TheBesTia 11 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Koniec tego dobrego kiepy. A ty panie S (pipi)j do siebie kulfonie i nie pyskuj bo za krótki w uszach jesteś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
m0rr0s 3 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 (edytowane) Można rozwinąć wątek miłosny z Kelly (Pani psycholog)? EDIT:Zapomniałem, że mogę to sprawdzić na ME 2 Wiki. Można rozwinąć. Edytowane 22 Stycznia 2011 przez m0rr0s Cytuj Odnośnik do komentarza
Szalona Małpka 5 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Czy jak zakupię wersję kolekcjonerską[ANG] będą działać z nią wszystkie dodatki ? Cytuj Odnośnik do komentarza
TheBesTia 11 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Będą wszystkie bez problemu. Tylko z wersją PL jeden dodatek nie działa (i to ten najważniejszy ) Cytuj Odnośnik do komentarza
adi 189 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Czy M2 ma level scaling? Jakiś czas temu przeszedłem grę na X-sie, ale na normalu(wiem, błąd ), więc w sumie nie miałem jakiś wiekszych kłopotów-teraz odswieżam grę na PS3 i wziąłem się za hardcore. Czy przeciwnicy w misji pobocznych uzaleznieni są od naszego levely?To same pytanie dotyczy watku głównego. Acha, czy postacie z DLC mają swoje "lojalki"? I ostatnie pytanie-"Shadow Broker" dostępny jest dopiero po skonczeniu gry, czy po skończeniu misji dla Liary? Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 (edytowane) Czy M2 ma level scaling? Jakiś czas temu przeszedłem grę na X-sie, ale na normalu(wiem, błąd ), więc w sumie nie miałem jakiś wiekszych kłopotów-teraz odswieżam grę na PS3 i wziąłem się za hardcore. Czy przeciwnicy w misji pobocznych uzaleznieni są od naszego levely?To same pytanie dotyczy watku głównego. Acha, czy postacie z DLC mają swoje "lojalki"? I ostatnie pytanie-"Shadow Broker" dostępny jest dopiero po skonczeniu gry, czy po skończeniu misji dla Liary? Tak jest level scaling w głównym wątku jak i w zadaniach pobocznych. Kasumi ma swoją lojalkę,Liara nie. W Shadow Brokera możesz zagrać gdy dotrzesz na Ilium i porozmawiasz z Liarą Edytowane 28 Stycznia 2011 przez MYSZa7 Cytuj Odnośnik do komentarza
adi 189 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Dzięki z odpowiedż A i jeszcze jedno-po skończeniu misji dla Liary,dawna koleżanka odchodzi ze składu? Czy można przerwać misję jej dedykowaną i robić watek główny z Liarą w drużynie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hejas 455 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Tak, odchodzi. Nie, nie można. Dodam jeszcze, że różnica pomiędzy hardcore, a normal jest kolosalna. Ja przechodziłem za pierwszym razem na hardcore, potem z ciekawości włączyłem na chwilę normal i byłem w szoku. Toż na normalu można przejść tę grę "na pałę". ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
adi 189 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Tak, odchodzi. Nie, nie można. Dodam jeszcze, że różnica pomiędzy hardcore, a normal jest kolosalna. Ja przechodziłem za pierwszym razem na hardcore, potem z ciekawości włączyłem na chwilę normal i byłem w szoku. Toż na normalu można przejść tę grę "na pałę". ;] Fakt, w sumie na normalu nie ma wyzwania, tyle tylko, że za ppierwszym razem grając na Veteranie zmieniłem na normal na Horizonie w miejscu gdzie musimy czekać na uruchomienie dział na Normandii-za nic nie mogłem przejść tego fragmentu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Cethu 13 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Fakt, w sumie na normalu nie ma wyzwania, tyle tylko, że za ppierwszym razem grając na Veteranie zmieniłem na normal na Horizonie w miejscu gdzie musimy czekać na uruchomienie dział na Normandii-za nic nie mogłem przejść tego fragmentu. Wiem coś o tym, na najwyższym poziomie trudności w pewnym momencie przestałem liczyć próby No ale wreszcie się udało Cytuj Odnośnik do komentarza
olej 9 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Taka mała rada - na wszystkie misje ze Zbieraczami bierzecie Kasumi z Improved Flash Grenade - Harbinger po potraktowaniu tym cudem jest prawie że zupełnie bezzębny :-) Niestety nie działa to na Sciony - bieganie po Horizonie w kółko z zombiakami na plecach i dwoma Scionami nawalającymi Shockwave'y jest bardzo frustrujące na najwyższym poziomie trudności Cytuj Odnośnik do komentarza
TheBesTia 11 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Jakby nie patrzeć jest kilka serio trudnych momentów w grze , a większość z nich to właśnie starcia ze Zbieraczami, natomiast normal jest raczej stworzony dla ludzi chcących ukończyć gre jako vanguard , bo na hardcorze tą klasą to jest PRAWDZIWY HARDCORE :potter: Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 A ja jak grałem na PS3 od razu na Insanity to o dziwo żaden moment nie sprawił mi problemów,nawet drugie spotkanie ze Zbieraczami na platformach,z którym wcześniej męczyłem się niemiłosiernie na Xboxie. Myślę,że duża w tym zasługa karabinu Mattock i pancerzu Kestrel,które osobiście polecam Ofkoz grałem żołnierzem. Teraz próbuje grać Inflitatorem jakoś idzie Cytuj Odnośnik do komentarza
