Opublikowano 7 listopada 201014 l spróbuj zmienić lokalizacje w konsoli np. na UK dzięki serdeczne pomogło:)
Opublikowano 7 listopada 201014 l To NOWE polskie konta można już zakładać czy też od 10 ? Skąd oni to mają ? Konsolę mam od początku roku i jeszcze się nie podpiąłem pod live . Czekam Na stronie xbox.com już można założyć konto na Polskę. Już od paru dni.
Opublikowano 7 listopada 201014 l Nie nie bedzie można bo polska leży po za EU !!1 Głupie pytanie jeszcze głupsza odpowiedz Przecież co do ABONAMENTU I PUNKTÓW nie ma podziału na kraje Kody na EU działają w całej Europie na USA w całych stanach. Po Polskim oddziale mozna spodziewac sie wszystkiego. Cala ta inicjatywa hest nie trafiona w tej sytuacji z polskimi zdrapkami, po co je kupowac jak mozna o polowe taniej wziazc na allegro.
Opublikowano 7 listopada 201014 l polowa to nie ale z ok. 60zl zostanie w kieszeni, jak by mieli jakiś dobry bonus do polskich zdrapek to mogą zachęcić ludzi
Opublikowano 8 listopada 201014 l Po Polskim oddziale mozna spodziewac sie wszystkiego. Cala ta inicjatywa hest nie trafiona w tej sytuacji z polskimi zdrapkami, po co je kupowac jak mozna o polowe taniej wziazc na allegro. Wiesz MS wychodzi z założenia ze jak daje Live to mampy płacić tyle co pozostali ok zgoda ale niech da LIVE pełny z ZUNE ,ESPN ,Last .FM i nie ma sprawy płacę 250zl na rok jak będę mógł z tego korzystać . A nie jak teraz dali okrojony Live a wołają tyle co za pełny odpowiednik w UK .... trochę myślenia panowie z MS . W dodatku na samą premierę LIVe mogli by się pokusić o jakieś bonusy na LIVE czy MSP ( rabaty itp sprawy ) aby zachęcić ludzi .. no ale po co prawda ?
Opublikowano 8 listopada 201014 l Swiat sklada sie tylko z USA i UK ?? Bo nic innego nie robicie tylko porownujecie Live do USA i UK. To sa WIELKIE rynki gdzie zarabia sie WIELKIE pieniadze. Przyjzyjcie sie jak wyglada LIVE w innych krajach - o wiele bardziej rozwinietych niz Polska - Portugalia, Wlochy, Norwegia, Szwecja, Szwajcaria, Austria.... Tam tez nie maja ESPN, ZUNE, LAST FM i co? I bidule bulą 60Euro czyli 240zl. Nie bronie MS - zapowiada sie ze polski LIVE bedzie naprawde w podstawowej wersji - ale te krzyki jak to nas krzywdza bo nie daja nam ESPN sa conajmniej smieszne. Edytowane 8 listopada 201014 l przez david80
Opublikowano 8 listopada 201014 l Mam pytanie - aby móc zostać członkiem LIVE Clubu, trzeba będzie kupić "polską" zdrapkę na Golda w sklepie, i pokazać im dowód zakupu tak?
Opublikowano 8 listopada 201014 l Swiat sklada sie tylko z USA i UK ?? Bo nic innego nie robicie tylko porownujecie Live do USA i UK. To sa WIELKIE rynki gdzie zarabia sie WIELKIE pieniadze. Przyjzyjcie sie jak wyglada LIVE w innych krajach - o wiele bardziej rozwinietych niz Polska - Portugalia, Wlochy, Norwegia, Szwecja, Szwajcaria, Austria.... Tam tez nie maja ESPN, ZUNE, LAST FM i co? I bidule bulą 60Euro czyli 240zl. Nie bronie MS - zapowiada sie ze polski LIVE bedzie naprawde w podstawowej wersji - ale te krzyki jak to nas krzywdza bo nie daja nam ESPN sa conajmniej smieszne. To tak samo jak bys kupił pół bochenka chleba a musiał zapłacić za cały . Zgodził byś się na taki interes ?
Opublikowano 8 listopada 201014 l Twoje porownanie jest niestety zbyt uproszczone. To nie tak dziala - globalne marki/uslugi maja rozna funkcjonalnosc/dostepnosc dla roznych regionow/krajow swiata. Globalny operator komorkowy swiadczy uslugi w roznych krajach - bardzo czesto tam gdzie sa one drozsze sa bardziej ubogie i okrojone. Producenci aut czesto na bardziej rozwinietych rynkach za nizsza cene sprzedaja fury na wiekszym wypasie niz na innych rynkach - przykladkow mozna by mnozyc mnostwo i wsrod nich znajduje sie rowniez LIVE - w roznych krajach o roznej funkcjonalnosci a za ta sama/podobna cene. Tak dziala globalny biznes - i jedynie mozna z tym walczyc: PORTFELEM. Nie odpowiada CI to - sprzedaj X'a - wypnij sie na MS i pokaz ze nie bedziesz placil tyle co reszta Europy a dostawal mniej. Tylko ze Ciebie nikt nie oszukuje, MS nie wciska Ci kitu ze dostajesz pelna funkcjonalnosc - jasno masz powiedziane co dostajesz i ile musisz zaplacic. Pasuje - OK, nie - idziesz do konkurencji. Nie krzyczmy ze ktos nas okrada lub krzywdzi - bo mam wrazenie ze niektorzy w tym kraju mysla ze tylko dlatego ze jestesmy biednymi Polakami cos nam sie nalezy najlepiej za darmo - uwierz mi w Redmond maja w (pipi)e to ze w Polsce sie malo zarabia
Opublikowano 8 listopada 201014 l Mam pytanie - aby móc zostać członkiem LIVE Clubu, trzeba będzie kupić "polską" zdrapkę na Golda w sklepie, i pokazać im dowód zakupu tak? tak brak zune bo polskie prawo jest zaporowe na takie bajery, ktoś mógłby powtórzyć o co chodziło z tym, tak samo jest na psn czy innych usługach którym brakuje trochę do US/UK.
Opublikowano 9 listopada 201014 l http://www.gamezilla.pl/content/konfrontacja-polskiego-i-brytyjskiego-xbox-live-na-5-minut-przed-premiera - kibicowałem PL LIVE, ale jak na razie jest cienko... małą ilość wszystkiego pominę jeśli znajdzie się to co najwazniejsze czyli content, który dotychczas miał blokadę i map packi. Jednak brak polonizacji mnie przeraża. Wszystko wygląda jakby zaczęli przygotowywać tydzień temu. 10 min. temu byłem pewien migracji, ale teraz poważnie nad tym myślę
Opublikowano 9 listopada 201014 l cóż, na ten moment lepiej zostać na obczyźnie, nie widzę żadnych plusów na korzyść Polskiego Live tym bardziej ze migracja jest zrypana i wszystko co zakupiliscie pójdzie sie (pipi) przy wymianie dysku albo jakiejkolwiek awarii, ogólnie to wszystko jest zrobione na odwal się co jest kpiną bo czasu mieli wiele - aha, i nie zdziwcie sie jak bedzie trzeba kupować Polskie zdrapki po 230zł bo inne nie będą działać
Opublikowano 9 listopada 201014 l Pierwszy i ostatni raz się wypowiem pewnie - polski LIVE na razie to porażka. Zdecydowanie korzystniej jest zostać na koncie obecnym zagranicznym.
Opublikowano 9 listopada 201014 l Wrogu mnie uspokoił. Contentu masowo dochodzi, zdrapki z EU działają. Rano migruje
Opublikowano 9 listopada 201014 l A mnie ciągle nurtuje jedno pytanie. A mianowicie czy te kody co sie wpisywało na początku do fify 11 nie przepadną. Ktoś na forum napisał ze nie. a inny że tak i nic nie wiem
Opublikowano 9 listopada 201014 l Zgadza sie - na razie jest slabo. Ale dajmy chlopakom z MS jeszcze troche czasu bo co chwile dochodzi nowy content. Zobaczymy na jakiej ilosci sie ostatecznie zatrzyma. Mimo wszystko jutro migruje na Live PL. Edytowane 9 listopada 201014 l przez david80
Opublikowano 9 listopada 201014 l Osobiście, przez kilka pierwszych tygodni będę obserwował sytuację z polskim live. Jeżeli zawartość będzie identyczna z brytyjskim livem, na który mam obecnie konto, a nowe DLC, dema itd. będą dodawane w tym samym czasie, co w innych krajach, to pewnie wyemigruję
Opublikowano 10 listopada 201014 l Polski Xbox Live już działa! Rok kosztuje 229 zł. Gamertag nadaje się losowo, na szczęście jest prawo do jednokrotnej zmiany.
Opublikowano 10 listopada 201014 l No ale tylko przy zakładaniu nowego konta, przy migracji gamertag zostaje.
Opublikowano 10 listopada 201014 l Czekam na potwierdzenie, że europejskie zdrapki działają na polskim Live. Niech też ci co już przenieśli się piszą czy nie ma problemu z szukaniem meczy w grach. Edytowane 10 listopada 201014 l przez MaZZeo
Opublikowano 10 listopada 201014 l Ja tam zostaję na UK, mam tylko jedno pytanie - czy jest blokada regionalna ? Nie mam nic MSP i nie mogę sprawdzić.
Opublikowano 10 listopada 201014 l Jeśli chodzi o brytyjskie konta, to blokada dalej obowiązuje. Natomiast część zawartości, która jest blokowana na kontach UK, jest dostępna na polskim Marketplace bez ograniczeń.