Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odżywianie

Featured Replies

Opublikowano

A dużo tej kaszy? Bo ona w sumie chyba mocno zagęszcza taki koktajl, nie?

• Odpowiedzi 8,9 tys.
  • Wyświetleń 459,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Sprawdzal ktos to ? http://www.dieta4u.com.pl/zamowienie-diety Dobre opinie ?

• Papu z dziś-muffinki z białkiem,wiórkami kokosa,sezamem,ziarnami słonecznika na płatkach owsianych

• U mauricza w lipcu mam robić papiery trenera,dobrze to wróży   Moja dzisiejsza podwójna mc świnia ;)Zrobienie pełnowartościowego posiłku z pieczywem jest łatwe i smaczne.Skład:Paluch pełnoziarnisty

Opublikowano

@jaczes - luz, ja sie dopiero ucze jesc. :) Dzisiaj odzywka z woda, smak paskudny ale z brzuchem problemow zero. Jutro atakuje sklep i kaszy zapas biore. :P

Opublikowano

A dużo tej kaszy? Bo ona w sumie chyba mocno zagęszcza taki koktajl, nie?

Zalezy jak mocno ja zagotujesz.

Ja daje od 500 do 700 ml (tak, ml, nie wiem ile to gramow) w zaleznosci od stopnia ugotowania (IG).

Opublikowano

Co do zageszczenia to regulujesz je woda ;]

Opublikowano

kur,de czuje sie jak szmata, wczoraj miałem tak nieregularny dzień w jedzeniu, 4.30 śniadanie z jednej bułki, 10.00 w makdonaldzie "kurczak", 15.00 kfc szrot, 22.00 pyszne spaghetti :/

nie ma to jak wyjazdy.

trzeba dzis nadrobić ;]

Opublikowano

Własnie przeczytałem że ta jaglana jest dobra na stawy.

No zobaczymy czy sie nie zbełtam. Wrzuciłem kostke rosołową, pierś z kurczaka i kasze do gara i gotuje.

Opublikowano

No musze powiedziec że jestem mile zaskoczony. Nie przepadam za kaszami ale ta jest naprawde smaczna. Pascal poleca

Opublikowano

Kupilem 3kg, jak tak polecacie. Poczytalem i faktycznie moze byc spoko rzecz. Bo gryczana lubie, ale ona ma dosc charakterystyczny smak, nie do wszystkiego pasuje. Teraz musze ogarnac pare sposobow na przygotowywanie tego specjalu ;)

Z innej beczki. Nektar z Agawy. Ktos mial do czynienia z tym? Bo bardzo lubie to, zamiast ckru czy miodu. No ale opinie sa podzielone. Mam niby z upraw z Meksyku, to rzekomo powinny byc ok, ale jestem ciekaw czy ktos ma jakas wiedze na ten temat?

Opublikowano

Dzisiaj zjadłem placek ze zmielonych płatków owsianych i surowej kaszy jaglanej,z dodatkiem rodzynek i 2 jajek,powiem ze wchodził wybornie,chociaż jutro zmielę też jaglaną.

Opublikowano

Z surową w sensie że z surową?

Opublikowano

Wywaliłem węgle z jednego posiłku i teraz mam pytanie.Czy jeżeli treningi robię przeważnie około 17-18 do 20 dobrą opcją będzie jeżeli po treningu zjem już tylko białko?Oczywiście bezpośrednio po treningu białko+carbo do picia a w domu już tuńczyk a potem twaróg przed snem.Węgle tylko spożywał bym przed treningiem.

Opublikowano

Nie wiem czemu ludzie boją się tych węgli, zwłaszcza jeżeli są z ryżu, kaszy, owsianych. Węgle na śniadania przed i po treningu to mus.

Opublikowano

Po treningu,szczególnie ciężkim rośnie wrażliwość tkanek na insulinę,wiec szarku jak je weźmiesz po treningu w odpowiedniej dawce(0,5 gra do 1 grama na 1 kg masy ciała) to się nie zatłuścisz.Ja natomiast zastanowiłbym się przed tym twarogiem przed snem.

Edytowane przez Litwin81

Opublikowano

Dorzuć jakieś węgle złożone(proste po treningu służą od razu do odbudowy glikogenu) i lekkostrawne białko,ja bym zjadł jajecznicę z chlebem razowym,4 jajka są tańsze od twarogu i są wzorcowym źródłem białka dla człowieka.

Opublikowano

Jak tak ujmując sprawę to lepiej przed niż po,ale dlaczego chcesz go wywalać?Nie wystarczy obciąć porcji?

Opublikowano

wywalanie węgli z żarcia po treningu NIGDY nie jest dobre, nieważne czy było carbo. nawet na redukcji, to okres potreningowy jest najlepszy na węglowodany. tutaj problemem jest pewnie pora dnia i byc może wczesne chodzenie spać. mimo to nie zabierać, najwyżej zmniejszyć porcję. odejmowanie węgli narobi tu więcej szkód, niż pożytku.