m0rr0s 3 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Skończyłem lolajnościówkę Thane'a. Teraz kapitan Bailey powinien być możliwy do zrekrutowania ale nigdzie nie ma takiej opcji dialogowej. Wszystko zrobiłem chyba poprawnie spotkanie z synem się udało, syn pracuje teraz społeczne. Żeby zrekrutować Bailey'a musiałem zrobić coś inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Teraz kapitan Bailey powinien być możliwy do zrekrutowania Kto ci takich głupot nagadał? Cytuj Odnośnik do komentarza
m0rr0s 3 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 (edytowane) Podsumowanie misji lolajnościowej Thane'a edit:żalozmy że źle zrozumiałem podsumowanie. Kto jest ostatnim członkiem drużyny w takim razie? Edytowane 30 Stycznia 2011 przez m0rr0s Cytuj Odnośnik do komentarza
wendiego 11 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 (edytowane) Jak rozwiązać tą łamigłówkę z klockami w bazie Greath, w misji gdzie muszę zniszczyć VI ? Tak poza tym to stwierdzam, że łatwiej jest laskę przekonać do sexu w normalnym życiu niż w dzisiejszym grach komputerowych Edytowane 30 Stycznia 2011 przez wendiego Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 (edytowane) Podsumowanie misji lolajnościowej Thane'a edit:żalozmy że źle zrozumiałem podsumowanie. Kto jest ostatnim członkiem drużyny w takim razie? Geth o imieniu Legion. Jak rozwiązać tą łamigłówkę z klockami w bazie Greath, w misji gdzie muszę zniszczyć VI ? Tak poza tym to stwierdzam, że łatwiej jest laskę przekonać do sexu w normalnym życiu niż w dzisiejszym grach komputerowych Chodzi o DLC Overlord? I co to jest to Greath? Edytowane 30 Stycznia 2011 przez MYSZa7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 (edytowane) Jak rozwiązać tą łamigłówkę z klockami w bazie Greath, w misji gdzie muszę zniszczyć VI ? To w ME2 były jakieś łamigłówki wymagające wysiłku umysłowego? Edytowane 30 Stycznia 2011 przez Hela Cytuj Odnośnik do komentarza
m0rr0s 3 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 (edytowane) Ten ostatni członek drużyny jest rekrutowany po skoku przez przekaźnik (ewentualnie robienia czegoś związanego ze zbieraczami), bo Iluzja nie wysłał mi akt? Edytowane 30 Stycznia 2011 przez m0rr0s Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Dowiesz sie w swoim czasie, skoro zostalo Ci jedno miejsce w ekipie. Nie da sie go pominac. Cytuj Odnośnik do komentarza
m0rr0s 3 Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 (edytowane) Skończyłem przed chwilą grę. Ending miażdżacy. Trzy razy powtarzałem aż wreszcie przetrwałem bez żadnych ofiar. Co lepsze? 1 czy 2? Szczerze to nie umiem powiedzieć. W dwójce brakuje Mako, wielu elementów RPG, kupowania sprzętu. Bardziej za to polubiłem Team z 2, ulepszenia, zadania pobobczne i Interrupty w rozmowie. Brakuje mi tylko Ashley. Nie podoba mi się to, że przez 85 % gry zbierasz team i lolajnośc, a najważniejsze (czyli statek, baza, przekaźnik itp)trwa ok 15 %. Mogli odpuścić dodawanie lojalnośćiówek i wrzucić więcej walki ze zbieraczami. W jedynce pod tym względem było lepiej. Ale koniec już narzekania- obie gry mają swoje wady, ale obie są ZA(pipi)IŚCIE epickie i mają za(pipi)istą fabułę. Są zdecydowanie w czołówce najlepszych gier w jakie grałem. Hipotetycznie:co by się stało jakbym nie miał upgradeów Normandii? EDIT:Ale się podjarałem ilością możliwych zakończeń. Oglądam wszyskie możliwe na jutube. Najbardziej niesamowite jest to, w którym przeżyje tylko Joker- sam na tak dużym statku . Jak będzie z importem postaci do 3? Gra Zaimportuje postać z ostatniego save'a (w którym wszyscy przeżyli)? Czy muszę usunąć wszystkie w którym ktoś zginął, żeby mieć pewność? Edytowane 1 Lutego 2011 przez m0rr0s Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Zginełoby kilku członków drużyny w trakcie przeprawy przez wraki statków. Cytuj Odnośnik do komentarza
Crono 0 Opublikowano 2 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Co do mnie też miałem problemy z oceną która część stawiam wyżej ale mimo wszystko ME1>ME2 ME1: Lepszy główny, wątek fabularny, elementy RPG, kupowanie sprzętu, muzyka, ME2: postacie, grafika, gameplay, zadania poboczne, support DLC - Lair of the Shadow Broker,Overloard, Kasumi są zdecydowanie lepsze od Bring down the Sky i Pinnacle Station, brak Mako Co do importu postaci nie wiadomo jeszcze jak będzie wyglądał ale jeśli ukonczyłeś grę pare razy i masz z tego sejwy na pewno będziesz mógł z nich wybierać (tak jak przy imporcie do ME2) Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 (edytowane) Nowe DLC do ME 2 o nazwie Alternate Appearance Pack 2 wyjdzie 8 lutego 2011 roku Edytowane 3 Lutego 2011 przez MYSZa7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi