Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Trawowpie.rdalacz dobrze pisze, na zavvi od dawien dawna gra chodzi ~ 50 zł.

Tia...

http://www.zavvi.com/elysium.search?search=rayman+origins

No ja wiem, że dla cebulaka pół roku oferty gry za 10 funtów to za krótko żeby kupić :P

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 375,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano
  • Autor

Nie chcial być "jopkiem" i kupować na zapas.

Opublikowano

Dopiero teraz się zorientowałem, że Legends na WiiU też jeszcze nie wyszło i pojawi się razem z wersją na PS3 i X360 :P

Opublikowano

Zajebiście że nowy Rayman będzie w dniu premiery na innych konsolach, wiiu właśnie straciło jednego z największych exów których i tak jak na lekarstwo.

Ciekawe czy zombiu też pojawi się na innych systemach odpowiednio zmodyfikowany.

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Jezu co za super news...kontynuacja gry która jest w moim top5 tej generacji na ps3 :D :D :D Wii U straciło dla mnie mega ekskluzywa

Opublikowano

Don ty studiujesz / studiowałeś prawo czy ekonomię bo twoje zamiłowanie do cyferek jest aż zabawne. No chyba, że masz coś zysków MS to rozumiem i przesyłam kudoski ;)

Opublikowano

Śmiejcie się, a później wszyscy jak jeden do mnie PW piszecie jak chcecie coś wiedzieć, heh.

Opublikowano

Nie wrzucaj mnie proszę do wora wszyscy, bo ja akurat studiowałem ekonomię ;)

Opublikowano

Former MS exec: Microsoft entered the console race solely to "stop Sony"

Microsoft originally got into the console business to "stop Sony", a former Microsoft executive has claimed, before suggesting that, even to this day, Xbox is "not a big money-making machine for Microsoft".

Speaking to IGN, Joachim Kempin, who worked as the VP of Windows Sales at Microsoft between 1983 and 2002, said that "the main reason [Microsoft entered the console space] was to stop Sony.

"You see, Sony and Microsoft… they never had a very friendly relationship, okay? And this wasn't because Microsoft didn't want that.

"Sony was always very arm's length with Microsoft. Yeah, they bought Windows for their PCs but when you really take a hard look at that, they were never Microsoft’s friend. And Microsoft in a way wanted them to be a friend because they knew they had a lot of things we could have co-operated on because they are, in a way, an entertainment company, you know?

"I mean, at least a portion of Sony is and they had some really good things going there, but as soon as they came out with a video console, Microsoft just looked at that and said 'well, we have to beat them, so let's do our own.'"

According to IGN, Kempin claims that Microsoft felt threatened by Sony's presence in the living room, and concerned that its 'dominance of the traditional [PC] market' could be rattled by the ongoing convergence of computers and consoles. Kempin also revealed that he visited "several PC manufacturers" in the hope of convincing them to develop a console and prevent Microsoft from making a loss on manufacturing hardware - something the company failed to achieve.

"I went out to several PC manufacturers and tried to beg them to do the Xbox thing and keep the device manufacturing out of Microsoft," Kempin continued. "The guys were smart enough not to bite, because they studied the Sony model and saw that Sony could not make money on that hardware model, ever. So they supplemented it with software royalties, and Microsoft copied that model."

The original Xbox and Xbox 360 were initially sold at a loss, of course. But despite the hardware now expected to be turning a profit, Kempin claims that Xbox is still "not a big money-making machine for Microsoft". "There are actually two things," he added. "First, every developer who now has an Xbox game pays a small royalty to Microsoft for the honor of having it on that system.

"The other way they make money is that they finally got their act together on the services and actually that’s where the money is being made. So they’re just maybe a little bit above breakeven, that’s all there is. This is not a big money-making machine for Microsoft."

Microsoft is expected to announce its next-generation Xbox around March, with the latest rumors suggesting that the console may require an always-on internet connection.

p.s. nowy system cytatów to gó.wno.

Edytowane przez Hela

Opublikowano

Niech mi ktoś mądry odpowie na pytanie - czy sprzedając grę na wyprzedaży Valve/wydawca ma jakiś zysk z tego ? Czy po prostu przeceniają towar który już ,, nie schodzi " ?

Często większy niż z normalnej sprzedaży.

Opublikowano

Ciekawa sprawa, widać że kupowanie gier na premiere na PC nikogo.

Opublikowano

Kto chce ten kupuje, reszta czeka na obniżkę albo po prostu nie ma takiego ciśnienia by lecieć w dniu premiery po gierkę do sklepu czy kupować w jakimś e-shopie.

To jakiś wyznacznik bycia lepszym graczem, jak się składa pre-ordery bądź kupuje wkrótce po premierze ? Bo coraz częściej słyszę tą durną gadkę.

Opublikowano

No oni np. już grali w Skulls of Shogun, a ty nie, czyli chyba są lepsi.

Opublikowano

Bardzo bym prosił o nieużywanie kretyńskich powiedzonek pochodzących z polygamii/neogo.

Sam... Sam je nieraz używałeś ;/

Opublikowano

Na twoje nieszczęscie wyszukiwarka już działa :P http://www.psxextreme.info/topic/101381-console-wars-5-starcia-betonów/?view=findpost&p=2748853

Albo xboty nie mające w co grać na umierającej 360tce już googlują za nową konsolą, podczas gdy PS3 będzie supportowane do 2015 mega exami i hitami z ps+ więc PS4 nikogo.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Albo xboty nie mające w co grać na umierającej 360tce już googlują za nową konsolą, podczas gdy PS3 będzie supportowane do 2015 mega exami i hitami z ps+ więc PS4 nikogo.

a5fab02c8723c.gif

wiiu nikogo. Poza tym nie jest nextgenem. 

polygamia nikogo od kiedy dali Uncharted 3 4/5 

i tak dalej

Opublikowano

Epic fail ^_^ Ciekawe, czy Mazzeo przyjmnie na klatę, czy zastosuje wybieg Mendrka i poczeka aż sytuacja się rozmyje :D

Opublikowano

Mazzeo  :cray:

Opublikowano

Widzę, że po wprowadzeniu braku polskich znaków i interpunkcji jako oczywistości, teraz obowiązkiem do bycia młodzieżowym jest niekończenie zdań.

Wyobraziłem sobie scenkę, jak ktoś na żywo rozmawia z jakąś starszą osobą (starszą niż dyskutanci forumowi, czyli tak z 20 lat) i mówi "nikogo" i kończy mówić, a ta druga osoba tak czeka i czeka, co dalej.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

No i co dalej?

Opublikowano

Swoją drogą nie rozumiem podniecania się sonybotów majem. No niby jest premiera The Last of Us, ale przecież nie w Plusie, więc i tak nie będziecie grać :/. Sony powinno podawać dwie daty: jedna normalna, a druga kiedy gierka będzie w PS+.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.