Killzone 3
Napisano 22 czerwiec 2009 - 20:16
Ciekawe jak będzie wyglądał (obstawiam podszlifowaną dwójkę) i kiedy wyjdzie. Raczej nie prędzej niż w 2011 roku.
http://www.ps3info.pl/story-1113-Killzone-3-w-produkcji.html
Napisano 22 czerwiec 2009 - 21:44
Killzone 3 musi powstać, w końcu historia na dwójce się nie skończyła. Helghaści nadal istnieją i planują kolejne uderzenie w ISA. Ciekawi mnie wiadomość o kolejnym Killzone na PSP... wiem, że plotki krążą już od dawna (spodziewałem się gry na tegorocznym E3), ale żeby naprawdę nad tym pracowali? No cóż, zobaczymy.
Co do wyglądu Killzone 3 - nie mam wątpliwości co do tego, że przeskok graficzny będzie znowu spory. PS3 nadal ma ogromne zasoby mocy, co widzimy po coraz ładniejszych tytułach. Killzone 2 jest najładniejszą grą obecnej generacji, ale Uncharted 2 raczej go przebije. Guerilla więc, jak na studio Sony przystało, będzie musiała znowu to przebić. A my tylko na tym zyskujemy... Jeszcze niech Insomniac z Resistance 3 wyskoczy, a wtedy już w ogóle będzie niezła uczta dobrych gier.
Ze swojej strony obstawiam 2010 rok. Dlaczego sądzisz Jakim, że mieliby wydać grę dopiero w 2011 roku? Silnik mają już od dawna zrobiony. Wystarczy nowa kampania, nowe mapki do multiplayera, podciągnięcie wyglądu tekstur i postaci, a otrzymamy kolejny hit.
Czekam z niecierpliwością na kolejne informacje.
Napisano 22 czerwiec 2009 - 22:08
Premierę obstawiam na początek 2011. Dwa lata - tyle mniej więcej będą trwały pracę moim zdaniem, patrząc np na Girsy 1 i 2, Uncharted 1 i 2...
Napisano 23 czerwiec 2009 - 08:21
A właśnie. IMO wyjście gry może również zależeć od tego gdzie toczyć się będzie gra. Początek to z pewnością Helghan, więc wykorzystanie niektórych modeli z Killzone 2 może przyspieszyć pracen nad tytułem. Jeśli jednak ciąg dalszy będzie dział się na Vekcie to trzeba przypomnieć że mamy tutaj inny klimat planety co musi zaowocować powstaniem całkowicie nowych elementów- jak rośliny, może jakaś fauna czego praktycznie nie było w Kilzone 2.
No i w sumie dalej nie wiemy jak silnik z K2 poradzi sobie właśnie z roślinami. Skały, konstrukcje metalowe czy bedonowe to najwyższa półka jesli idzie o ich wykonanie w K2.
Napisano 23 czerwiec 2009 - 10:00
Czego się boje? fabuły troszkę...K2 uśmiercił kilka kluczowych i fajnych postaci -
Jestem dobrej myśli no i mam nadzieję,że pomimo rozpoczęcia prac nad K3 nie zaprzestaną wspierania K2
aha i byłbym zapomniał K3 MUSI mieć coop!!
Użytkownik Ficuś edytował ten post 23 czerwiec 2009 - 10:03
Napisano 23 czerwiec 2009 - 10:02
Napisano 23 czerwiec 2009 - 10:10
Napisano 23 czerwiec 2009 - 10:43
Killzone 3 musi powstać, w końcu historia na dwójce się nie skończyła. Helghaści nadal istnieją i planują kolejne uderzenie w ISA. Ciekawi mnie wiadomość o kolejnym Killzone na PSP... wiem, że plotki krążą już od dawna (spodziewałem się gry na tegorocznym E3), ale żeby naprawdę nad tym pracowali? No cóż, zobaczymy.
Co do wyglądu Killzone 3 - nie mam wątpliwości co do tego, że przeskok graficzny będzie znowu spory. PS3 nadal ma ogromne zasoby mocy, co widzimy po coraz ładniejszych tytułach. Killzone 2 jest najładniejszą grą obecnej generacji, ale Uncharted 2 raczej go przebije. Guerilla więc, jak na studio Sony przystało, będzie musiała znowu to przebić. A my tylko na tym zyskujemy... Jeszcze niech Insomniac z Resistance 3 wyskoczy, a wtedy już w ogóle będzie niezła uczta dobrych gier.
