Velius 5 698 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Lista gier na Vite, które pojawia sie w pudełku z bardzo limitowanym nakładem: Cosmic Star HeroineYIIK: A Post-Modern RPGFault Milestone OneRabi-RibiNuclear ThroneWorld End EconomicaSalt and Sanctuary (PS4 też)Narcissu: 10th Anniversary AnthologyOceanhornFallen LegionSharin no KuniPlague RoadSunderedYs Origin: PS4 & Vita: Standard and Collector's Editions!Forma.8HomeBattle Princess Madelyn (nie potwierdzone)The BIT.TRIPCroixleur SigmaBard's GoldFactotum 90Mercenary KingsClaire: Extended Cut2064: Read Only MemoriesVA-11 HALL-ASteamWorld Heist: VitaSteamWorld Dig: Vita Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 kiedy i gdzie można zamawiać salta? Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Salta i cosmic star sam bym przytulil. Btw oceanhorn dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Jak na gierke z androidowym rodowodem dobre Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Salt, Nuclear Throne, SteamWorld Heist bym chętnie w pudełeczku przytulił, oj tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 (edytowane) kiedy i gdzie można zamawiać salta? Dokładny czas nie jest znany, wszystko to bedzie puszczane przez Limited Run Games, czyli zapowiedz tydzien przed, potem dwa batche', jeden o 16:00 czasu EU, drugi 24:00. Otwieraja zamowienia i ludzie zamawiaja aby szybciej, przewaznie dobre tytuly sa out of stock po 1-2 minutach od otwarcia, ja juz mam patent na to i jeszcze nigdy mnie nikt nie ubiegł. Wysylka do EU to od 60 do 90zł, zaleznie czy wysla poczta czy kurierem, nie wiem w jaki sposob podejmuja decyzje odnosnie tego. Ja napewno bede zamawial z 70% tych gier na Vite, wiec jak ktos bedzie sie chcial zlozyc na wysylke i miec swoja kopie to moge zamowic dwie (taki jest przeweazny limit, 2 sztuki na zamowienie, czasem tylko jedna). Przewaznie koszt takiej limitowanej gierki to od 29 do 39 dolarów, czasem jak shmup albo co to 49$, no ale w 90% przypadkow kosztowaly okolo 110-120zl, wiec dobra cena, bo potem na ebayu wyskakuja po 200-300zł. Wiekszosc tych gier bedzie miala tez wydania pudelkowe na PS4 jak ktos woli. Edytowane 27 Czerwca 2017 przez Velius Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Velius jak coś to bierz dla mnie Salcika na Vite odbiore na miescie Cytuj Odnośnik do komentarza
Peebuls 1 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Chętnie bym się dołączył do zamówienia Oceanhorn jeśli będzie również na PS4. Cytuj Odnośnik do komentarza
dragon0 0 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Witam tylko te gry z listy można zamawiać czy do innych też macie dostęp? Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 079 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Też chętnie powalczę o zamówienie Salt & Sanctuary (obojętne które wydanie) i Oceanhorn.Velius, możesz podzielić się swoim sposobem ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Rejestrujesz sie na limited run games, upewniasz sie ze jestes zalogowany, 3 minuty przed czasem logujesz sie na paypal w pobocznej karcie tej samej przegladarki, tak zeby przy checkoutcie nie musiec sie logowac, kopiujesz swoj numer telefonu do schowka bo zawsze trzeba go podac przy skladaniu zamowienia, a jakos zapamietuje tylko adres, zamykasz żone/dziewczyna w kiblu zeby nie przeszkadzała, guwniak na spacer z babcią, masz otwarta strone na interesujacych Cie grach, F5 jak poyebany i jak tylko mozna to add to cart, add to cart, checkout with paypal, szybko continue, confirm, wklejasz numer telefonu, confirm i juz kupione. A potem sie zastanawiasz po co tyle kasy wydawac na glupie gierki w plastiku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 079 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Pięknie to ująłeś :)Myślałem, że jakieś czary mary robisz ale widzę, że chodzi o profesjonalizm. Cytuj Odnośnik do komentarza
marcinwks 1 002 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 (...) A potem sie zastanawiasz po co tyle kasy wydawac na glupie gierki w plastiku Potem to już tylko się zastanawiasz, gdzie jest kur...moja kopia Broken Age, którą wyciągnąłeś 3 tyg. temu, skoro przesyłka do PL kosztuje 15 złodziejskich dolarów. LRG ostatnio produkuje gry na potęgę i już nie jest w większości przypadków tak, jak na początku, że nakład się kończył w 3 minuty. Spokojnie niektóre gry kupisz godziny po rozpoczęciu sprzedaży, a czasami i dni. Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 (...) A potem sie zastanawiasz po co tyle kasy wydawac na glupie gierki w plastiku Potem to już tylko się zastanawiasz, gdzie jest kur...moja kopia Broken Age, którą wyciągnąłeś 3 tyg. temu, skoro przesyłka do PL kosztuje 15 złodziejskich dolarów. LRG ostatnio produkuje gry na potęgę i już nie jest w większości przypadków tak, jak na początku, że nakład się kończył w 3 minuty. Spokojnie niektóre gry kupisz godziny po rozpoczęciu sprzedaży, a czasami i dni. Oczywiscie masz racje, ale wlasnie chodzi o te niektóre tytuły, które sie szybko wyprzedaja, a jestem prawie pewien ze S&S pójdzie w minute, moze dwie. Od niedawna tam kupuje, ale jak zaczeli prawie co tydzien cos rzucac to juz prowadze selekcje bo mnie nie stac na takie zabawy. Mam tez problem z ich wysylka, na poczatku 15$ i kurier DPD do domu, potem wzroslo do 22$ ale przezylem bo niezaleznie od kwoty bylem spokojny ze do mnie dojdzie bez "przeszkód", teraz znowu 15$ ale wysylaja zwykla poczta i nie wiadomo czy to do urzedu celnego idzie, kto to dostarczy i kiedy, no nic nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza
marcinwks 1 002 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Ostatnio jakaś firma zapowiedziała fizyczne wydanie na Vicie Undertale. Użytkownik bodaj gafa z Brazylii pisał, że za wysyłkę do jego kraju życzą sobie 30 czy tam więcej dolarów. Jak widać LRG ma nawet zabawniejszą konkurencję, przynajmniej jeśli chodzi o cenę przesyłki. :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 (edytowane) Fangamer, za wysylke licza sobie cos lekko ponad 10-15zł do PL, do Brazylii to normalne, niech sie ciesza ze w ogole tam ktos wysyla, przewaznie argentyna i brazylia maja bany na ebayu bo masowo gina przesylki :P To samo w sumie Hiszpania. Edytowane 30 Czerwca 2017 przez Velius Cytuj Odnośnik do komentarza
marcinwks 1 002 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Fangamer, za wysylke licza sobie cos lekko ponad 10-15zł do PL, do Brazylii to normalne, niech sie ciesza ze w ogole tam ktos wysyla, przewaznie argentyna i brazylia maja bany na ebayu bo masowo gina przesylki :P To samo w sumie Hiszpania.O. To jednak dużo taniej, niż wysyłka z LRG. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zagrałbym w jakiegoś point and clicka na vituni. Co polecacie? Ostatni jaki przeszedłem to Machinarium wiec trochę zaległości na pewno mam. :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 day of the tentacle o ile nie grales nigdy w oryginal - swietnie go odswiezyli, a gierka legenda z remasterow masz jeszcze grim fandango (absolutna legenda, odswiezenie jednak nie tak dobre jak dott) czy full throtthe (tu nie gralem ani w oryginal ani w remastera) z nowych - broken sword (spoko ale nie umywa sie do dwojki) czy broken age 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Czy te gry mają tzw. "nie-logiczne" zagadki czy raczej wszystko na chłopski rozum idzie ogarnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 i tak i nie, ciezko powiedziec, np dla mnie machinarium bylo banalne ale ja sie wychowalem na tym gatunku gier na amidze i wczesnym pc wiec np przechodzac remastera dott czy grim fandango duzo pamietalem (dott ma bardziej zakrecone zagadki, gf wg mnie trudniejsze) i ciezko tak obiektywnie stwierdzic jaki poziom z soba reprezentuja Cytuj Odnośnik do komentarza
lukasbiggie 0 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Witajcie, jestem nowy na forum, nie da się tego ukryć, wcześniej nie potrzebowałem, rejestrować się tutaj, ale ostatnio zauważyłem na youtube jak koleś do FAT'a dołączył przyciski z pada PS3 i teraz mam takie pytanie czy ktoś z Was przerobił już tak Vitę? A jeśli tak to jak mam to zrobić? jak to jest podłączone? Pad do ps3 kosztuje niewiele, a myślę ze wystarczy :) ale jak to działa? Cytuj Odnośnik do komentarza
Wilk_Zly 960 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Szybkie pytanie: zalozylem konto na US Storze. Moge pod to podpiac polska karte kredytowa czy lepiej doladowywac konto zdrapkami? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Karta nie będzie działać, więc zostają tylko zdrapki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wilk_Zly 960 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Moga byc dowolne z Allegro, czy mam sie bawic w Ebaya? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi