Skocz do zawartości

Dual Shock 4

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Wyświetleń 113,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zobaczcie na co sie porwałem...         Jak na moje pierwsze malowanie to nawet daje rade, co ? DS4 został pomalowany czerwonym PlastiDip'em. Bajer ten nadaje sie do przeróżnych zastosowań,

• Z dziennika DualShock 4 mechanika Wymiana 3 minuty Baterie w blistrach są naładowane Testy żywotności rozpoczęte    

• Było już pisane ale powtórzę : to zależy od kwasowości twojego potu. Mi np. nie ścierają się gumki. Również z premierowego pada do ps4 przez caly okres użytkowania nie miałem problemów, a mojemu bratu

Opublikowano

Taaa tłumaczą się eSportem. Guzik prawda, mogli zastosować obydwie opcje - kabelki i bateria bez kabla. 

Opublikowano

Teraz jest tańszy, dlatego go wziąłem wyszło mi 600, tak wiem to i tak dużo. Ale zostaje do końca obecnej generacji z PlayStation, a mam już serdecznie dość triggerów i po części analogow w DS4. 

Nie mówię, że oryginalny pad to tragedia, ciągle go będę używać chociażby teraz w Assassins Creed Orgins, a Rajiu zostanie do FPSów i wyścigów. 

Co do kabla, to jakiś specjalnie mi nie przeszkadza. To nie jest zwykły kabel, tylko ten powlekany, jak od żelazka. Faktycznie się nie skręca i nie jest jakoś specjalnie upierdliwy. Słuchawki mam bezprzewodowe, więc przeżyje jeden kabel. 

Edytowane przez chris85

Opublikowano
5 godzin temu, MYSZa7 napisał:

Wszystkie pady nie od Sony są na kablu.

Pierwszy będzie ten od Hori właśnie.

Opublikowano

Teraz zauważyłem, że jestem skazany na ich kabel, bo wejście jest wąskie i  głęboko w środku . Żaden z miliona kabli USB, które mam na chacie tam nie wlezie. To na pewno dla eSportu i 0.00000000000001s w CoD  :reggie:

Edytowane przez chris85

Opublikowano

Ostatnio zacząłem grać w MGSV i zauważyłem że jak "puszcze" analogi, to często postać idzie sama, wolnym krokiem. Wcześniej ten sam problem miałem w watch dogs, ale dało się grać, niestety w MGS jest to bardzo irytujące. W innych grach nie mam tego problemu(crash bandicoot, dying light, alien:isolation) Wydaje mi się że jest to związane z czułością analoga. Da się temu jakoś zaradzić? Czy pad jest uszkodzony i nie odbija prawidłowo gałek?

Edytowane przez Pauli87

Opublikowano

Najsampierw zresetuj pada, jak nie pomoże to możesz rozkręcić i przeczyścić. Może być tak jak piszesz, że źle odbija, a np w MGS może być mniejsza martwa strefa i przez to jest to bardziej widoczne.

Opublikowano

Jeśli padzik na gwarancji to dzwon do sony, przyślą nowego pada, a starego oddajesz kurierowi i frunie do francji. 

p.s. Tak zrobiłem w przypadku pada oryginalnego do PS3, prosili jedynie skan paragonu ze sklepu, ktorego kupiłem. W przypadku ps4 chyba polityka powinna działać w ten sam sposób.

Opublikowano

Dziś zrobiłem reset pada, niestety nie pomogło. Teraz dopiero do mnie dotarło że wadliwy jest pad. W sumie to druga gra, a wcześniej we wszystkich sterowanie było ok, nawet w takich grach jak uncharted, gdzie sterowanie jest podobne jak w MGS. W MGS czułość anagloga jest ustawiona na maximum, gdzie jak gałke wychylisz na ~0,000001 mm to postać wykonuje ruch. Nawet sterowania się nie da zmienić :angry:. Konsolę kupiłem w maju 2016 roku. Minęło już ponad rok, ale nie przekroczyło 2 lat. Mam szansę na wymianę pada na gwarancji? Pytam, bo w sieci czytam sprzeczne informacje, jedni piszą że gwarancja trwa rok czasu, inni piszą że dwa lata.

Opublikowano

Witam

U mnie kilka dni temu wystąpił podobny problem właśnie podczas gry w MGS V tj. postać idzie sama podczas wciśnięcia L2, zauważyłem, że problem występuje w każdej grze a nawet w dashu konsoli. Rozkręcać itp nie ma sensu gdyż sprzęt jest na gwarancji jeszcze. Można coś z tym zrobić czy tylko serwis Sony ? Dodam, iż reset pada nic nie zmienił .

Opublikowano
W dniu 5.07.2017 o 08:11, Kyo napisał:
W dniu 20.06.2017 o 21:52, Kyo napisał:

Dualshock 4 2.0 od Prosiaka mi nawala... :(

L2 jest mapowany na wychylenie lewej gałki do przodu :dynia: Czytam i czytam i wychodzi na to że serwis mnie czeka xD

Pierwszy pad w Playstation który mi nawalił (a przerobiłem każdą konsolę Sony).

Właśnie odebrałem nowiutkiego DS4 V2, wymiana trwała równe 2 tygodnie, wysłany na serwis 21 czerwca DPD dzisiaj wrócił inny UPS'em prosto z Francji. Imo serwis PlayStation bardzo spoko :lapka:

W dniu 20.06.2017 o 22:06, Kyo napisał:

Robi to co L2 robi plus np. w Killing Floor porusza postać do przodu. W Nier to samo. W menu konsoli też :/

Resety, parowanie, po kablu - bez zmian. Jutro dzwonię i serwis gwarancyjny.

Opublikowano

Dzięki bardzo, jak widzę dosyć częsty problem DS V2

Opublikowano

No właśnie nie tak częsty. Trochę mimo wszystko się naszukałem. Załatwiałem reklamację przez infolinię ale wniosek wypełniałem online. 

Opublikowano

Jak to teraz wygląda ? Dzwonie z numerem paragonu/faktury i danymi dla kuriera, to wszystko ? Dodam, że to ds z zestawu z konsolą .

Edytowane przez TidesX

Opublikowano

Konsultantka pokierowała jak wypełnić wniosek online. U mnie wystarczył tylko numer seryjny pada który się znajduje pod spodem. Spakowanie pada, etykietę miałem od Sony. 

Opublikowano

Tylko V2.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Czy bateria w padzie od ps4 moze z czasem coraz krocej trzymać? Pad z grudnia 2014, od razu wyłączone wibracje i maksymalnie przyciemnione światełko. I coś mi się wydaje, że jakby pełne naładowanie starczało na coraz mniej.

Opublikowano

Padły mi krzyżaki, wymieniłem gumki spawdzilem taśmę miernikiem, taśma ok i dalej nie chodzi miał ktoś taki problem?

Opublikowano
W dniu 5.02.2018 o 11:53, _daras_ napisał:

Oczywiście. Ze wszystkim tak masz: słuchawki, telefony itd.

Niestety. Ale o sprzęt trzeba, też dbać. Ja nie ładuje swoich słuchawek za każdym razem kiedy ich używam. Poziom spada do powiedzmy  25% i wtedy lądują na docku. 

Edytowane przez chris85