fightclub87 9 Opublikowano 18 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Dodatek nie będzie chodził pod polską wersją na xksa - http://bioworld.ea.pl/mass_effect_2/mass-effect-2-o-dodatku-the-arrival-i-jego-dostepnosci-w-polsce/ Cytuj Odnośnik do komentarza
m0rr0s 3 Opublikowano 18 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Kupuję ENG. Czy nie będzie żadnych niepotrzebnych interakcji między obiema wersjami gry? Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 18 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Fuck, fuck, fuck, fuck, fuck yeah! Jaram sie niesamowicie. Jak arab na kurs pilotażu. 29 marca będzie one hell of a wieczór z Mass Effectem Cytuj Odnośnik do komentarza
BoryzPL 254 Opublikowano 18 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Dokladnie u mnie to samo Chociaz u nas pewnie dopiero bedzie 30 wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza
fightclub87 9 Opublikowano 18 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 (edytowane) Kupuję ENG. Czy nie będzie żadnych niepotrzebnych interakcji między obiema wersjami gry? Jeśli chodzi o sejwy, to gra widzi te zapisane w PL i działa pod ENG. I na odwrót. Sejwy z ENG działają pod PL. Ale na Twoim miejscu, jeśli chcesz skakać z PL na ENG a nie robić całości w ENG, proponowałbym skończyć najpierw tryb fabularny w PL i dopiero odpalić te dwa dodatki pod ENG. Gra lubi się przyciąć w niektórych momentach - nie chce pisać gdzie, bo popsuje ci fabułę - jest to lokacja z dlc, która pokaże się także pod PL ale jak wejdziesz z czymś w interakcje to bach! Reset konsoli. Edytowane 18 Marca 2011 przez fightclub87 Cytuj Odnośnik do komentarza
m0rr0s 3 Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 http://www.gram.pl/news_8QTrJO62_Mass_Effect_2_The_Arrival_a_sprawa_polska.html Nie dobrze Posiadacze PCtów za darmo pobiorą wersję ENG posiadając POL, na PS3 wyjdzie wersja Arrival kompatybilna z POL, a na Xboxa nie będzie kompatybilne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Spoko, ale z "polska" wersja na PS3 jest kompatybilne bo jest to w pelni angielska wersja jezykowa, po prostu. Na PC trzeba sciagnac angielska wersje a na X360 dziala z angielska wersja jezykowa. To oczywiste, zwazywszy na sytuacje wersji jezykowych ME2 w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza
MaroS 289 Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Znana jest już cena? Cytuj Odnośnik do komentarza
TheBesTia 11 Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 (edytowane) @morros - Ale namieszałeś człowieku , przeczytaj jeszcze raz dokładnie to info i zastanów się dwa razy. Wynika z niego , że PC-towi posiadacze wersji PL , mogą/muszą pobrać za darmo wersje ENG (całej gry) , aby móc zagrać w dodatek w wersji ENG za bliżej niesprecyzowaną kwote (być może za free). Na PS3 DLC będzie kompatybilne z werjsą wydaną w PL , a ta jest po angielsku (PS3 nie ma w ogóle wersji językowej w grze PL - gram.pl walnął grubego babola). X360 - tu rozchodzi się chodzi tylko o polski MARKET , więc raczej żadna przeszkoda głodnych dodatku Podsumowując, dodatek nie został spolonizowany i na wszystkich sprzętach ma działać tylko z angielskimi wersjami gry. Edytowane 19 Marca 2011 przez TheBesTia Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Znana jest już cena? 560 MSP i zapewne ok 30 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza
olej 9 Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 (edytowane) Ja jeszcze może dodam, że w związku z tym, iż Arrival jest ostatnim fabularnym DLC (co potwierdził Chris Prestley) to od 22 marca(ten wtorek) nadawanie powinien wznowić Cerberus Daily News @Cethu no raczej, że marca, sorki Edytowane 20 Marca 2011 przez olej Cytuj Odnośnik do komentarza
Cethu 13 Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 @Olej Chyba marca A co do samego DLC - Oj jaram się niesamowicie. Oby tylko nie była za krótka, chyba wolał bym zapłacić więcej a dostać kilku godzinną zabawę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Luna 182 Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Myślałam, że Hackett bedzie przypominał aparycją znakomitego Lance'a Henriksena, a tu zrobili Zaeeda z brodą. Cytuj Odnośnik do komentarza
fightclub87 9 Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 (edytowane) Też mi się wydaje, że za te 560 M$ Points dostaniemy zabawę na godzinę-półtorej, tak jak to było w przypadku epizodów do Alan Wake. Tyle samo kosztowały. Swoją drogą zastanawia mnie ten zegar/timer na jednym ze screenów. Czyżby czas odliczany do otwarcia przekaźnika masy i pojawienia się Żniwiarek Hmm.. jakby tak zrobili i na końcu pojawiła się armia Żniwiarzy a Shep rzucił jakimś tekstem w stylu "musimy walczyć" to nie wiem jak ja przeżyje do końca roku czekając na ME3. Edytowane 20 Marca 2011 przez fightclub87 Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Cholera, ale teorie sie tu tworza Nie tylko ja caly czas mysle o Arrival. Spodziewam sie dlugosci jak w LotSB albo Overlord. Cytuj Odnośnik do komentarza
Cethu 13 Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Cholera, ale teorie sie tu tworza Zobaczysz co tu się będzie działo po wyjściu DLC, to dopiero będą teorie, zachwyty i narzekania Jeszcze tylko 8 dni Cytuj Odnośnik do komentarza
fightclub87 9 Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 (edytowane) Spoilery odnośnie Arrival: http://uk.ps3.ign.co.../1157464p1.html Wielu spodziewało się VS, ale zabraknie ich w dodatku. Edyta: Gameplay z nowego DLC: http://www.youtube.com/watch?v=SuqkcDR8vDc Edytowane 25 Marca 2011 przez fightclub87 Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 dobra jako iż specjalnie nie chce mi się kupować ME2 na ps3 i nie mam czasu przechodzić gry po raz 3 takie małe pytanko do kumatych: Jak zagrać w dodatek mając konto na polskim live? Mam angielską wersję gry i shadow broker w zestawie bo zakupiłem przed przejściem na polski live. Czy wystarczy założyć konto na uk załadować punktami a po zakupie przejść na główne konto ? Czy dodatek wtedy się uruchomi? Cytuj Odnośnik do komentarza
fightclub87 9 Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Chcesz zagrać w SB ( którego już masz? ) na angielskiej wersji gry na polskim koncie? Tak, czy coś źle zrozumiałem? PS. Gra na płycie czy cyfrówka? Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 (edytowane) czy da radę zagrać w Arrival na moim koncie zakupując go na innym ? tzn w skrócie czy dlc są przywiązane do konsoli czy do konta ? P.S. W SB grałem i przeszedłem na polskim live ale zakupiłem na tym samym koncie na którym grałem tyle że jak jeszcze był na UK. Dlatego nie wiem czy ryzykować zakup dlc na jakimś fikcyjnym koncie na uk P.S.2 mam nadzieję że teraz jasno napisałem. Mam kaca i ogólnie się zamotałem Edytowane 26 Marca 2011 przez blantman Cytuj Odnośnik do komentarza
Krizz 541 Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 czy da radę zagrać w Arrival na moim koncie zakupując go na innym ? tzn w skrócie czy dlc są przywiązane do konsoli czy do konta ? P.S. W SB grałem i przeszedłem na polskim live ale zakupiłem na tym samym koncie na którym grałem tyle że jak jeszcze był na UK. Dlatego nie wiem czy ryzykować zakup dlc na jakimś fikcyjnym koncie na uk P.S.2 mam nadzieję że teraz jasno napisałem. Mam kaca i ogólnie się zamotałem Wszystkie dodatki które zakupisz są przypisane do konsoli i będą działać na każdym koncie które masz na konsoli więc nie powinno być z Arrival problemu bo masz angielską wersję gry ni tylko to się liczy Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Zwiastun Arrival. Cytuj Odnośnik do komentarza
Luna 182 Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Ja właśnie ukończyłam "Arrival". DLC nie za długi (czas przejścia porównywalny z "Project Overlord", czyli 2-3 godziny jak się człowiek nie śpieszy), ale bardzo ciekawy, nasiąknięty mocno klimatem pierwszego ME (misje dla Przymierza, Żniwiarze jako adwersarze w miejsce Kolekcjonerów) i stanowiący rzeczywiście pomost pomiędzy częścią drugą a trzecią (spojlerowała nie będę - każdy zagra i sobie zobaczy, o co kaman). Polecam grać w ten dodatek po ukończeniu "Misji Samobójczej" - jeśli zagracie w to wcześniej (bo opcja zagrania w niego uaktywnia się po misji na Horyzoncie), pozbawicie się kilku fajnych motywów fabularnych. Cytuj Odnośnik do komentarza
fightclub87 9 Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Luna skąd masz dodatek? Bo ja szukam po amerykańskim i angielskim live i dupa Cytuj Odnośnik do komentarza
Luna 182 Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 http://masseffect.bioware.com/info/dlc/ Wystarczy się na swoje konto zalogować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi