Skocz do zawartości

Xbox Live w Polsce

Jezeli w Polsce pojawi sie Live czy porzucisz swoj GT 190 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jezeli w Polsce pojawi sie Live czy porzucisz swoj GT

• Pozostane przy swoim obecnym GT
    • Zarejestruje sie na Polske i porzuce obecny GT
    • Nie posiadam jeszcze GT
    • Jeszcze nie wiem

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

• Odpowiedzi 523
  • Wyświetleń 71,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Liquid Snake
    Liquid Snake

I skorzystałem ale jakby ktokolwiek przeczytał mojego posta w całości a nie tylko dwa słowa "migracja konta" to by wiedział że potrzebuje tej migracji aby mieć możliwość kupowania gier na żądanie (GOD

• Myslicie, ze jest sens wydzwaniania do Microsoftu z zapytaniem czemu dostalem 800MSP zamiast 1600MSP ?

• Pamiętam czasy kiedy MS traktował nas Polaków jako naród gorszy, nie dając nam Live'a.   Ale czasy się zmieniły...   i teraz MS traktuje nas polaków jako naród gorszy dając nam gównianego Live'a k

Opublikowano

bardzo fajna informacja. W innym temacie przeczytalem, ze podobno migracja kont bedzie darmowa i bedzie taka mozliwosc. Czy to prawda ?

Opublikowano

Jeśli migracja kont stanie się faktem, to tylko za darmo. Innej opcji MS nie przewiduje.

Opublikowano

podobno migracje potwierdzil Mirski na FD. Ciekawe, co jezeli na starty koncie mam status GOLD na pare miesiecy... Czy trzeba bedzie kupowac nowa zdrapke na europe itp.

Opublikowano

znajac polski ms, poczekamy sobie na nia troche czasu, bo znowu pewnie beda mieli jakies "problemy"

Opublikowano

W sumie będą mogli sobie wsadzić w wiadomo co te stronki jak okaże się że za abonament i punkty MS zażyczą sobie jakiś śmiesznych kwot a czuję że właśnie tak będzie...

Co do problemów, dzisiaj nie mogę się połączyć z LIVE a wczoraj  śmigało, jak testuje połączenie to wychodzi takie coś:

zdjcie0484w.jpg

O co chodzi? Jakaś awaria u nich?

Opublikowano

Uuuła, szykują się naprawdę porządne rzeczy.. Byłem pewien, że migracja kont ograniczy się do tego, że będziemy mogli być zarejestrowani na Polskę i na tym koniec, a tutaj proszę: liga konsolowa, play with fame. Nie wiem jak wy, ale ja nie sądziłem, że kiedykolwiek w trakcie tej generacji pomysł MS mnie tak ucieszy :D

Opublikowano

denerwuej mnie to ze ciagle komus cos nie pasuje w tej kwesti. Z mojegu punktu widzenia jest to o tyle dobrte ze sooby takie jak ja beda mogly korzystac z platnosci karta a nie ciagle allegro i kombinowanie bo to przecież prowadzi do tego ze w koncu bede siwy. Tak jak juz bylo powedziane nie pasuje komus nie musi tego robic warto uszanowac dobry gest i nie spinac sie nawet jak przeciagnie sie to w czasie.

Opublikowano

Z tego co pamiętam Mirski na Fun Day'u powiedział, że "Microsoft cały czas pracuje nad możliwością migracji kont, jeśli taka się pojawi na pewno będzie darmowa".

A ceny zdrapek i abonamentu z oficjalnej polskiej dystrybucji na pewno będą sporo wyższe niż te "z allegro", stąd bonusy w stylu LIVE Club czy LIVE League.

Opublikowano

No niestety coś za coś ,lecz może nie będzie przegięcia z tymi cenami zdrapek

Opublikowano

Ja tam tylko czekam by zdjęli blokadę regionalną na nasze IP i zostaję na moim koncie z UK :)

Opublikowano

Ci którzy mają tam mały gamescore to jeszcze jakoś przeżyją ale ci co mają spory gamescore to będą mieli problem chyba że na 2 gametagi będą jechać

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

na 2 gametagi jechać to jak jechać na 2 bat* swoją dziewczynę. Jak kogoś uraziłem sory.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Chyba jeszcze nikt tego nie wkleił http://www.xbox.com/pl-PL/live/faq.htm

P: Czy subskrypcja do usługi Xbox LIVE oraz punkty usługi Microsoft Points kosztują w Polsce tyle samo co w innych krajach?

O: Naszym celem jest zaoferowanie za usługę Xbox LIVE jednakowych cen na całym świecie. W Polsce cena detaliczna za 12-miesięczną subskrypcję wynosi 249 PLN, a karta Microsoft Points 2100 kosztuje 109 PLN.

Edytowane przez Ryhol

Opublikowano

250 zeta ? cena z dupy ! Mam nadzieje, ze bedzie mozna kupowac zdrapki z allegro i ze beda dzialaly ! :thumbsup:

Opublikowano

lol, podniesli chyba cene o 100%

jak sa zdrapki ktore dzialaja na cala europe to powinny i w pl dzialac (no bo ku,rwa nie mieszkamy w afryce przeciez)

Opublikowano

Nie ogarniam pytań 3 i 4. Niby takie same, a odpowiedzi zupełnie o czym innym. I co to znaczy, że nie można przywrócić wcześniejszego konta? Kto to w ogóle pisał? Jak na taką wielką korporację to MS się chyba słabo ceni :whistling:

Opublikowano

powaliło ich z ceną 250zł za golda jak i 110zl za 2100MSP, na allegro kod do golda ok 140zl i ok.140zl oryginalne 4200MSP.

Opublikowano

250 zeta ? cena z dupy ! Mam nadzieje, ze bedzie mozna kupowac zdrapki z allegro i ze beda dzialaly ! :thumbsup:

Taka cenę widziałem kiedyś w empiku jak jeszcze nie było mowy o Polskim live. Więc jeśli teraz jest oficjalnie to powinna być dużo nisza, ceny mamy Europejskie ale zarobki Polskie ; (

Opublikowano

Mysle, ze ugna sie i zjada z tymi chorymi cenami. Bedzie mozna za pomoca karty platniczej kupowac golda, lub MS Points z poziomu dasha?

Opublikowano

to jest cena sugerowana więc możliwe że Gold będzie do wyrwania w sklepach za 199zł ale i tak przegrywa z allegro (ok 50zł).

Zobaczymy jakie bonusy MS PL zaoferuje dla kupujących golda w PL bo jakiś czas temu tym się chwalili.

Opublikowano

No chyba gry bedą dodawać do tych 250 zł bo jeżeli jedynym bonusem dla którego płace ponad stówe wiecej za GOLDa będzie karta z Benefit Club (o czym mowa była na XFD w tym roku), którą spokojnie wyrwe na stacji benzynowej za nalanie benzolu do baku to dziekuje. Po(pipi)y. No ale to tylko utwierdza mnie w przekonaniu, ze Polska to najbogatszy kraj świata. Ceny z dupy. Kinect 650 zł, teraz GOLD i MSP. Za co mam to kupić jak min. płaca to ok 1,1 zł na ręke ?

Opublikowano

Może w końcu gdy ta cała nienormalna sytuacja z MS i X360 w naszym kraju się ustabilizuje dostaniemy normalne ceny. Trudno psioczyć, w końcu to start i jak to na start cena jest zaporowa. Z czasem pewnie spadnie.

btw. ciekawy jestem jaki będzie przelicznik gdy raczymy kupować punkty kartą kredytową?

Opublikowano
P: Jak wygląda proces przenoszenia konta?

1. Zaloguj się w usłudze Xbox LIVE i przejdź na stronę Moje konto.

2. Kliknij Region konta.

3. Wybierz swój kraj.

4. Postępuj zgodnie z instrukcjami. Pamiętaj, aby przed kontynuowaniem tego procesu ponownie pobrać zakupione materiały i zapisać je na dysku twardym lub na przenośnej pamięci USB.

5. Przeczytaj i zaakceptuj Warunki użytkowania.

6. Twoje konto zostanie w tej chwili przeniesione do usługi LIVE w wybranym kraju.

7. Wybierz poziom członkowstwa: Silver lub Gold.

8. W przypadku konta Gold musisz podać swoje dane rozliczeniowe.

9. Jesteś już użytkownikiem oficjalnie działającej usługi LIVE w Polsce. Gratulujemy!

WTF?