Guest Kyo Posted January 27, 2010 Share Posted January 27, 2010 (edited) (aż) 52 puchary ukryte - kolory nieznane... [i dobrze!] Brąz: Interactive Drama Thank you for supporting Interactive Drama HEAVY RAIN? Hero Finish HEAVY RAIN? Srebro: Four Heroes Complete the story with four characters alive Złoto: All Endings See all endings Platyna: HEAVY RAIN? Master Unlock all trophies Edited February 25, 2010 by Kyo Quote Link to comment
giger_andrus 3022 Posted January 27, 2010 Share Posted January 27, 2010 (edited) Gra zaskakuje na kazdym kroku. Nawet trofdea zakrecone Jeszcze bardziej ciesze sie z pre-ordera! Edited January 27, 2010 by giger_andrus Quote Link to comment
McDrive 3038 Posted January 27, 2010 Share Posted January 27, 2010 (edited) Gra zaskakuje na kazdym kroku. Nawet trofdea zakrecone Jeszcze bardziej ciesze sie z pre-ordera! Też tym bardziej, że Edycja Specjalna skończyła się w ultimie. A co do tych trofeów, to pewnie same będą wpadać. Będą typu "uderz przeciwnika butelką" w danej scenie, a nie kubkiem. Ewentualnie po prostu za przejście danego rozdziału za każdym razem inaczej, przez to ukryte żeby nie spoilować. W końcu sam Cage nie wiedział jak je zaimplementować i za co miałyby "wpadać". Edited January 27, 2010 by McDrive Quote Link to comment
krak2610 0 Posted January 28, 2010 Share Posted January 28, 2010 Za(pipi)iście, chciał by każdy HR przeszedł tylko raz, a potem wrzucił do gry trofeum za zobaczenie każdego zakończenia. Quote Link to comment
p3r3z 1 Posted January 29, 2010 Share Posted January 29, 2010 Za(pipi)iście, chciał by każdy HR przeszedł tylko raz, a potem wrzucił do gry trofeum za zobaczenie każdego zakończenia. hehe a z kad wiesz moze dalej tak mysli? a trofeum poprostu wpadnie jak przejdziesz gre? tego nie mozemy wykluczyc bo bez sesu jest zaprzeczanie samemu sobie choc roznie moze byc:P przyklad wodzenie za nos przez Hideo Kojime Quote Link to comment
Square 8364 Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 A może poprzez "Zobacz wszystkie zakończenia" rozumuje po prostu skończ gre. Przykładowo ginie jedna postać i mamy jedno zakończenie (tej postaci), trzy docierają do końca i mamy od nich zakończenia (dla każdej po jednym) czyli mamy wszystkie zakończenia (dla wszytkich postaci). I tak wiekszość osób, które kupią gre nie poprzestanie na jednym przejściu. Quote Link to comment
Danonek 2 Posted February 1, 2010 Share Posted February 1, 2010 Ciekaw jestem ile maniakom zajmie platynka Quote Link to comment
Guest Kyo Posted February 1, 2010 Share Posted February 1, 2010 (edited) Ponieważ obiło mi się o uszy że tofea mogą być w PL języku zastanawia mnie czy będzie to z góry ustalone czy będzie zależeć od wyboru języka w XMB (ja osobiście "siedzę" nadal na angielskim). Edited February 1, 2010 by Kyo Quote Link to comment
giger_andrus 3022 Posted February 1, 2010 Share Posted February 1, 2010 Nie sadze, zeby bylo to z gory ustalone. Mam pre-ordera z Anglii, uzywam XMB angielskiego i jakos mi sie nie widzi, zeby mi wskoczyly polskie trofea Quote Link to comment
Guest Kyo Posted February 1, 2010 Share Posted February 1, 2010 (edited) Nie, nie - ja mówię o PL wersji - wiadomo że HR z UK nie będzie miał pucharków po Polsku. Edited February 1, 2010 by Kyo Quote Link to comment
giger_andrus 3022 Posted February 1, 2010 Share Posted February 1, 2010 W takim razie obstawialbym za tym, ze to plytka bedzie decydowala o jezyku trofeow a nie XMB. Quote Link to comment
schabek 5282 Posted February 10, 2010 Share Posted February 10, 2010 Co do ukrytych pucharków to wszystkie mają być odblokowane po pierwszym zakończeniu gry. Tzn. nie odblokowane jako zdobyte tylko po prostu widoczne Gdzieś mi się to obiło o uszy, właściwie oczy. Jednak nie wiem na 100% więc traktowałbym to jako plotkę. Quote Link to comment
lothronik 254 Posted February 19, 2010 Share Posted February 19, 2010 (edited) Co do ukrytych pucharków to wszystkie mają być odblokowane po pierwszym zakończeniu gry. Tzn. nie odblokowane jako zdobyte tylko po prostu widoczne Gdzieś mi się to obiło o uszy, właściwie oczy. Jednak nie wiem na 100% więc traktowałbym to jako plotkę. Niestety, nie jest to prawdą - grę właśnie skończyłem a niezdobyte trofea mam cały czas ukryte. Jeśli kogoś interesuje - po pierwszym przejściu wpadło mi 35% pucharków. Edited February 19, 2010 by lothronik Quote Link to comment
MaiorZero 1400 Posted February 24, 2010 Share Posted February 24, 2010 Jak to jest z tymi trofeami? Jestem już przy początku sceny z detektywem, a zdobytych trofeów zero... Wiem, że już co najmniej 2 powinny wpaść. Quote Link to comment
lothronik 254 Posted February 24, 2010 Share Posted February 24, 2010 Przekopiuję to co napisałem w głównym wątku. Przepraszam, że pytam w tym temacie, ale jak to jest z tymi trofeami? Jestem już przy początku sceny z detektywem, a zdobytych trofeów zero... Wiem, że już co najmniej 2 powinny wpaść. Trofea wpadają zawsze podczas loadingów, jak mówią twórcy, dlatego, żeby trofea wpadające podczas rozgrywki nie popsuły dramaturgi scen. A jeśli chodzi o Twój przypadek to widocznie nie zdobyłeś żadnego z pucharków. Przed sceną za detektywem (tą pierwszą, gdzie Shelby walczy z Troyem w mieszkaniu prostytutki) wpaść mogą trzy pucharki (w spoilerze poniżej je wymieniam): Pierwszy - w pierwszym rozdziale za dokończenie rysunku, nakrycie stołu i zabawę z dziećmi; Drugi - za obejrzenie początkowych napisów (tych po rozdziale w centrum handlowym); oraz trzeci - w scenie z Shaunem po szkole trzeba postępować zgodnie z listą, tzn. o odpowiednich godzinach podać poczestunek, odrobić pracę domową, podać kolację oraz położyć Shauna spać, a na końcu przynieść mu z pralni misia). Wydaje mi się, że po prostu ich nie zdobyłeś, dlatego nie wpadły. Quote Link to comment
MaiorZero 1400 Posted February 24, 2010 Share Posted February 24, 2010 Dzięki za odpowiedź, ale nie wydaje mi się bym mógł w jakiś sposób pominąć napisów początkowych. Hmm... Quote Link to comment
lothronik 254 Posted February 24, 2010 Share Posted February 24, 2010 Z tego co wiem to to trofeum akurat czasem nie wpada - prawidłowo powinno wpaść albo w trakcie pierwszego ekranu loadingu (czyli wtedy, kiedy Ethan odbiera Shauna ze szkoły) albo podczas loadingu przed pierwszą sceną ze Scottem. Jeśli nie wpadło, a widzę, że u Ciebie nie, to po prostu jak przejdziesz grę przejdź jeszcze raz prolog i wtedy już powinno wpaść. A jak chcesz pucharek szybciej to zrób nowego save'a i wtedy zalicz prolog. Quote Link to comment
zalef88 53 Posted February 25, 2010 Share Posted February 25, 2010 Właśnie przeglądałem liste osób na ps3trophycard.com i koleś na drugim miejscu na liście niejaki duck360 zrobił platynę w Heavy Rain. Szybko Quote Link to comment
lothronik 254 Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 (edited) Właśnie przeglądałem liste osób na ps3trophycard.com i koleś na drugim miejscu na liście niejaki duck360 zrobił platynę w Heavy Rain. Szybko Ja też właśnie ustrzeliłem platynę. Nie jest ciężko, ale dość czasochłonnie (szczególnie złote trofea), ale jest sposób, aby odkryć wszystkie zakończenia nie przechodząc gry stukrotnie Poniżej zamieszczam listę wszystkich pucharków po polsku (w spoilerze), tworzę też poradnik, który opublikuję w ten weekend. Brązowe pucharki dotyczą poszczególnych rozdziałów (nazwa rozdziału, którego dotyczy pucharek pojawia się w opisie) i podejmowanych decyzji, srebrne i złote są trochę bardziej skompliowane. Powodzenia! BRĄZOWE Wszystkiego Najlepszego Prolog - Dokończ rysowanie + Nakryj do stołu + Pobaw się z dziećmi Interaktywny Dramat Dziękujemy za podtrzymanie interaktywnego dramatu Dobry Ojciec Ojciec i Syn - trzymaj się planu dnia i połóż Shauna do łóżka w dobrym nastroju Rycerz na Białym Koniu Melina - Pobij Troya Detektyw Melina - Porozmawiaj z Lauren o jej synie Śledczy FBI Miejsce Zbrodni - Znajdź na miejscu zbrodni wszystkie wskazówki powiązane z zabójcą z origami Dobrzy Kumple Park - Wymyśl Shaunowi dwie ciekawe zabawy i kup mu cukierki Pamięć Absolutna Witaj, Norman! - Przypomnij sobie czas pobytu w parku i co miał na sobie Shaun Negocjator Sklep Hassana - Przekonaj Rabusia, żeby sobie poszedł VIP Paparazzi - Wyjdź z domu tak, aby nie zauważyli cię dziennikarze Agorafobia Stacja Lexington - Przewróć co najmniej 50 przechodniów Szczęśliwy Numerek Stacja Lexington - Znajdź właściwą skrytkę za pierwszym razem Strzelając Gafę Nathaniel - Zastrzel Nathaniela Samokontrola Nathaniel - Nie zastrzel Nathaniela Supermamka Samobójczyni - Nie popełnij żadnego błędu opiekując się dzieckiem Kamikaze Niedźwiedź - Wybierz najlepszą drogę na Autostradzie Mistrz Kierownicy Niedźwiedź - Ukończ Próbę Niedźwiedzia Zabawa w Kotka i Myszkę Hala Targowa - Pobij Kordę w Chłodni Twardziel Impreza Kramera - Pokonaj goryli Gordiego nie obrywając ani razu Tchórz! Motyl - Poddaj się albo nie przejdź Próby Motyla Zelektryzowany Motyl - Przejdź Próbę Motyla Dobry Glina Walka Psychologiczna - Powstrzymaj Blake'a przed pobiciem Dupre Zły Glina Walka Psychologiczna - Nie powstrzymuj Blake'a przed pobiciem Dupre Złota rączka Jaszczurka - Utnij sobie palec siekierą, nożem lub obcęgami + Zdezynfekuj i wypal ranę Rzeźnik Jaszczurka - Utnij sobie palec piłą lub nożyczkami Zbieg Zbieg - Ucieknij Blake'owi w metrze Ręce do Góry! Zbieg lub Na wolności - Daj się aresztować Blake'owi Ludwig van Beethoven Blues Jaydena - Zagraj na pianinie nie fałszując Detoks Blues Jaydena - Oprzyj się chęci na tripokainę Spryciarz Aresztowany - Wyłącz kamerę w pokoju przesłuchać przed uwolnieniem Ethana Jestem Zabójcą... Rekin - Zabij Dilera Nie Jestem Zabójcą! Rekin - Nie zabijaj Dilera Spryciara Doktor - Nie pij tego, co poda ci Doktor Houdini na Obcasach Doktor - Ucieknij, zanim Doktor wróci Żegnaj, Szajba Szajba - Przeżyj walkę z Szajbą Szef Kuchni Eureka - Przygotuj na czas dobrą jajecznicę Nie Bój Nic! Bliźniaki - Rób to, co brat, i nie popełnij błędu Cnotka Lala - Zdejmij tylko jedną rzecz w trakcie striptizu Bez Przebaczenia Na Wolności - Nie wybaczaj Madison Kochaś Na Wolności - Wybacz Madison Wielka Ucieczka Na Wolności - Ucieknij przed policją w motelu Instruktor Pływania W Potrzasku - Wyciągnij Lauren z wody Niepokonany Scott Twarzą w Twarz - Nie daj się postrzelić w willi Kramera Miękkie Serce Twarzą w Twarz - Podaj Kramerowi jego lekarstwo Poświęcenie Szczur - Wypij truciznę Sprytny Tata Szczur - Domyśl się, gdzie jest przetrzymywany Shaun Zimna jak Lód U Zabójcy - Przeżyj wybuch chowając się w lodówce Prosty Umysł Stary Magazyn - Uratuj zabójcę z origami, zanim spadnie, Jaydenem lub Madison Tak Blisko... Stary Magazyn - Dotrwaj do końca wszystkimi postaciami... a potem zgiń Bohater HEAVY RAIN Ukończ HEAVY RAIN SREBRNE Czterech Bohaterów Zakończ opowieść z pozostałymi przy życiu wszystkimi czterema postaciami Wypróbowany Mistrz Ukończ wszystkie próby Ethana Sherlock Znajdź za pomocą IWO wszystkie wskazówki (Miejsce Zbrodni + Szajba + Akwarium) i odszukaj zabójcę Wybawca Dzieciaka Uratuj Shauna ZŁOTE Zbrodnia Doskonała Oczyść sklep Manfreda z dowodów + Pozwól Lauren, Hassanowi i Kramerowi umrzeć + Zabij Madison lub Jaydena + Wolny Morderca z Origami Wszystkie Zakończenia Zobacz wszystkie zakończenia PLATYNOWY Mistrz HEAVY RAIN Odblokuj wszystkie trofea Edited February 26, 2010 by lothronik Quote Link to comment
Zeratul 415 Posted February 27, 2010 Share Posted February 27, 2010 Poradnik http://www.ps3site.pl/trofea/poradniki/poradniki-retail/heavy-rain/ Quote Link to comment
Velius 5698 Posted February 27, 2010 Share Posted February 27, 2010 Taki se ten poradnik,wyglada jakby byl pisany na szybko i nie kompetentnie. Do tego niekiedy nie do konca wyjasnione w ktorym momencie co trzeba zrobic (jak ktos slabo zna angielski,a przypuszczam ze to dla takich wlasnie ludzi). Ja pozostane przy zagranicznych poradnikach Quote Link to comment
Redmitsu 958 Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 (edited) Rozumiem zeby miec zdobyc wszystkie zakonczenia, musze przejsc gre kilka razy? Domyslam sie ze czasami moge zaczac od innego rozdzialu ale w niektorych chyba przypadkach, nic innego mi nie pozostaje jak przejsc cala gre od nowa. btw: nei moge wykonac pucharka Wszystkiego Najlepszego Prolog - Dokończ rysowanie + Nakryj do stołu + Pobaw się z dziećmi zrobilem rysunek, polozylem talerze na stol i pobawilem sie z dzieciakami, co robie nie tak? Edited February 28, 2010 by Redmitsu Quote Link to comment
lothronik 254 Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 Witam serdecznie. Jak obiecałem, przygotowałem poradnik do trofeów w Heavy Rain. Starałem się opisać każdy pucharek jak najdokładniej, tak, aby nikt nie miał problemów z jego zdobyciem. Opisałem też w bardzo szczegółowo sposób na odkrycie w miarę szybko wszystkich zakończeń - a tych jest 18. Coż, zapraszam: http://www.kikoo.pl/artykuly/146-1/Trofea-Heavy-Rain-poradnik/ Jutro dodam ikonki, bo dziś już padam Pozdrawiam! Quote Link to comment
Redmitsu 958 Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 swietny poradnik, dzieki wielkie. denerwuje mnie strasznie trophy Mistrz Kierownicy Niedźwiedź - Ukończ Próbę Niedźwiedzia dostaje po prostu bialej goraczki, bo jak mam padem w prawo skrecic to rzadko mi zalicza. W lewo idealnie, w prawo gorzej. Sprawdzalem na 2 padach i taki sam efekt. Macie podobnie? Czy moze ja inaczej kieruje padem w lewa strone a w prawa... Quote Link to comment
agst 129 Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 Mnie za to zawsze chociaż lekko stuknie samochód policji. Nie mam pojęcia jak zrobić, żeby nie było kontaktu z nim w ogóle. Quote Link to comment
Recommended Posts