Skocz do zawartości

Persona 4: The Golden

Featured Replies

Opublikowano

Ale będzie narzekanie na dungeony, ajajaj.

• Odpowiedzi 306
  • Wyświetleń 92,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Persona 4 to jednak cudowny twór. Celowo nie mówię 'gra', bo od strony gameplay'owej dziś już pewnie nie ma się czym aż tak zachwycać (szczególnie po wyjściu P5R), ale jednak po tych 11 latach

• W końcu skończyłem czwartą personkę i nie kłamaliście. Niesamowita ekipa postaci i aż się zdziwiłem jak bardzo smutno mi się zrobiło, jak poleciały creditsy. Nie chce jeszcze wyjeżdżać z Inaby 

• Jak tylko przeczytałem newsa:

Opublikowano

Po tartaku z trójki te z czwórki to dosłownie miły spacerek :banderas:

Nie mogę się doczekać, day one

Opublikowano

Ciekawe tylko, czy rimejkują Goldena, czy znowu pójdą na łatwiznę i odświeżą tylko podstawkę. 

Opublikowano

Nie no jak by mięli wyciąć zawartość Golden to chuy im w japonskie dupy. Dodatek do trójki to trochę inna sprawa. Golden podobnie jak Royal to juz teraz integralna część fabuły i bez tego gra będzie sprawiać wrażenie "obciętej" z płatnym zakończeniem.

Opublikowano

To DLC do P3 to jeszcze można zrozumieć, bo i tak było słabe i było po zakończeniu gry, ale wycięcie Goldena to byłoby przegięcie. 

17 godzin temu, Pupcio napisał(a):

Po tartaku z trójki te z czwórki to dosłownie miły spacerek :banderas:

Nie mogę się doczekać, day one

Si, wrzucą te pierdoły z trójki, combat nowy, Teurgie itp. + ładniejsze korytarze i na pewno będzie to silniejszy aspekt rozgrywki, niż Tartak. 

No nie mogę się doczekać jak mój przyjaciel Teddy wygląda na Unrealu 4 :fsg:image.png.e4827250d289b5ec500b288d753531a5.png

Opublikowano

Przy rimejku trójki wycięli żeńską protagonistkę z wersji portable i wszystkie dodatkowe sceny z wersji FES, a odpłatnie dali tylko epilog The Answer. Jak najbardziej wierzę, że przy odświeżaniu czwórki też odpuszczą dodatkową zawartość. 

A tak w ogóle, to chyba znowu oddala się Persona 6. Pewnie w tym roku zapowiedź rimejku czwórki z premierą na 2026, a szóstka kiedy? 2027? Łapy opadają.

Opublikowano

Sytuacja z trójką była nieco inna, bo tam faktycznie było kilka wersji gry oraz wersji wydarzeń.

W przypadku czwórki nie ma za bardzo dyskusji. Golden to po prostu rozszerzona wersja oryginału, a zmiany dotyczyły całości gry, nie tylko zakończenia. W P3R sprzedali po prostu dodatkowy epizod, ale w przypadku P4R co by mieli w ten sposób spieniężyć? Powtórne przejście gry? No nie widzę tego jakoś.

Oczywiście na pewno będą DLC z kostiumami, muzyką, cyfrowe artbooki i tego typu. Może nawet jakieś kolejne, całkiem nowe wydarzenia. Ale to już na prawdę byłby absurd, gdyby się mieli rozdrabniać na remake oryginału i dopiero potem dodatki z Golden, które wymagałyby powtórnego przejścia gry.

Jeśli o mnie chodzi to mogą potańcówkę jeszcze remasterować. ;)