Opublikowano 11 lipca11 lip 1 godzinę temu, Rudiok napisał(a):Po tym filmie jeszcze mocniej widać, że Snyder o wiele lepiej odrobił zadanie domowe i zrobił po prostu lepszego Supka.Zastanawiałem się czemu aż tak mocno różnimy się w ocenie filmu aż doszedłem do tego fragmentu.Tyle lat, a mi nadal w głowie się nie mieści, że ktoś Supka od Snydera uważa za dobrą interpretację Zapomniałem jeszcze dodać o plusie dla @Josh - w filmie nie ma żadnych wątków LGBT
Opublikowano 12 lipca12 lip Mi sie w glowie nie miesci jak 51% Polakow wybralo sutenera na prezydenta... yet here we are...Man of Steel dupom łyka tego nowego. Nowy ma swoje momenty, ale idzie za bardzo w avengersowatość.Walki niby efekciarskie, ale nijak nie mają się do e.g. pojedynku 2v1 w Man of Steel. Rodzice Clarka chyba po znajomości dostali role.Lex niby spoko ale mega płaska postać. Karykatura wręcz protagonisty z ideologią 8 latka.Uwielbiam temat Supermana, i tragedii w tym nowym nie ma, ale na pewno nie jest to Superman na jakiego czekało się latami. IMO nic specjalnego :/
Opublikowano 12 lipca12 lip Supek Snydera mi się osobiście podobał. I co dziwne ten też mi się podobał. Fillon jako Guy przekozak, piesek spoko, Supek jako postać też spoko. Temat wojny w tle trochę naciągany ale ogołem film się przyjemnie oglądało.
Opublikowano niedziela o 15:195 dni Fajny ten nowy Superman. Taki komiksowy. Cieszy mnie że Gunn tak dobrze podchodzi do materiału źródłowego. Wprowadza mnóstwo postaci, ale żadna nie jest w filmie na siłę. Guy Gardner, Mr Terrific , Krypto, każda z tych postaci ma swoje 5 minut i wypada bardzo dobrze. Tak samo Supek i Lex. Dobrze że to nie kolejne origin story i od razu wskakujemy do centrum akcji. Film nie ma dłużyzn i te dwie godziny szybko i przyjemnie mijają.
Opublikowano niedziela o 15:215 dni Dokładnie tak jak piszesz. Wyszedłem z kina przed chwilą i polecam. Dawno tak dobrze nie bawiłem się przy seansie
Opublikowano niedziela o 15:515 dni Supek jako aktor w ogóle był dla mnie zajebisty. Ta jego lekka naiwność, wiara w ludzkość no mega zagrał.
Opublikowano niedziela o 21:544 dni W Global Box Office ,,Superek" Jamesa Gunna zarabia nieźle... Na razie jest to około 410 mln. filmodolarów. Będzie 1 miliard? Raczej nie... Góra 800 mln. filmodolarów - a to dlatego, że... zbliża się premiera ,,F4" z MCU oraz innych filmów o mniejszym kalibrze blockbusterowym, ale jednak istotnym, bo ,,ludzie na to też chcą iść do kina". Poza tym nowy ,,Jurassic World" zarabia całkiem nieźle i ciągle jest emitowany w kinach na całym świecie - to samo tyczy się ,,F1" i wielu innych tytułów. Produkcja DC/DCEU może mieć ciężko zarobić naprawdę mega-solidnie, ale i tak po prostu zarobi.Na ,,Superku" jeszcze nie byłem - chęci w srocz, ale czasu brak, bo inne pasje i aktywności oraz obowiązki w tle. Zobaczymy, najwyżej zaliczy się ten tytuł, ,,F4" z MCU, ,,F1" i ,,Koszmar minionego lata" akurat w przyszłym tygodniu. Jeśli faktycznie ten projekt Gunna okazał się tak dobrym otwarciem DCEU, to... jestem jak najbardziej optymistycznie nastawiony do seansu ,,Supermana".
Opublikowano niedziela o 21:564 dni ale zajebisty był ten Superman, od lat tak dobrze się nie bawiłem na filmie superhero, Gunn wie jak robić kino rozrywkowe. Jest jeszcze nadzieja dla DC, czekam na Supergirl Film na siebie zarobi jak widać, co ostatnio przy filma superhero nie jest oczywiste. https://deadline.com/2025/07/superman-demon-slayer-global-international-box-office-1236462968/
Opublikowano poniedziałek o 20:073 dni A ja mam niedosyt. Film nie był zły, wybitny też zresztą nie był. Ot, film Jamesa Gunna z wieloma postaciami. Troszkę nie wykorzystał potencjału Lexa. Hoult dobry do roli ale zrobienie z niego zazdrośnika wysługującego się beta testerami to tak średnio mi pasuje. Brakuje mi tego inteligentnego megalomana. Lex z JL Unlimited wciąż najlepszy. Gang [sic] też mógłby być bardziej wyrazisty. Mr Terrific kradnie show, Guy też ale Hawkgirl mogłoby nie być. Jest, skrzeczy i tyle w temacie. Mógł troszkę mocniej skupić się na głównym bohaterze [w końcu to on jest w tytule]. Przy Guardiansach Trzecich jakoś się dało.No i szkoda, że to całe budowanie eSa na All Star Superman Morrisona jest zawarte właściwie w jednej, malutkiej scenie w post credits. Chociaż ta prostota w patrzeniu na świat oczyma Supermana to Gunnowi nawet się udała
Opublikowano wtorek o 09:033 dni Ja byłem w drugi dzień premiery i mega zadowolony z kina wyszedłem. Imho wszystko tam dobrze zagrało a Krypto rozjebał system.8+/10