Skocz do zawartości

Odżywianie

Featured Replies

Opublikowano

Ja czekam na DOBRE pomidory, najlepiej te z mojego ogródka. I wtedy bułeczka z masełkiem, pomidorek, sól, pieprz. <3

błazej, no niby fajnie, tylko taka maszyna też kosztuje, a podejrzewam, że lipa by była jakbym ją kupiła i raz użyła.. kiedyś nad tym myślałam, ale poczytałam, podsłuchałam i chyba nie warto.

• Odpowiedzi 8,9 tys.
  • Wyświetleń 417,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Sprawdzal ktos to ? http://www.dieta4u.com.pl/zamowienie-diety Dobre opinie ?

• Papu z dziś-muffinki z białkiem,wiórkami kokosa,sezamem,ziarnami słonecznika na płatkach owsianych

• U mauricza w lipcu mam robić papiery trenera,dobrze to wróży   Moja dzisiejsza podwójna mc świnia ;)Zrobienie pełnowartościowego posiłku z pieczywem jest łatwe i smaczne.Skład:Paluch pełnoziarnisty

Opublikowano

Ja 2 lata temu wyhodowałem sobie cherry ciemne,petarda w smaku a szczególnie w zapachu.

Opublikowano

Kolacyjka:

- 150g: cienkie steki wołowe z pręgi, z solą i pieprzem, smażone na patelni grilowej

- na nich po kawałku camemberta jogurtowego (light) ok 30g

- surówka colesław (100g)

Deserowo:

- zott twaróg chudy 200g

- 100g jogurt zott naturalny gęsty

- 3x kiwi

- 50g dżemu malinowego niskosłodzonego łowicz

Dżizas jakie to dobre, sycące i w zasadzie ubija ochotę na jakiekolwiek przetworzone słodycze z paczki.

Opublikowano

Red - a zrób sobie jakikolwiek koktajl w blenderze or sth.. maliny, truskawki, banany, cokolwiek.. my ostatnio po dwóch szklankach postanowiliśmy nie jeść kolacji, bo nas to tak nasyciło. Pychotka.

Litwin - ja te malutkie pomidory tak średnio, jedynie do sałatki, ale jak pojawiają się w sklepie te malinowe, to nie mogę się oprzeć. :)

Opublikowano

O pewnie, w sumie to żona kupiła blender z miesiąc temu i póki co tylko warzywa na zupę zmiksowała, jakaś marchew czy brokuł.

Owocki zmiksowane z jogurtem - rewelka, dzięki za przypomnienie o koktajlach.

Opublikowano

W Biedrze widziałem mrożonki owoców na smoothie, dodaje się tylko sok, albo mleko i miksuje. Dopóki nie ma jeszcze świeżych truskawej itd to może warto spróbować.

Opublikowano

W Biedrze widziałem mrożonki owoców na smoothie, dodaje się tylko sok, albo mleko i miksuje. Dopóki nie ma jeszcze świeżych truskawej itd to może warto spróbować.

dzieki za cynk

Opublikowano

Ja czekam na DOBRE pomidory, najlepiej te z mojego ogródka. I wtedy bułeczka z masełkiem, pomidorek, sól, pieprz. <3

O tak, świezy pomidorek czy ogóreczek to jest to. Czasem lubie sobie nawet zerwac , sypać solą i jesc jak jabco :D 

U mnie w tym roku juz gotowe do przesadzenia an działke pomidory koktajlowe, melon żółty i papryka czerwona.

jeszcze w maju mam zamiar posadzić cukinie, ogóreczki i bakłażan. 

A szczypiorek z siedmiolatki juz wschodzi, ostatnio skosiłem garsc do jajka sadzonego :) 

Ale jesli jestesmy przy full natural to warto wspomniec o rybach. ostatnio z kobieta złowilismy kilka ładnych okoni i jak zrobilem je na kolacje. No po prostu delicja. Polecam

Opublikowano

Panowie/Panie a jak bataty? Jako dietetyk wiem że zayebiste i w ogóle masa mięśniowa sama się robi ale jestem ciekaw kwestii smakowej. Nigdy nie miałem okazji jeść a dość sporo ostatnio w sklepach ich się porobiło.Spróbował bym sobie za ryż wrzucić.

Opublikowano

A co takie kaloryczne sa? Bataty ponoc slodkie sa ale tez nie jadlem. Jak ziemniaki sie je przyrzadza?

Opublikowano

Tak są słodkie w smaku. Moim zdaniem, zayebiste. Robiłem w piekarniku, wkrótce spróbuję na parze.

Tak, są słodkie w smaku. Moim zdaniem, zayebiste. Robiłem w piekarniku, wkrótce spróbuję na parze.

Opublikowano

Polecam, mi mega smakuje. Tylko cena trochę wysoka.

Opublikowano

kanabis - co do cukini, polecam z grilla w plastrach, a z kabaczka placki - tak samo się robi jak ziemniaczane - podmieniając pyry na kabaczek..

i co do ryb - kotlety z ryb robiłeś ? parzysz świeżo złowione, wypatroszone i tak samo jak na mielone, tylko bez mielonego.. mój dziadek mi zawsze nad jeziorem smażył

Edytowane przez Lain

Opublikowano

A wiec udało mi się zrobić"wilgotne" ;) muffinki,trochę chia i 10 min pieczenia załatwiło sprawę.

Opublikowano

kanabis - co do cukini, polecam z grilla w plastrach, a z kabaczka placki - tak samo się robi jak ziemniaczane - podmieniając pyry na kabaczek..

i co do ryb - kotlety z ryb robiłeś ? parzysz świeżo złowione, wypatroszone i tak samo jak na mielone, tylko bez mielonego.. mój dziadek mi zawsze nad jeziorem smażył

To znaczy w tamtym roku zacząłem robić. Bo zawsze wypuszczałem te małe uklejki, a gosciu na rybaCH  mi powiedział ze z nich mozna robic pulpeciki, wsadzasz bez głów do masyznki do mięsa , przyprawiasz i na patelnie bądź do bulionu. Całkiem spoko rozwiązanie, zważywszy na to ze ukleje w lato biora zawsze , i od cholery tego idzie złapać.

Opublikowano

O mój boże jakie te bataty kozackie. 8 zł za kg wychodzi więc nie jest tak źle jak myślałem a smakują świetnie , ciekawa odskocznia od ryżu . Na trochę się przerzucę z mdłego już ryżu  a niedługo pewnie też jakieś czarne pieczywo dorzucę. W końcu 2 lata masy przedemną :(

Edytowane przez szarku123

Opublikowano

Jak je przygotowujesz?

Opublikowano

Uwielbiam filet smarowany miodem więc mysle ze mi podejdzie. Spróbuje dzisiaj

Opublikowano

Bataty dobre są pieczone