Skocz do zawartości

Zakupy growe!

Featured Replies

Opublikowano
21 minut temu, squaresofter napisał(a):

Znajomy wymienił w poprzednim Xboxie. Nawet sączył gumkę w alkoholu. Nic to nie dało. Usterka wróciła. Bez wymiany całej tacki lub napędu Xbox z tą wadą nadaje się na śmietnik.

Oczywiście dałbym Xboxy do naprawy, tylko że niestety tak jak DC nikt już tych sprzętów nie naprawia.

Znajomy MISZCZ.

Sączył gumę w alkoholu xD

No wiadomo że usterka wróciła- gumy/uszczelek się nie moczy w alkoholu.

Jak @Ukukuki napisał, wymienia się i tyle. To ma swoje lata, a guma ma swoje wady i ograniczenia w czasie.

A co do drugiej części- jak nikt nie naprawia Xboxa? Albo Dreamcasta?

• Odpowiedzi 33,5 tys.
  • Wyświetleń 3,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość Dark_Pharmacist
    Gość Dark_Pharmacist

Spóźniona paczka. Ostatnia w tym roku, ale za to jaka Dużo, ważnych i rzadkich sztuk, oraz reszta brakującego setu na makarona.   Zapraszam na 15kg gier na Dreamcasta.  

• Gość Dark_Pharmacist
    Gość Dark_Pharmacist

Wreszcie przyszła upragniona paczka, na którą czekałem niemalże w oknie. Co tu dużo pisać. Jestem meeeeeega zajarany. Dreamcast w secie full wypas, i Shenmue w FOLII Zapraszam na moją bombę z okazji

• Janusz Gamingu
    Janusz Gamingu

Nie sądziłem, że kiedykolwiek uda mi się dostać taką sztukę, w takim stanie. Upolowana nowa. Sam własnoręcznie zdeflorowałem fabryczne zabezpieczenia i jest..... taka jaka miała być.... ja (pipi)e ale

Opublikowano

U siebie mam tak, że jest problem z wysunięciem tacki tylko gdy w napędzie nie ma płyty. Jak jest płyta to wysuwa się bez problemu.

Opublikowano

Ale wiesz że te boxy chodzą po 250 zł ? Chyba że masz pudło do niego to co innego

Opublikowano
2 godziny temu, iluck85 napisał(a):

Znajomy MISZCZ.

Sączył gumę w alkoholu xD

No wiadomo że usterka wróciła- gumy/uszczelek się nie moczy w alkoholu.

Jak @Ukukuki napisał, wymienia się i tyle. To ma swoje lata, a guma ma swoje wady i ograniczenia w czasie.

A co do drugiej części- jak nikt nie naprawia Xboxa? Albo Dreamcasta?

Ano mistrz. Jak mi się zrobiło krótkie spięcie w Xboxie i spalił mi się sprzęt, to wymienił mi wejście na kabel zasilający. Nigdzie nie pisałam, że jest cudotwórcą.

W Polsce nie ma oficjalnych serwisów zajmujących się naprawą Xboxa i Dreamcasta. Tak to powinienem napisać.

Jeśli jakieś są z cennikiem za wymianę lasera, tacki lub napędu, to daj znać. Ostatni gość do którego pisałem w sprawie wymiany lasera w DC zaproponował mi montaż czytnika kart, bo nie ma laserów do konsol. Są, jak kupisz kolejną 😅

Opublikowano

Sklep it7 w PL.

Na ali są lasery do tych starych konsol. Nie liczę na super jakość itd. Uroki konsol co mają zara 30 lat.

Czytnik kart dobrze doradził- pudełka możesz dalej zbierać/posiadać.

Kilka serwisów jest które się bawią w retro.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

No to jeszcze raz

ed3rfrfrfr.jpg

Opublikowano
28 minut temu, GearsUp napisał(a):

No to jeszcze raz

ed3rfrfrfr.jpg

Patapony na słuchawkach BT mają sens?

Bo nie ukrywam że wersja do kupienia na ps4/ps5 działała dobrze tylko na słuchawkach, na TV były lagi. Ciekawe czy to poprawili w tej wersji na ps5.

Edytowane przez Rtooj

Opublikowano
14 minutes ago, Rtooj said:

Patapony na słuchawkach BT mają sens?

Bo nie ukrywam że wersja do kupienia na ps4/ps5 działała dobrze tylko na słuchawkach, na TV były lagi. Ciekawe czy to poprawili w tej wersji na ps5.

Ustaw sobie dźwięk PCM w menu konsoli i nie będziesz miał lagów ;>

Żeby zachować dźwięk przestrzenny 5.1 lub 7.1, jeśli korzystasz z eARC i masz telewizor LG, musisz format dźwięku ustawić na "Bitstream" zamiast "PCM" - bez obaw, dalej będziesz miał bezstratny PCM, tylko musisz oszukać tv. (Jeśli wybierzesz PCM w telewizorze, zrobi on downmix do Stereo)

Edytowane przez Masamune