Opublikowano 20 czerwca 201113 l fajnie, że wrzucili varysa i littlefingera chociaż na chwilę. liczę na więcej ich niecnych knowań w następnych sezonach.
Opublikowano 21 czerwca 201113 l Zastanawiałem się jaką dokładnie sceną HBO zakończy sezon. Nie doceniłem klasy producenta - cycki i smoki, sam bym lepiej tego nie wymyślił. Edytowane 21 czerwca 201113 l przez Khadgar
Opublikowano 21 czerwca 201113 l Chyba siegne po ksiazki, czytac od tomu drugiego? Pierwszy sezon byl wierny pierwszemu tomowi? po co te pytania ? bierze się całą sagę i z chaty przez 4 dni nie wychodzi
Opublikowano 21 czerwca 201113 l No, jestem po ostatnim odcinku. Kurde, ale ten serial to jest za(pipi)ioza, poprostu cos kozackiego. Nie moge sie doczekac, kiedy za(pipi)ią Joffrey'a i ta jego matke (ksiazek nie czytalem, wiec nie wiem czy to nastepuje, ale trzymam kciuki).
Opublikowano 21 czerwca 201113 l Czy tylko ja jestem ciekaw wątku fantastycznego? Chcę wreszcie White Walkersów i rozwiania nieco tajemnicy "zza Ściany" ;[
Opublikowano 23 czerwca 201113 l A ja mam pytanie- na rynku dostępne są dwa wydania "Gry o Tron"- z Edem na okładce i starsze wydanie. Różnica jest w ok. 80 stronach- czy to jakiś nowy przekład, dodane wątki (wcześniej ocenzurowane, czy co?) czy może po prostu użyto większej czcionki? Pytam, bo nie wiem, które kupić- trzy ostatnie odcinki wywarły na mnie takie wrażenie, że po prostu muszę sagę przeczytać.
Opublikowano 25 czerwca 201113 l hit the bitch again and again satysfakcjonujace produkcja, nie cierpie tego malego pedala
Opublikowano 25 czerwca 201113 l Obejrzałem 2 odcinki i jak na razie REWELACJA. Aktorzy dobrani idealnie i nareszcie jakieś poważne fantasy a nie elfy, wróżki, rzucanie fajerbolami i nie wiadomo co jeszcze. Daenerys
Opublikowano 25 czerwca 201113 l daenerys ma męskie ramiona, fuuuuuuj! najlepsza du.peczka w serialu to bez wątpienia jej służka, ta co uczyła jej tego i owego co by wprawniej dosiadać drogo <rozpoczyna wielostronnicową dyskusję bliźniaczą do tej z tematu o true blood>. a wracając do stannisa. czemu by nie skrzyknąć baeliishowi kolegów z the wire? swoją drogą czy tylko ja odnoszę wrażenie, że gdyby udało się doprowadzić serial do końca to ostatnią sceną byłby littlefinger zasiadający na żelaznym tronie z tym swoim przebiegłym uśmieszkiem? (pipi)y puppet master. uwielbiam go. Edytowane 25 czerwca 201113 l przez tk___tk
Opublikowano 25 czerwca 201113 l swoją drogą czy tylko ja odnoszę wrażenie, że gdyby udało się doprowadzić serial do końca to ostatnią sceną byłby littlefinger zasiadający na żelaznym tronie z tym swoim przebiegłym uśmieszkiem? ... i wtem jego oczy rozszerzaja sie w zdumieniu, zaczyna sie krztusic krwia i wreszcie bezwladnie przewraca sie na ziemie. Jego zabojca siada z satysfakcja na tronie, cieszac sie owocem swoich wieloletnich planow, ktore sprawily, ze wszyscy mogacy mu zagrozic zgineli. Jego usta rozciagaja sie w usmiechu i w sali tronowej slychac jedynie jego ciche, pelne zadowolenia slowa: "Hodor Hodor Hodor Hodor"....
Opublikowano 18 września 201311 l Nie wiem, gdzie to dokładnie umieścić, więc napisze tutaj Na amazonie pojawi się zbiór cytatów Tyriona. Cena niezbyt wysoka (7.50£), więc dla fanów gratka. O spolszczeniu póki co nie wiadomo. " This book showcases the best and most humorous quotes from George R.R. Martin's favourite character Tyrion Lannister, the worldly, jaded, funny, highly intelligent, cynical, womanizing star of the books. A perfect stocking- filler for every fan of the books, and of HBO's award-winning television series. ‘I only need half my wits to be a match for you’ Short and to the point. That’s Tyrion. Here are the finest, funniest, rudest and wisest sayings of the miniature Machiavelli; the dwarf with a brain the size of a planet and a heart of (tarnished) gold … ‘Sleep is good. Books are better’ Drawn from George R.R. Martin’s bestselling A Song of Ice and Fire books, the basis for the HBO original series Game of Thrones. Illustrations are by artist and caricaturist Jonty Clark." www.amazon.co.uk/gp/aw/d/0007532326/ref=redir_mdp_mobile?camp=1634&creative=19450&creativeASIN=0007532326&linkCode=as2&redirect=true&ref_=as_li_ss_tl&tag=harpercollins15-21
Opublikowano 19 lipca 20177 l O mamusiu.. tu jest wiecej chedozenia, niz w modzie na sukces. W koncu mesku serial ;)
Opublikowano 20 lipca 20177 l Swietny serial. Juz pierwsze odcinki pokazuja pazur. Po 4 juz oceniam na goty, bo twisty sa eleganckie, niespodziewane i soczyste. Czuje sie troche, jak dinosaur ogladajac dopiero 1 sezon. Podobnie, jak kilka miesiecy temu, kiedy zaczynalem przygode z Wiedzminem pierwszym.
Opublikowano 29 lipca 20177 l Dlaczego w tym serialu większe, ciekawe zdarzenia, sa ucinane, jak np. walka, upadki, czy uprowadzenia? W następnym nowym odcinku juz jest po fakcie, nikt nic nie pamięta i lecą dalej z watkami. Wrrr.... Edytowane 29 lipca 20177 l przez MEVEK
Opublikowano 19 grudnia 20186 l 38 minut temu, areka napisał: Jest sens się brać za ten serial, czy przehajpowany jest? Moim ulubionym jest The Shield, poczuję choć odrobinę tych emocji? Wiem, że to zupełnie co innego, no ale... O takim zaangażowaniu emocjonalnym jak w The Shield to zapomnij. Jest trochę jaw-dropping momentów, ale nic ponad to.
Opublikowano 3 stycznia 20196 l Ja bym nigdy w życiu nie wszedł w serial co ma ponad 30 odcinków po godzinie, ale możesz spokojnie spróbować seznu 1. Jest to, moim zdaniem, bezapelacyjnie najlepsza adaptacja prozy na jakikolwiek ekran. A własnie dlatego, że proza jest dobra, warto chociaż spróbować. Dopiero kolejne sezony upraszczają i dodają inne wątki.
Opublikowano 3 stycznia 20196 l W dniu 19.12.2018 o 10:08, areka napisał: Jest sens się brać za ten serial, czy przehajpowany jest? Moim ulubionym jest The Shield, poczuję choć odrobinę tych emocji? Wiem, że to zupełnie co innego, no ale... Warto w chuy. Do piątego sezonu to jest jeden z najlepszych serialu XXI wieku.
Opublikowano 3 stycznia 20196 l 5 minut temu, szczudel napisał: Ja bym nigdy w życiu nie wszedł w serial co ma ponad 30 odcinków po godzinie Durna logika, wiele seriali, które mają po 4/5/6 sezonów własnie warto oglądać do końca aby poznać zakończenia.