Opublikowano wczoraj o 15:19 1 dzień 21 minut temu, squaresofter napisał(a):Znajomy wymienił w poprzednim Xboxie. Nawet sączył gumkę w alkoholu. Nic to nie dało. Usterka wróciła. Bez wymiany całej tacki lub napędu Xbox z tą wadą nadaje się na śmietnik.Oczywiście dałbym Xboxy do naprawy, tylko że niestety tak jak DC nikt już tych sprzętów nie naprawia.Znajomy MISZCZ. Sączył gumę w alkoholu xD No wiadomo że usterka wróciła- gumy/uszczelek się nie moczy w alkoholu.Jak @Ukukuki napisał, wymienia się i tyle. To ma swoje lata, a guma ma swoje wady i ograniczenia w czasie.A co do drugiej części- jak nikt nie naprawia Xboxa? Albo Dreamcasta?
Opublikowano wczoraj o 17:12 1 dzień U siebie mam tak, że jest problem z wysunięciem tacki tylko gdy w napędzie nie ma płyty. Jak jest płyta to wysuwa się bez problemu.
Opublikowano wczoraj o 17:15 1 dzień Ale wiesz że te boxy chodzą po 250 zł ? Chyba że masz pudło do niego to co innego
Opublikowano wczoraj o 18:03 1 dzień 2 godziny temu, iluck85 napisał(a):Znajomy MISZCZ.Sączył gumę w alkoholu xDNo wiadomo że usterka wróciła- gumy/uszczelek się nie moczy w alkoholu.Jak @Ukukuki napisał, wymienia się i tyle. To ma swoje lata, a guma ma swoje wady i ograniczenia w czasie.A co do drugiej części- jak nikt nie naprawia Xboxa? Albo Dreamcasta?Ano mistrz. Jak mi się zrobiło krótkie spięcie w Xboxie i spalił mi się sprzęt, to wymienił mi wejście na kabel zasilający. Nigdzie nie pisałam, że jest cudotwórcą. W Polsce nie ma oficjalnych serwisów zajmujących się naprawą Xboxa i Dreamcasta. Tak to powinienem napisać.Jeśli jakieś są z cennikiem za wymianę lasera, tacki lub napędu, to daj znać. Ostatni gość do którego pisałem w sprawie wymiany lasera w DC zaproponował mi montaż czytnika kart, bo nie ma laserów do konsol. Są, jak kupisz kolejną 😅
Opublikowano wczoraj o 18:13 1 dzień Sklep it7 w PL.Na ali są lasery do tych starych konsol. Nie liczę na super jakość itd. Uroki konsol co mają zara 30 lat. Czytnik kart dobrze doradził- pudełka możesz dalej zbierać/posiadać. Kilka serwisów jest które się bawią w retro.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 28 minut temu, GearsUp napisał(a):No to jeszcze razPatapony na słuchawkach BT mają sens?Bo nie ukrywam że wersja do kupienia na ps4/ps5 działała dobrze tylko na słuchawkach, na TV były lagi. Ciekawe czy to poprawili w tej wersji na ps5. Edytowane 11 godzin temu11 godz. przez Rtooj
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. 14 minutes ago, Rtooj said:Patapony na słuchawkach BT mają sens?Bo nie ukrywam że wersja do kupienia na ps4/ps5 działała dobrze tylko na słuchawkach, na TV były lagi. Ciekawe czy to poprawili w tej wersji na ps5.Ustaw sobie dźwięk PCM w menu konsoli i nie będziesz miał lagów ;>Żeby zachować dźwięk przestrzenny 5.1 lub 7.1, jeśli korzystasz z eARC i masz telewizor LG, musisz format dźwięku ustawić na "Bitstream" zamiast "PCM" - bez obaw, dalej będziesz miał bezstratny PCM, tylko musisz oszukać tv. (Jeśli wybierzesz PCM w telewizorze, zrobi on downmix do Stereo) Edytowane 6 godzin temu6 godz. przez Masamune