Opublikowano środa o 09:051 dzień Ciekawe, jeśli Iran faktycznie wyleci z mistrzostw, to co zrobią. Po prostu mniej uczestników na mundialu? Czy faktycznie dorzucą jakąś inną drużynę? Tylko wtedy na podstawie jakich kryteriów?
Opublikowano środa o 09:061 dzień Teraz, Pix napisał(a):Ciekawe, jeśli Iran faktycznie wyleci z mistrzostw, to co zrobią. Po prostu mniej uczestników na mundialu? Czy faktycznie dorzucą jakąś inną drużynę? Tylko wtedy na podstawie jakich kryteriów?Ranking FIFA pewnie, wtedy Włosi.Aczkolwiek tak czy inaczej Iran ma grać normalnie.
Opublikowano środa o 09:221 dzień Jedno nie daje mi spokoju, od tych prawie 10 lat (tak dokładnie od meczu Dania - Polska 4:0 z 2017 roku), próbujemy tego 3-5-2 a nawet 3-6-1; ja wiem, że obecnie 4-4-2 jest nieco archaiczne ale właśnie ta klasyka to chyba jedyne remedium dla naszej kadry.Oglądam repkę od prawie 30 lat, ale jak kolejny raz widzę trójkę w obronie, to nie liczę na mecz bez straty bramki (nawet z "ogórkami").Może nie mamy "materiału" na walkę z każdym, ale przy 4-4-2 moglibyśmy chociaż zabezpieczyć tyły, niby przy tym 3-5-2 w fazie obrony powinniśmy przechodzić na 5-3-2 ale przy intensywnym meczu to wahadłowi nie wytrzymają 90min takiego biegania.Człowiek ogląda to już bez większych emocji, ale mój syn (11 lat), wiadomo - przeżywa, no nic, może czeka go takie oglądanie jak mnie w latach 90/00 z przebłyskami dobrych meczyków, oby chociaż raz w życiu miał taki turniej jak w 2016 roku (z niedosytem).
Opublikowano środa o 09:351 dzień 11 minutes ago, Alec said:Jedno nie daje mi spokoju, od tych prawie 10 lat (tak dokładnie od meczu Dania - Polska 4:0 z 2017 roku), próbujemy tego 3-5-2 a nawet 3-6-1; ja wiem, że obecnie 4-4-2 jest nieco archaiczne ale właśnie ta klasyka to chyba jedyne remedium dla naszej kadry.Własnie 4 obroncow to jest bardzo powszechne zarówno wśród najlepszych ekip klubowych jak i reprezentacji. Na 4 obroncow graja anglicy, hiszpanie, holendrzy, brazylia, norwegia. Tylko tam wszędzie wspólny mianownik to dobry defensywny pomocnik, żeby boczni obrońcy mogli atakować.
Opublikowano środa o 10:051 dzień Godzinę temu, Bartg napisał(a):Nawrocki z Tarczyńskim mogliby załatwić.Jakby to od Trumpa zależało, to naprawdę nie mam pojęcia kogo by wepchnął na miejsce IranuJeszcze związek radziecki by się nadał.
Opublikowano środa o 11:131 dzień 2 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a):Grajcie na Bednarka, on jest cienki.
Opublikowano środa o 11:491 dzień 1 minute ago, Pix said:Złote lata ze Świderskim i Piątkiem w ataku przed nami.Nawet z młodzieżówki nie ma ratunku, bo najczęściej grają bez napastnika W ekstraklasie to samo, najlepsi polscy strzelcy sami młodzi zdolni:Karol Czubak - 26 latSebastian Bergier - 26 latŁukasz Sekulski - 35 latBartosz Nowak - 32 lataKamil Grosicki - 37 lat
Opublikowano środa o 12:041 dzień Dobre dla tych co narzekają na sędziego https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=867538132975175&id=922730013710198
Opublikowano środa o 12:361 dzień Ja nie kibicowalem tylko ogladalem dla beki takze statystyka moze byc przeklamana.
Opublikowano środa o 13:171 dzień Sędzia sędzią, ale ten mecz przegraliśmy sami i na własne życzenie. Zwalanie winy na arbitra jest śmieszne.
Opublikowano środa o 13:391 dzień Ta, też tego nie rozumiem. Sędzia był daleki od ideału, ale to on kazał nam grać bez obrony?
Opublikowano środa o 19:551 dzień Nie da się oczekiwać niczego, grając od 8 lat ten sam schemat błędów w obronie. I nie tylko środkowi obrońcy są temu winni, a głównie skrzydła i Zieliński nie grający nic gdy trzeba wracać i kryć czy ustawiać się przy wolnych, rożnych, autach. Do przodu wygląda to nieźle, ale dosyć pokracznie i tylko jak zapier_____ raz na 10 meczów to wygrywamy z tymi co powinniśmy, ale od dłuższego czasu z nikim chociażby nieco na papierze lepszym. Ja to nie wiem czy my w dywizji B Ligi Narodów nie będziemy raczej walczyć o utrzymanie niż awans, a za chwilę zostajemy bez napastnika, bo zamiast tej zgrai co nam po Lewym zostanie, wolałbym posadzić w polu karnym na narodowym drzewo. MŚ to może włączę od 1/8 bo średnio mi się chce kolejne eliminacje oglądać z Wyspami Bezludnymi i reklamami co 20 minut. Smutno bo nie spodziewałem się, że po 2016 roku to aż tak padnie na mordę w naszym wykonaniu. Mam 43 lata i w czasie największego hypu na futbol załapałem się tylko na ćwierćfinał poszerzonych o sieroty ME i prędzej wyjdzie GTA VII niż to powtórzymy. Edytowane środa o 19:581 dzień przez ścierpła mi noga
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. I od 2002 ten sam schemat hype-rozczarowanie-szukanie winnych, a od x lat "lewy nie ma z kim grać". Przez ten czas lepiej typowałem wyniki niż cała zgraja ekspertów w gazetach czy studiach. Teraz tylko wyjątkowo winny sędzia a nie trener.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Sam Urban mówił ostatnio, że liga polska jest taka no nie za mocna, więc umówmy się, co reprezentacja może osiągnąć pod trenerem który w tej lidze jakoś specjalnie się nie wybijał?
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Największe sukcesy w ostatnich 30 latach mieliśmy pod selekcjonerem, który też specjalnie się w lidze nie wybijał (Nawałka).