Skocz do zawartości

Wii U - temat dla zielonych w.... temacie

Featured Replies

Opublikowano

Pewnie tak jest, ale pewności nie będzie dopóki ktoś nie postara się zrobić startu z Nintendo na poważnie.

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Wyświetleń 177,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Te 5-7 gier jest warte wiecej niz cala biblioteka PS4 i Xone razem wzieta.

• PS4 kupujesz z buta bez zastanowienia a przy nadkonsoli Wii U rozeznanie jakby od tego zalezala niepodleglosc burkina faso. Kup sobie konsole uzywana na allegro, tylko koniecznie z wazna gwarancja i p

• Szykuj sie na podroz do kolorowego dziecinstwa     

Opublikowano

W sumie racja, ale świadomość graczy jest nikła, u mnie na osiedlu po głowie mi pukali że zamiast ps2 kupiłem Gamecuba ktory był droższy, juz nie mówiąc o grach

Z drugiej strony nawet w UK widać osłabiona pozycje Nintendo na rynku, sklepy stacjonarne praktycznie nie maja gier/akcesorii na konsole N, a jak juz sa to gry pokroju angry birds lub jakiejś barbi

Opublikowano

Trzy pytania od laika, który na temat Nintendo wie mało.

1. Gdzie najlepiej kupić konsolę i gry? Najlepsze sklepy internetowe i stacjonarne.

2. Co dokładnie potrzebuje do wspólnej gry w dwie osoby. Których urządzeń.

3. Jakie najlepsze gry polecacie z Wii? Wiem, że Mario Galaxy to obowiązek i co jeszcze? Wymiencie kilka gier.

Opublikowano
2. Co dokładnie potrzebuje do wspólnej gry w dwie osoby. Których urządzeń.

Gamepad i Wiimote'y z Wii.

3. Jakie najlepsze gry polecacie z Wii? Wiem, że Mario Galaxy to obowiązek i co jeszcze? Wymiencie kilka gier.

Zelda TP, Zelda SS, Kirby Epic Yarn, Mad World, Metroid Prime 3, Donkey Kong Country Returns, New Super Mario Bros Wii.

Opublikowano

Czyli powiedzmy ja na gamepadzie, druga połówka z tym zestawem co posłałem.

Wszystkie gry z Wii i Wii U obsłużą taki zestaw ?

Opublikowano

Hmm, nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Pad z linka wystarczy do grania na Wii. Gamepad z Wii U nie zadziała na Wii. Jeśli gra na Wii U posiada multiplayer, to jeden gra na gamepadzie, reszta musi się obsłużyć wiimotem. Z tego co wiem, w przyszłości miał być dostęp do 2 gamepadów naraz, ale chyba żadna gra z takiego układu jeszcze nie korzysta.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Reasumując - Jeśli chce grać gry z Wii to potrzebuję dwa takie zestawy jak podesłałem, a jeśli w gry z Wii U, to nic więcej nie potrzebuję jak gamepad i ten zestaw z linka ?

Opublikowano

Do większości gier multiplayerowych np.mario kart,super smash,mario party i większość platformówek jak new super mario bros,mario 3d wordl styka sam wii remote bez nunchuck'a.

+ Bój się boga żeby kupować ten powyższy zestaw.Cena z kosmosu.

Edytowane przez Soban

Opublikowano

Reasumując - Jeśli chce grać gry z Wii to potrzebuję dwa takie zestawy jak podesłałem, a jeśli w gry z Wii U, to nic więcej nie potrzebuję jak gamepad i ten zestaw z linka ?

Jeśli mówisz o multiplayerze - tak. Niemniej większość multiplayerów na Wii nie potrzebuje nunchaka (to z gałką).

Opublikowano

Dzięki panowie. A jeszcze jedno pytanie - Jaka jest różnica między Wimotem Remote Plus, a zwykłym ? Warto dopłacać do tego ?

Opublikowano

Do większości gier multiplayerowych np.mario kart,super smash,mario party i większość platformówek jak new super mario bros,mario 3d wordl styka sam wii remote bez nunchuck'a.

+ Bój się boga żeby kupować ten powyższy zestaw.Cena z kosmosu.

Te zestawy, nowe, oryginalne chodzą w takich cenach 220-240 zł. Na Allegro Wiimote Plus kosztuje najtaniej 150 zł.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Co nie zmienia faktu,że to cholernie drogo patrząc na to,że używany komplet wii remote+ z nunchuckiem(oryginalne) ti wydatek ~100zł.

Opublikowano

Dokładnie tak + nie ma tego aż tak dużo jakby się mogło wydawać, a przynajmniej na Allegro. Ja kupiłem nowy zestaw specjalnie dedykowany dla Wii U (remote+nunchuk+sensor bar) za 200zł, bo to była najrozsądniejsza w danej chwili opcja.

Edytowane przez ireniqs

Opublikowano

Co nie zmienia faktu,że to cholernie drogo patrząc na to,że używany komplet wii remote+ z nunchuckiem(oryginalne) ti wydatek ~100zł.

Ja tam bym nigdy nie kupił używanych kontrolerów, cholera wie gdzie ludzie wcześniej łapy trzymali ;)

Opublikowano

Czy w Xenoblade Chronicles zagram bez problemu przy użyciu Wii U Pro Pad?

Opublikowano

Nie. WiiU Pro Controller jest padem do WiiU, więc po odpaleniu na WiiU gry z Wii, konsola przełącza się w tryb Wii i nie rozpoznaje innych padów, niż te od Wii.

Czyli albo wiimote+grucha, albo classic controller podłączony do wiimote'a.

Boże jakie to jest zagmatwane xd.

Opublikowano

O kurde szkoda, a wygodnie gra sie w xenoblade przy użyciu gruchy i wiilota ? A te gry z virtual console bedą działać z padem od wii u ?

Czyli jak dobrze rozumiem kupując Wii U przydałoby sie kupic Wii U pro pad, a jak zeche grać w gry z Wii to muszę kupic, gruche, wiilota i ewentualnie classic controller ?

Opublikowano

Gry z Virtual Console oczywiście działają, sam tak przechodzę Super Metroida. W xeno grałem na classicu więc nie wiem. WiiU Pro Controller nie jest szczególnie wymagany. Na ten moment bym go nie brał, może wezmę na premierę Smasha.

Jeżeli chcesz grać w gry z Wii, to potrzebujesz osprzętowanie do Wii.

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie - Warto kupować za pełną cenę New Super Luigi U?
Pytam, bo mam chrapkę na bundla z Lego, a New Super Mario Bros U ściągnąłbym korzystając z promocji Mario Kart.
Czy lepiej brać bundla z Marianami?

Opublikowano

Wstrzymaj się moim zdaniem narazie z Luigi U. Obaczysz po przejściu momentami bardzo trudnego NSMB U (dla mnie o wiele trudniejszy niż Donkey Kong) będziesz miał dość na trochę Mariana w 2d. Potem lepiej na przegryzkę wziąć Mario 3d World albo Donkey Konga.

P.s. te Lego Undercover jest genialne, dla mnie gniecie wszystkie inne gry z tej serii, jednak znacznie inna, głębsza forma rozgrywki robi swoje (choć tamte inne gry z Lego też lubię). Dla mnie obok SM3dW i Donkey Konga zdecydowanie najlepsza gra na WiiU

Opublikowano

Szkoda tylko, ze ten Lego City Undercover tak trzyma cene i nie chce taniec - ale tak to juz jest z grami na konsole Nintendo.

Jesli juz przy cenach jestesmy to mam nadzieje, ze wydania Nintendo Selects beda sie ukazywaly na Wii U nieco szybciej niz na Wii - dopiero niedawno zapowiedziano ukazanie sie w tym wydaniu gier takich jak:

• Super Mario Galaxy 2
  • Mario Party 9
  • New Super mario Bros. Wii (premiera byla w 2009!)
  • Wii Party

Gry ukaza sie w Europie 13 czerwca.

Edytowane przez saptis

Opublikowano

Czy jest na Wii U coś w stylu cross-game chatu z 360'tki ? Jeśli tak to, czy działa on z wbudowanym mikrofonem w padleta ?