Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Reprezentacja Polski

Featured Replies

Opublikowano

Ciekawe, jeśli Iran faktycznie wyleci z mistrzostw, to co zrobią. Po prostu mniej uczestników na mundialu? Czy faktycznie dorzucą jakąś inną drużynę? Tylko wtedy na podstawie jakich kryteriów?

• Odpowiedzi 16,4 tys.
  • Wyświetleń 1,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
Teraz, Pix napisał(a):

Ciekawe, jeśli Iran faktycznie wyleci z mistrzostw, to co zrobią. Po prostu mniej uczestników na mundialu? Czy faktycznie dorzucą jakąś inną drużynę? Tylko wtedy na podstawie jakich kryteriów?

Ranking FIFA pewnie, wtedy Włosi.

Aczkolwiek tak czy inaczej Iran ma grać normalnie.

Opublikowano

Jedno nie daje mi spokoju, od tych prawie 10 lat (tak dokładnie od meczu Dania - Polska 4:0 z 2017 roku), próbujemy tego 3-5-2 a nawet 3-6-1; ja wiem, że obecnie 4-4-2 jest nieco archaiczne ale właśnie ta klasyka to chyba jedyne remedium dla naszej kadry.

Oglądam repkę od prawie 30 lat, ale jak kolejny raz widzę trójkę w obronie, to nie liczę na mecz bez straty bramki (nawet z "ogórkami").
Może nie mamy "materiału" na walkę z każdym, ale przy 4-4-2 moglibyśmy chociaż zabezpieczyć tyły, niby przy tym 3-5-2 w fazie obrony powinniśmy przechodzić na 5-3-2 ale przy intensywnym meczu to wahadłowi nie wytrzymają 90min takiego biegania.

Człowiek ogląda to już bez większych emocji, ale mój syn (11 lat), wiadomo - przeżywa, no nic, może czeka go takie oglądanie jak mnie w latach 90/00 z przebłyskami dobrych meczyków, oby chociaż raz w życiu miał taki turniej jak w 2016 roku (z niedosytem).

Opublikowano
11 minutes ago, Alec said:

Jedno nie daje mi spokoju, od tych prawie 10 lat (tak dokładnie od meczu Dania - Polska 4:0 z 2017 roku), próbujemy tego 3-5-2 a nawet 3-6-1; ja wiem, że obecnie 4-4-2 jest nieco archaiczne ale właśnie ta klasyka to chyba jedyne remedium dla naszej kadry.

Własnie 4 obroncow to jest bardzo powszechne zarówno wśród najlepszych ekip klubowych jak i reprezentacji. Na 4 obroncow graja anglicy, hiszpanie, holendrzy, brazylia, norwegia. Tylko tam wszędzie wspólny mianownik to dobry defensywny pomocnik, żeby boczni obrońcy mogli atakować.

Opublikowano
Godzinę temu, Bartg napisał(a):

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „ImAarer MIK @g_obsranco Obserwuj Ostatnia nadzieja, w tym że Trump wyjebie Iran z Mundialu i nas weźmie W ich miejsce 23:01 •31 mar 26. 126K Wyświetlenia 75 Wpisy podane dalej 7 Cytaty 4 329 Polubienia”

Nawrocki z Tarczyńskim mogliby załatwić.

Jakby to od Trumpa zależało, to szekle naprawdęszekle nieszekle mamszekle pojęciaszekle kogoszekle by szeklewepchnął szeklenaszekle miejsceszekle Iranuszekle

Jeszcze związek radziecki by się nadał.

Opublikowano
2 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a):

image.png

)

Grajcie na Bednarka, on jest cienki. yakubu

Opublikowano

Złote lata ze Świderskim i Piątkiem w ataku przed nami.

Opublikowano
1 minute ago, Pix said:

Złote lata ze Świderskim i Piątkiem w ataku przed nami.

Nawet z młodzieżówki nie ma ratunku, bo najczęściej grają bez napastnika dunno W ekstraklasie to samo, najlepsi polscy strzelcy sami młodzi zdolni:

Karol Czubak - 26 lat

Sebastian Bergier - 26 lat

Łukasz Sekulski - 35 lat

Bartosz Nowak - 32 lata

Kamil Grosicki - 37 lat

Opublikowano

Ja nie kibicowalem tylko ogladalem dla beki takze statystyka moze byc przeklamana.

Opublikowano

Sędzia sędzią, ale ten mecz przegraliśmy sami i na własne życzenie. Zwalanie winy na arbitra jest śmieszne.

Opublikowano

Ta, też tego nie rozumiem. Sędzia był daleki od ideału, ale to on kazał nam grać bez obrony?

Opublikowano

Nie da się oczekiwać niczego, grając od 8 lat ten sam schemat błędów w obronie. I nie tylko środkowi obrońcy są temu winni, a głównie skrzydła i Zieliński nie grający nic gdy trzeba wracać i kryć czy ustawiać się przy wolnych, rożnych, autach. Do przodu wygląda to nieźle, ale dosyć pokracznie i tylko jak zapier_____ raz na 10 meczów to wygrywamy z tymi co powinniśmy, ale od dłuższego czasu z nikim chociażby nieco na papierze lepszym. Ja to nie wiem czy my w dywizji B Ligi Narodów nie będziemy raczej walczyć o utrzymanie niż awans, a za chwilę zostajemy bez napastnika, bo zamiast tej zgrai co nam po Lewym zostanie, wolałbym posadzić w polu karnym na narodowym drzewo. MŚ to może włączę od 1/8 bo średnio mi się chce kolejne eliminacje oglądać z Wyspami Bezludnymi i reklamami co 20 minut. Smutno bo nie spodziewałem się, że po 2016 roku to aż tak padnie na mordę w naszym wykonaniu. Mam 43 lata i w czasie największego hypu na futbol załapałem się tylko na ćwierćfinał poszerzonych o sieroty ME i prędzej wyjdzie GTA VII niż to powtórzymy.

Edytowane przez ścierpła mi noga

Opublikowano

I od 2002 ten sam schemat hype-rozczarowanie-szukanie winnych, a od x lat "lewy nie ma z kim grać". Przez ten czas lepiej typowałem wyniki niż cała zgraja ekspertów w gazetach czy studiach. Teraz tylko wyjątkowo winny sędzia a nie trener.

Opublikowano

Sam Urban mówił ostatnio, że liga polska jest taka no nie za mocna, więc umówmy się, co reprezentacja może osiągnąć pod trenerem który w tej lidze jakoś specjalnie się nie wybijał?

Opublikowano

Największe sukcesy w ostatnich 30 latach mieliśmy pod selekcjonerem, który też specjalnie się w lidze nie wybijał (Nawałka).

Opublikowano

Ponoć Grosicki karierę kończyxD ciekawe kiedy pożegnalny meczyk.