Opublikowano 15 grudnia 20222 l Tak, ale nie wiedzą jeszcze kiedy, tzn. wiedzą ale nie powiedzą Pewnie jak już będzie stabilna XD choc na PS5 ja nie miałem żadnych błędów póki co. Kumplowi za to w białym sadzie konie się klonowały w zagrodzie
Opublikowano 15 grudnia 20222 l Mi się na xboxie płotka nałożyła z drugim kuniem Vesemira i nie działało wzywanie.
Opublikowano 15 grudnia 20222 l No to jeszcze takie pytanie do braci konkuterowców - czy na możliwie najwyższych ustawieniach grafiki, ale z RT takim jak na konsoli (czyli tylko cieniowanie) i w rozdziałce 1440p będzie szansa w to pograć w stabilnych 60 klatkach na 3070ti i ryzen 5600g? No i rozumiem, że DLSS na tej karcie nie wykorzystam, bo gra ma to skaszanione?
Opublikowano 15 grudnia 20222 l 21 minut temu, Michał102 napisał: No to jeszcze takie pytanie do braci konkuterowców - czy na możliwie najwyższych ustawieniach grafiki, ale z RT takim jak na konsoli (czyli tylko cieniowanie) i w rozdziałce 1440p będzie szansa w to pograć w stabilnych 60 klatkach na 3070ti i ryzen 5600g? No i rozumiem, że DLSS na tej karcie nie wykorzystam, bo gra ma to skaszanione? Na dx11 tak, ja na 3080 mam 70-100 klatek (1440p UW wszystko Uber/Uber+, TAA, SSAO, SSR max). Na dx12 możesz próbować z RT I DLSS, ale ja odpuściłem, za duze skoki wydajnosci, a RT bez reflections to lipa, zreszta co bys nie wlaczyl spadki podobne do 30 fps. Może po optymalizacji patchami/driverami będzie lepiej, na razie dx11 way to go dla twojego setupu. dx11 = brak RT
Opublikowano 15 grudnia 20222 l Hmmmm... skoro nie będzie nawet tego cieniowania RT, to raczej nie ma sensu przesiadać się z konsoli gdzie gram w trybie 60 fps.
Opublikowano 15 grudnia 20222 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. 11 godzin temu, PiPoLiNiO napisał: 12 godzin temu, tjery napisał: 14 godzin temu, Wredny napisał: Pojebało ich z tą grą Nie dość, że jest wyk#rwiście piękna to jeszcze dodali ten przeklęty tryb foto No jak boga nienawidze przysiegam ze spusty nad tym "nextgenowym" wiedzminem to jest jeden z lepszych trollingow na forum w ostatnich latach. Ktory kurwa mamy rok? I te porownania z innymi grami XD Te rosliny XD ALE ODBICIA W WODZIE? Ja juz nie bede sie pastwil i porownywal z graficznymi sztosami na obecna generacje, ale nawet tlou2 czy rdr2 odpalane na ps4 wciaga wiedzmaka dupa. A to tylko grafika ktora odstaje nawet na kompach wartosci uzywanych audi, gdzie reszta. Optymalizacja jak zwykle iksde ale kosciol cdpr wybaczy. Szkoda ze dla tworcow Callisto gracze nie byli tacy wyrozumiali. I dla killkudziesieciu innych gier. Fizyka z ps360. No w 2015 to robilo wrazenie ale dajcie mu juz zdechnac w spokoju
Opublikowano 15 grudnia 20222 l Trochę mówisz jak jest a trochę nie, pozdrawiam A screeny wrednego wyglądają jakby wkleił 12 letniego rdra z xboxa
Opublikowano 15 grudnia 20222 l 2 minuty temu, schabek napisał: No jak boga nienawidze przysiegam ze spusty nad tym "nextgenowym" wiedzminem to jest jeden z lepszych trollingow na forum w ostatnich latach. Ktory kurwa mamy rok? I te porownania z innymi grami XD Te rosliny XD ALE ODBICIA W WODZIE? Ja juz nie bede sie pastwil i porownywal z graficznymi sztosami na obecna generacje, ale nawet tlou2 czy rdr2 odpalane na ps4 wciaga wiedzmaka dupa. A to tylko grafika ktora odstaje nawet na kompach wartosci uzywanych audi, gdzie reszta. Optymalizacja jak zwykle iksde ale kosciol cdpr wybaczy. Szkoda ze dla tworcow Callisto gracze nie byli tacy wyrozumiali. I dla killkudziesieciu innych gier. Fizyka z ps360. No w 2015 to robilo wrazenie ale dajcie mu juz zdechnac w spokoju Większych bzdur dawno nie czytałem, gratulacje.
Opublikowano 15 grudnia 20222 l Odnośnie pc i RT.Miłej gry.Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 15 grudnia 20222 l Świetna metafora do tego że pc jest chujowe i nie nadaje się do grania Shwanz!