Ze swojej strony obstawiam 2010 rok. Dlaczego sądzisz Jakim, że mieliby wydać grę dopiero w 2011 roku? Silnik mają już od dawna zrobiony. Wystarczy nowa kampania, nowe mapki do multiplayera, podciągnięcie wyglądu tekstur i postaci, a otrzymamy kolejny hit.
Czekam z niecierpliwością na kolejne informacje.
Sony ma za dużo hitów na 2010 żeby wypuszczać jeszcze taką mega produkcję jak killzone.
Mogli by zrobić jakąś nową kampanię do kz2 tylko np z perspektywy helgastów a kz3 dopiero w 2011.
Użytkownik Gromi edytował ten post 23 czerwiec 2009 - 10:44
Napisano 23 czerwiec 2009 - 11:03
Napisano 23 czerwiec 2009 - 11:15
Napisano 23 czerwiec 2009 - 11:30
1.Więcej CoDowych akcji z widoku z oczu. Żeby gra nabrała bardziej filmowego charakteru.
2.Może tak jak ktoś wspomniał dualność rozgrywki, gramy w roli Helghastów i ISA
3.Niech zostanie Sevchenko, w sumie nie był taki zły.
4.COOP, najlepiej też na splitscreenie
5.Więcej skryptowanych filmowych akcji, pościgów, ucieczek i takich tam
Napisano 23 czerwiec 2009 - 11:34
Ale mniejsza z tym moim zdaniem powinni być 2 kampanie jedna helghastów a druga ISA.
Pojazdy w multi oraz możliwość grania w około 60 osób aby to w końcu jak jakaś mała wojna wyglądało jedni są na prawym froncie drudzy na lewym i napieramy na siebie.
Napisano 23 czerwiec 2009 - 11:39
Jak może polecieć na X360 skoro Guerilla Games jest pod skrzydłami Sony?
Kampania Helgahstami mogłaby być dodatkiem np. jeszcze do KZ2. Już kiedyś o tym wspomniałem.
Użytkownik Lukas_AT edytował ten post 23 czerwiec 2009 - 11:40
Napisano 23 czerwiec 2009 - 11:40
Napisano 23 czerwiec 2009 - 14:08
Podobnie, jak już wspomnieliście, Guerilla Games.
Napisano 30 czerwiec 2009 - 21:29
Wez Jacobss wrzucaj do takich wypowiedzi jakies IMO bo zaraz cie zjedza. Dla mnie np. Killzone 2 jest na rowni z Gyrosami na x360 - mam obydwie konsole, moge porownywac, nie jestem fanboyem ale graczem, wiele momentow w KZ2 powoduje szczekopad ale i GoW ma swoje momenty gdzie na widok tego, co dzieje sie na ekranie wybuchaja galki oczne. ;]
A'propo topicu - nie wyobrazam sobie lepszej jakosci grafiozy.To po pierwsze. po drugie nie wiem co mogliby dorzucic tworcy, moze scenariusz dla oddzialow Helgow? Hm, wiecej akcji a'la CoD4 chociazby ale w sumie juz KZ2 takowe ma, chodzi mi o takie, co pamieta sie je na cale zycie a'la Czarnobyl i akcje snajperskie, hehe.
Btw. ta gra zamiata, jeden z najlepszych FPSow na konsole nowej generacji, po jedynce, ktora mnie odepchnela i byla dla mnie wielkim sh.item teraz dwojka zrekompensowala sie z nawiazka. I bardzo dobrze.
Napisano 30 czerwiec 2009 - 22:34
Napisano 30 czerwiec 2009 - 22:42
Jedynki jeszcze nie skonczylem, dwojke widzialem tylko na filmikach z netu, a tu juz trojke robia, powariowali chyba. A tak na serio, to ciekaw jestem gdzie bedzie sie rozgrywac akcja, no i właśnie akcja prowadzona po stronie helghastow bylaby ciekawa (np. atak na planete isa po wydazeniach z trojki). Co do grafy, to wątpie żeby była dużo lepsza, przecież nawet twórcy przyznali, że dwójka wykorzystuje 100% mocy PS3, to trójka ile ma wykorzystywać? 150% ? Tiaa, pewnie poprawią pare drobiazgow i tyle.
Użytkownik Dark AlexX edytował ten post 01 lipiec 2009 - 19:00
Napisano 30 czerwiec 2009 - 22:49
Ale teraz znowu jest nim szczęśliwy, daj mu spokój
No .... Jak mogli nie poczekać aż ty w nie zagrasz, a już robią trójkę ... Chamy .....
Red Faction Guerilla ponoć zjada 100 % mocy X360. W końcu sami twórcy tak mówią, tak rzeczywiście musi być zatem !
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych