Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alan Wake's American Nightmare

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

jeszcze tydzień :] Gra technicznie w liczbach może wypaść lepiej ale miejscówki z trailera są daleko za AW1.

• Odpowiedzi 409
  • Wyświetleń 45,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Może i tak, ale szanuje developera nie za patrzenie na słupki sprzedaży, ale za to, że daje nam grę z duszą. Do tej pory nie mogę zrozumieć narzekań na pierwszego Alana. Na to, że nudny, mało urozmaic

• Są i kolejne recenzje, większość ocen w przedziale 6-8. Wygląda na to że mamy pierwszego poważnego kandydata do rozczarowania roku.

• AW to jedna z najlepszych gier tej generacji, a to, że tak słabo się sprzedała świadczy o totalnym bezguściu dzisiejszych graczy, którzy wolą napieprzać w różne cody (nie mam nic do Cod'a, świetna gra

Opublikowano

Kolejna zajawka :)

Swoją drogą, aż dziw że pierwszy AW na klocku śmiga w tak niskich ustawieniach, a wygląda tak dobrze.

Opublikowano

Moze udalo im sie zaimplementowac FXAA, swietnie likwiduje krawedzie i zzera o wiele mniej mocy niz standardowe wygladzanie, wtedy mogliby sobie pozwolic na 720p.

Alan Wake miało 4x antyaliasing, a AN ma jeszcze dodatkowo FXAA.

Rozdzielczość jest wyższa niż w Alan Wake.

:)

Bede musial sprawdzic sobie tego Alana na PC - jezeli obsluguje pada i achievementy to z checia jeszcze raz zrobia calaka :)

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Nie ma co porównywać wersji PC, z wersją konsolową. Chodziło mi o to, że prawie wszystkie graficzne fajerwerki w xboxowiej wersji są ustawione na low, a i tak gra wygląda nadzywczaj dobrze.

Opublikowano

MaZZ, to żeś Amerykę odkrył...

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Jak ktos patrzy na gre (oprawe) jedynie przez pryzmat tekstur to tylko i wylacznie jego problem ;]

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Są i kolejne recenzje, większość ocen w przedziale 6-8. Wygląda na to że mamy pierwszego poważnego kandydata do rozczarowania roku.

Opublikowano

No ja tam też nie widzę 9 i 10, więc pleju jakoś specjalnie nie trolluje (chyba, że te najwyższe oceny zaliczyć pod 9-). Kto się jednak po tej grze spodziewał cudów, to się pewnie zawiedzie, tak jak na Alan Wake 1.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Patrzcie na oceny w serwisach, to w same Call of Duty będziecie grać :) Zresztą średnia jest dobra, więc nie wiem o co kaman. Ciekaw jestem jak Pleju w GT5 gra, przecież względem zapowiedzi, a ocenami, jest to porażka stulecia :)

Co do tematu. W recce IGNu jedno zwróciło moją uwagę, jak redaktor pisał, że oryginalny Wake to 6-7h singla :D recenzenci nie powinni się tak chwalić swoimi speedrunami na easy ;)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Jak myślicie o której godzinie pojawi się możliwość kupienia i ściągnięcia AW:AN ? Jeszcze w nocy, czy dopiero koło południa? :P Nie wiem jak wyglądają premiery na XBL xD

Opublikowano

Nie :(

Opublikowano

Jestem po trybie fabularnym i powiem krótko- komu podobała się pierwsza część, ten na American Nightmare się nie zawiedzie.

Opublikowano

a jak czasowo wygląda ten tryb fabularny? tyle co jeden epizod z podstawki czy coś więcej? mniej?

Opublikowano

Story jest na jeden wieczór. Przejście zajęło mi mniej więcej 3 godziny.

Opublikowano

AW:AN jest już na xbox.com :P

lol po kliknieciu kup wyskakuje komunikat: oferta nie jest dostępna w Twoim regionie.

Edytowane przez Ofsajd

Opublikowano

Kurde co jest! jeszcze lewych kont zabraknie do polskiej premiery ;x

Opublikowano

Co z tym Alanem czyżby blokada w prezencie :)

Na polskim markecie jeszcze gry nie ma .. przynajmniej u mnie z poziomu konsoli nie można kupić gry ... przy próbie kupna z USA .... gra niedostępna w twoim regionie :D

EDIT: dobra już można dodawać grę do kolejki przez xbox.com/pl z poziomu konsoli nadal gry nie widać ... ale zapewne się to zaraz zmieni :)