miare to wrocilo do normalnosci. Chcialem sprawadzic przed chwila strone po latach i co? I albo akceptuj wszystkie ciasteczka i tym samym sledzenie albo zaplac 24€ rocznie za brak reklam i trackingu xDDDDD Tego jeszcze nie grali, to nawet ppe chyba tak nie gra w ch.uja. Nie wiem bo z dekade tam nie wchodzilem.Odwyklem od sledzenia konkretnej strony bo w sumie wszystkie wazne rzeczy laduja albo na forumie, lowcach czy poda je ktos kogo sledze na tt. Ale jakbym mial ktorys serwis czytac to byloby to cdaction.pl Od poczatku bez clickbajtow, dobrze opisane i zredagowane newsy a jak cos jest plotka to oznaczaja to juz w tytule.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. 9 godzin temu, Goshkee napisał(a):Z doświadczenia mogę Ci powiedzieć, że tak to nie działa, a przynajmniej nie zaraz po napisaniu. Czytając ponownie własny tekst, niejako odtwarzasz go z pamięci, przez co nie widzisz błędu, nawet po którymś razie. Od wyłapywania baboli jest korekta.Nikt nie mówi, że ten proces ma być w pełni efektywny od razu po napisaniu tekstu, ale również z doświadczenia powiem, że wystarczy ze dwa razy przeczytać to, co się napisało (niech będzie, że drugi raz po godzinie) i naprawdę można wyłapać babole. A przecież jak coś idzie do pisma, to tym bardziej nie jest natychmiastowa publikacja, jak post na forum. Tym bardziej, że tutaj rozmowa toczy się specjali. Edytowane 15 godzin temu15 godz. przez kotlet_schabowy
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Cdaction za dwa babole kajalo sie jak moglo i zaoferowalo rekompenste. A pe? Co miesiac czy special bledy i zamiatanie pod dywan. Ehh, amatorka.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 1:18:00Nawet UV przestaje czytać ten serwis po wczorajszej aferze A.I owej xdOgladam go czesto do śniadania i w sumie nie muszę czytać newsow wtedy. Ppe kompromitacja po całości.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 14 godzin temu, Mejm napisał(a):Na eurogamera kiedys wchodzilem, potem sledzilem ich na tt (w sumie do dzis ich obserwuje choc wrzucaja jeden post na tydzien xD) ale w pewnym momencie poszli ostro w lewo i nie dalo sie ich czytac. Potem chyba wyje.bali jakiegos mocno lewoskretnego typa i w miare to wrocilo do normalnosci. Chcialem sprawadzic przed chwila strone po latach i co? I albo akceptuj wszystkie ciasteczka i tym samym sledzenie albo zaplac 24€ rocznie za brak reklam i trackingu xDDDDD Tego jeszcze nie grali, to nawet ppe chyba tak nie gra w ch.uja. Nie wiem bo z dekade tam nie wchodzilem.Pomyśleć, że EG zacząłem czytać ok. 2007 po aferze na Gamespocie, gdy wywalili jakiegoś gościa bo nie dał ósemeczki grze od (chyba) EA, która miała u nich reklamy. Wtedy byłem zachwycony, zupełnie inny styl pisarski, wszystko się wydawało takie szczere i prawdziwe, nie korporacyjne.A potem były artykuły, że orkowie są źle w grach przedstawiani i powinno się ich inaczej postrzegać i zrozumieć. No i oczywiście te wszystkie inne śmieci, jak to ci niektórzy ludzie są o wiele lepsi od innych bo cośtam.Z drugiej strony, były też artykuły o historii F-19 i udawaniu bezstronnych dziennikarzy przez pracowników Square Enix (ten zresztą później mocno okrojony po groźbach zainteresowanej pani).Zauważyłem jakiś czas temu tę akcję z płaceniem za brak trackingu, 10 lat temu bym zapłacił, teraz nie dam złamanego grosza tym pojebom. Edytowane 1 godzinę temu1 godz. przez dominalien
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Godzinę temu, oFi napisał(a):Nawet UV przestaje czytaćWOW! NAWET UV!No teraz to już PPE zdechnie po całości, jak taki A U T O R Y T E T postawił stempel. Ktoś mógłby nie wiedzieć, że ppe to gówno, ale jak UV mówi, to już nikt nie ma wątpliwości.