Opublikowano 16 grudnia 20223 l Pomoże ktoś z Dragon Quest 11? Wszystko mam opisane innym temacie. Timewywern daje mi ostro w kość. https://www.psxextreme.info/topic/110867-dragon-quest-xi/?do=findComment&comment=5084685
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. Nie wiem czy w dobrym temacie pisze ale zalicza się to do pomocy. Jestem głodny jakiegoś dobrego JRPG. Może to być jakiś remaster starej gry (byle to nie był 2D Pixel Art) może to być w klimatach anime, z dużych tytułów mam ograne FFVII Remake/Rebirth, FF16 i Exp33 (to już mniej japońskie). Patrzę na tytuły z serii Tales, Trails in the Sky itp i nie wiem od czego by tu zacząć. Chciałbym zacząć może od czegoś najstarszego ale żeby gra była grywalna, wciągająca ale żeby nie przytłoczyła super grindem z starciami co minutę z mobami. Znajdzie się coś? :D
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. 5 minut temu, Redmitsu napisał(a):Nie wiem czy w dobrym temacie pisze ale zalicza się to do pomocy. Jestem głodny jakiegoś dobrego JRPG. Może to być jakiś remaster starej gry (byle to nie był 2D Pixel Art) może to być w klimatach anime, z dużych tytułów mam ograne FFVII Remake/Rebirth, FF16 i Exp33 (to już mniej japońskie). Patrzę na tytuły z serii Tales, Trails in the Sky itp i nie wiem od czego by tu zacząć. Chciałbym zacząć może od czegoś najstarszego ale żeby gra była grywalna, wciągająca ale żeby nie przytłoczyła super grindem z starciami co minutę z mobami. Znajdzie się coś? :DTrailsy? Teraz jest dobry moment, bo wyszedł remake jedynki.Jest o tym temat na forum, ta gra https://www.rpgsite.net/review/18452-trails-in-the-sky-1st-chapter-reviewJak Talesy, to polecam Arise z 2021, to osobna historia, samodzielny tytuł.https://www.rpgsite.net/review/11701-tales-of-arise-reviewZ DQ polecam XI w wersji Definitive https://www.rpgsite.net/review/10536-dragon-quest-xi-s-echoes-of-an-elusive-age-definitive-edition-playstation-4-review
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. @KrYcHu_89 @Shankor Dzięki panowie za propozycje. Widziałem właśnie że jest Remake Trails in the Sky dlatego też przykuł moją uwagę. Talesów jest pełno, Xillia, Arise, Graces F, Berseria itp i wiem że Arise jest najnowszy ale pograłem w niego godzinkę i się odbiłem - może muszę dać jej drugą szansę. W Dragon Questy nigdy nie grałem, muszę też zerknąć. Sea of Stars nie przemawia do mnie art style (2d odpadają). Na półce jeszcze czeka Metaphor a z ogranych to przypomniałem sobie że przeszedłem 3/4 Persony 5 i później już mnie wymęczyła
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. 5 minut temu, Redmitsu napisał(a):@KrYcHu_89 @ShankorDzięki panowie za propozycje.Widziałem właśnie że jest Remake Trails in the Sky dlatego też przykuł moją uwagę. Talesów jest pełno, Xillia, Arise, Graces F, Berseria itp i wiem że Arise jest najnowszy ale pograłem w niego godzinkę i się odbiłem - może muszę dać jej drugą szansę. W Dragon Questy nigdy nie grałem, muszę też zerknąć. Sea of Stars nie przemawia do mnie art style (2d odpadają). Na półce jeszcze czeka Metaphor a z ogranych to przypomniałem sobie że przeszedłem 3/4 Persony 5 i później już mnie wymęczyła Metaphor jest krótszy niż P5, ale czy lepszy to różne są opinie, na pewno jest bardziej klasyczny, to gra fantasy, dla mnie zresztą wspaniała gra, na pewno ciekawsza niż jakiekolwiek Trailsy, Talesy, czy Dragon Questy :).A może coś w stylu SRPG, grałeś w FF Tactics, albo Unicorn Overlord? No ale to gry raczej ze sprite'ami.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 35 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):Metaphor jest krótszy niż P5, ale czy lepszy to różne są opinie, na pewno jest bardziej klasyczny, to gra fantasy, dla mnie zresztą wspaniała gra, na pewno ciekawsza niż jakiekolwiek Trailsy, Talesy, czy Dragon Questy :).A może coś w stylu SRPG, grałeś w FF Tactics, albo Unicorn Overlord? No ale to gry raczej ze sprite'ami.FFT kiedyś ograłem na PSX i jest na mojej wishliscie ;)