Opublikowano 15 grudnia 20222 l 7 minut temu, Schranz1985 napisał: Odnośnie pc i RT. Miłej gry. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 15 grudnia 20222 l co za patałachy z tego CDP proste usuniecie pliku powoduje ze karta z 50% uzycia wskakuje mi na 100% jak gram bez RT w DX12 i DLSS, RTSS do fpsów również dziala Edytowane 15 grudnia 20222 l przez Malibu
Opublikowano 15 grudnia 20222 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. WIEDZMINIARZE 2022/2023 STARTER PACK wiekszych bzdur dawno nie czytalem taki patch za darmo? nikt tyle nie dal w miescie spada do 46 ale poza tym przy wylaczonym monitorze dziala dobrze takiej wody jeszcze nie bylo zaraza gram od 7min i zadnego bledu Niektorzy juz zapomnieli jak ich cdpr wyruchal przy cyberbonku i juz z powrotem wstawili partaczy ktorzy nadaja sie tylko do pisania fabuly do topki gamedevu. Wystarczylo wrzucic do patcha najpopularniejsze mody z instalki.pl, nakrecic hype ze netxtgenowo i za darmo i zagrajmerzy wpatrzeni jak w ariane grande. Mozna bekowac z zagotowanego pipolino i grania na kompie (z tego to trzeba nawet) ale chlop ma kompa za tyle co tu niektorzy zyja przez rok i 7 letnia gra nie leci na max ustawieniach XDDDDDDD tak tak wystarczy skasowac tam jakis plik, inny podmienic, zrobic downgrade tego do tego i polecic staremu po viceroye do zabki i wtedy smiga wiec to nie wina cdprojektu
Opublikowano 15 grudnia 20222 l 1 godzinę temu, YETI napisał: No dobra, trochę przesadziłem, poziom GTA IV. Byłoby to nawet całkiem zabawne, gdyby nie fakt, że W3 na moich screenach robionych bezpośrednio z gry wygląda lepiej niż Twój Horizonik na Twoich screenach z photomode (które mają się nijak do tego jak naprawdę ta gra wygląda).
Opublikowano 15 grudnia 20222 l No GTA IV to to nie jest, ogólnie rzecz biorąc też to nie jest najlepiej wyglądająca gra i nie będzie nią już nigdy, nie ma się co spuszczać za nadto. Tak, Horizon:FW, Tlou Remake i Ratchet:RA to są najlepiej wyglądające gry, nie tylko na PS5. Jak wyjdzie ich wersja PC, to już w ogóle będzie można wtedy się spuszczać. W3 wygląda zajebiście, jak na 7 letnią grę :). Tylko ray tracingowe ficzery umieściłbym gdzieś w top3 obok Metro i Cyberka (nie widzialem jeszcze np. Callisto, tam chyba też jest pro). Ale RT to nie jedyny aspekt grafiki komputerowej... A z CDP znowu się śmieją, bo znowu spierdolili trochę temat, który wydawał się prosty, bo nie każdy siedzi 5 lat nad suwakami i analizuje, który dlss włączyć albo jaki plik usunac, zeby "działało". Benchmarki nie kłamią.
Opublikowano 15 grudnia 20222 l 29 minut temu, Malibu napisał: co za patałachy z tego CDP proste usuniecie pliku powoduje ze karta z 50% uzycia wskakuje mi na 100% jak gram bez RT w DX12 i DLSS, RTSS do fpsów również dziala Czytałem o tym d3d11on12 że ponoć nikt z tego nie korzysta bo to do indorów. Słabo.
Opublikowano 15 grudnia 20222 l 23 minuty temu, KrYcHu_89 napisał: Tak, Horizon:FW, Tlou Remake i Ratchet:RA to są najlepiej wyglądające gry, nie tylko na PS5. Na konsolach może i tak. Ponadto ja piszę o swojej wersji W3, bo patrząc na Twoje screeny to gramy w "trochę" inne gry. I tak, W3 nie jest najlepiej wyglądającą grą, co jest zresztą oczywiste, ale to nie ja tu wleciałem z jakimiś porównaniami z dupy do Horizona (bo Horizon ma fale!). Co nie zmienia faktu, że W3 w wymaksowanej wersji zupełnie nie ma się czego wstydzić nawet w 2022r.
Opublikowano 15 grudnia 20222 l 12 godzin temu, UberAdi napisał: Ale komuś rzeczywiście na DX11 czyli bez RT ta gra działa gorzej niż wcześniej z ustawieniami takimi jak kiedyś czy źle zrozumiałeś co tu ludzie pisali? Ja nadal mam i7 8700k i RTX 2070. Na DX11 i ustawieniach Uber+ trzyma 60 klatek w Tousaint z rzadkimi dropami do 55 w 1440p No to nie wiem bo bardzo dużo ludzi zgłaszało, że po patchu nawet po zejściu z ustawień gra im chodzi gorzej. Przetestuje w takim razie dzisiaj osobiście bo może ludzie wybierali dx12, i się dziwili, że jest chujnia na słabym sprzęcie
Opublikowano 15 grudnia 20222 l Na ps5 w dodatku Krew i Wino, mam migotanie tekstur- chmur i roslinnowci jakby dziwny popup w trybie 60fps, ktos jeszcze ? Edytowane 15 grudnia 20222 l przez gnom
Opublikowano 15 grudnia 20222 l Niezła sraka z tego pacza.Jak ktoś ograł to może włączyć z ciekawości, i wyłączyćWysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka