Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mass Effect 2

Featured Replies

Opublikowano

(, a gdzie milosc homoseksualna? :)

Była w ME1.

Dla miłości homo polecam zakup Dragon Age 2, tam każdy facet jest krwiożerczą bestią pragnącą twojego cocka.

• Odpowiedzi 658
  • Wyświetleń 73,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Josh the Boy
    Josh the Boy

Mimo wszystko oceny pokroju "9"/10 czy "9+"/10 dla ME2 wydają mi się z deko przesadzone, że nie wspomnę już o średniej na takim metacritics. Ogólnie bardzo dobra gierka, ale zdecydowanie nie pozbawion

• Tutajktoś pisze iż można dzielić grę.

Opublikowano

Koledze chodziło bardziej o kontakt kobieta-kobieta niż to o czym ty mówisz:). Ja wcześniej z Mirranda, a teraz będzie z Tali(IMO jedna z ciekawszych postaci)

Opublikowano

Dawno, dawno temu gralem na xboksie w gre "Brute Force", ktora nieco przypomina mi Mass Effect. Nie ten rozmach, co prawda, ale cos ze soba wspolnego maja.

Jak nadarzy sie okazja pozyczenia czesci trzeciej, na pewno w kontynuacje zagram. A tak, jak wspomnialem, gra dobra, ale bez goraczki.

Opublikowano

Gra nie jest doskonała, ale na mnie zrobiła kolosalne wrażenie. Nigdy nie lubiłem S-F, a od tej gry nie mogłem się oderwać.

Opublikowano

Mimo wszystko oceny pokroju "9"/10 czy "9+"/10 dla ME2 wydają mi się z deko przesadzone, że nie wspomnę już o średniej na takim metacritics. Ogólnie bardzo dobra gierka, ale zdecydowanie nie pozbawiona poważnych wad. Bez spuszczania się.

Opublikowano

Wersja na PS3 ma i to bardzo dużo wad. Mnie w tej grze podoba się to co w DA2 fabuła, postacie, wybory, dialogi są doskonałe reszta średnio.

Opublikowano

Dialogi, towarzyszące im wybory i postacie to bez dwóch zdań najlepsze elementy ME2 (sama fabuła już niekoniecznie), na plus dodałbym jeszcze świetną ścieżkę dźwiękową, dopracowaną grafę oraz rozbudowaną możliwość cutomizacji postaci. Reszta tak jak piszesz - średnio, lub najwyżej dobrze.

Opublikowano

Marudzicie, świetna gra, potrafiła przykuć mnie do konsoli na prawie 40 godzin, wielu wydawnictwom z multiplayerem się to nie udaje. Nie przewijałem dialogów to duży sukces, do tego świetna ekipa freaków z całego wszechświata, bardzo dobra grafika, ponadprzeciętna oprawa dźwiękowa, intrygujący scenariusz na który mamy wpływ podejmując decyzje w czasie rozgrywki. Gdyby nie przydługie loadingi, normalnie przygotowywałem sobie gazetę na sesyjkę z ME2 :], byłby perfekt, a tak mocne 9/10.

Opublikowano

Btw - Arrival ma strasznie s(pipi)y Al przeciwników. Grając na insanity przeciwnicy bardzo często patrzyli w ścianę, odwracali się, "zawieszali" podczas strzelania...Tragedia.

Opublikowano

odpalilem po przerwie, zeby przejsc arrival. juz zapomnialem jaka ta gra jest.... srednia.

Opublikowano

arrival przechodzilem prawie 3 razy, 1 raz nie wpadlo trofeum, 2 raz gra zawiesila sie i nie bylo save :confused: trzeba bylo restart misji :angry2:

Opublikowano

Bez kity po tych wszystkich komentarzach wnioskuje, że BioWare niezbyt ogarnia PS3

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

2 pytania:

klasa najlepsza na oba najwyższe poziomy (nie pamiętam nazw)

oraz

czy jak nie "obudze" Legiona to czy przeżyje ostatnią misje?

Opublikowano

Soldier.

A co do pytania o legiona, to nie próbowałem szczerze powiedziawszy, ale nie rozpoczniesz misji samobójczej, jeżeli Legiona nie obudzisz.

Opublikowano

Nie Soldier a Vanguard. Przechodzisz przez wszystkich jak masło, niedobitki zamiatasz drużyną.

Opublikowano

Soldier zdecydowanie jest najłatwiejszą klasą. ;)

Vanguard jest dla kogoś, kto chce się jeszcze bawić biotyką kosztem siły rażenia broni palnej. Tyle.

Opublikowano

A ja mialem infiltratora (a raczej infiltratorke). Z daleka, po cichutku, po malutku sadzilem headshoty. Jesli ktos dotarl za blisko, niewidzilanosc i dalej ta sama historia. Klasa dla cierpliwych.

Opublikowano

Infiltrator jest bardzo dobrą klasa, zdecydowanie najlepszą podczas walk na dużej przestrzeni. Jednak podczas pojedynków 1v1 z Kroganami i innymi silnymi jednostkami (szczególnie w korytarzach) jest strasznie słaby. Właśnie do takich sytuacji jest Vanguard, który spamuje Charge i jest właściwie nieśmiertelny. :thumbsup:

Wiem co mówię, bo Infiltratorką przeszedłem Experta.

Opublikowano

Vanguardem przeszedłem grę na prawie najwyzszym poziomie trudnosci, Sentinelem na Insanity i potem jak odpalilem gre na Soldierze, rowniez na Instanity to szlo duzo latwiej. Zdecydowanie.

Opublikowano

Dokładnie, bullet-time czyni tą grę śmiesznie prostą, niezależnie od wybranego stopnia trudności.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pewen problem, wlaczylem wlasnie Mass Effect i zawiesilo mi sie prze loadzie auto savea tak ze musialem zresetowac konsole, powtorzylo sie to 3 razy, sprobowalem wczesniejszy save i to samo. Boje sie teraz to wlaczyc, czy ktos mial podobnie lub cos wie.

Opublikowano

Mam pewen problem, wlaczylem wlasnie Mass Effect i zawiesilo mi sie prze loadzie auto savea tak ze musialem zresetowac konsole, powtorzylo sie to 3 razy, sprobowalem wczesniejszy save i to samo. Boje sie teraz to wlaczyc, czy ktos mial podobnie lub cos wie.

Daleko byłeś? Miałeś DLC? Niektórym jedna z misji zawieszała konsole i psuła sav'a .

Opublikowano

no ja miałem kilka razy w lokacji... z tym "szefem wszystkich szefów" gdzie jest potem nasza "druga baza" :)

ogolnie sie naprawiło.

Opublikowano

nie daleko okolo 12 godzin i nie mam dlc, dziwne, sciagnal mi sie update, a potem juz lipa. moze ma to zwiazek z playstation network