Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakupy growe!

Featured Replies

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

No i namówili... D

IMG_20251014_164301.jpg

A tak serio, nikt nie namawiał w sumie, ale kilka osób podszepnęło sensownie (dzięki!) i efekt widać powyżej. Chciałem nadrobić kilka gierek które wcześniej jakoś mi uciekły, a dodatkowo totalnie urzekł mnie DKB (sprawdziłem na pożyczonej konsoli) - to przeważyło o zakupie.

Edytowane przez Amer

• Odpowiedzi 34 tys.
  • Wyświetleń 3,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość Dark_Pharmacist
    Gość Dark_Pharmacist

Spóźniona paczka. Ostatnia w tym roku, ale za to jaka Dużo, ważnych i rzadkich sztuk, oraz reszta brakującego setu na makarona.   Zapraszam na 15kg gier na Dreamcasta.  

• Gość Dark_Pharmacist
    Gość Dark_Pharmacist

Wreszcie przyszła upragniona paczka, na którą czekałem niemalże w oknie. Co tu dużo pisać. Jestem meeeeeega zajarany. Dreamcast w secie full wypas, i Shenmue w FOLII Zapraszam na moją bombę z okazji

• Janusz Gamingu
    Janusz Gamingu

Nie sądziłem, że kiedykolwiek uda mi się dostać taką sztukę, w takim stanie. Upolowana nowa. Sam własnoręcznie zdeflorowałem fabryczne zabezpieczenia i jest..... taka jaka miała być.... ja (pipi)e ale

Opublikowano

Wahałem się nad nowym TV, ale udar uświadomił mi, że życie jest zbyt krótkie aby czekać. A zakupy growe bo wiadomo, że większość czasu będzie używany do grania.

IMG_1497.jpeg

Opublikowano

20251014_174231.jpg

A u mnie wjechał taki duet na makarona pepegasm

Jak ktoś narzeka że dzisiejsze gry są drogie to niech lepiej nie zaczyna interesować się "retro" ;)

To że gry na DC to już większy wydatek to nawet rozumiem, ale jak widzę co się dzieje z PS2 to "okuffa". Dzisiaj mignal mi post z prośbą o wycenę Def Jam FFNY. Okładka jakby ktoś z niej robił samolocik, pudełko od platyny a jakiś kretyn pisze ze to się sprzeda za 250zl yuno

Opublikowano
1 minutę temu, Quake96 napisał(a):

Dzisiaj mignal mi post z prośbą o wycenę Def Jam FFNY. Okładka jakby ktoś z niej robił samolocik

Też widziałem ten post. Przecież ten składak to 20 złotych max jest warty kekw

Opublikowano
12 minut temu, Quake96 napisał(a):

20251014_174231.jpg

A u mnie wjechał taki duet na makarona pepegasm

Jak ktoś narzeka że dzisiejsze gry są drogie to niech lepiej nie zaczyna interesować się "retro" ;)

To że gry na DC to już większy wydatek to nawet rozumiem, ale jak widzę co się dzieje z PS2 to "okuffa". Dzisiaj mignal mi post z prośbą o wycenę Def Jam FFNY. Okładka jakby ktoś z niej robił samolocik, pudełko od platyny a jakiś kretyn pisze ze to się sprzeda za 250zl yuno

Kurde, na DC sam bym coś zapolował, ale te pudełka nie mają chyba żadnych sensownych zamienników, a są jeszcze gorszym szajsem niż te z pierwszego PlayStation. Niedawno zaryzykowałem i kupiłem Headhuntera - stan nie jest jakiś zły, ale drażni mnie taka rysa/pęknięcie na froncie, a wymienić nie ma jak.
Dlatego retro to u mnie chyba tylko pierwszy XBOX ewentualnie, bo zielone pudełeczko zawsze się znajdzie.

Opublikowano
2 minutes ago, Wredny said:

Kurde, na DC sam bym coś zapolował, ale te pudełka nie mają chyba żadnych sensownych zamienników, a są jeszcze gorszym szajsem niż te z pierwszego PlayStation. Niedawno zaryzykowałem i kupiłem Headhuntera - stan nie jest jakiś zły, ale drażni mnie taka rysa/pęknięcie na froncie, a wymienić nie ma jak.
Dlatego retro to u mnie chyba tylko pierwszy XBOX ewentualnie, bo zielone pudełeczko zawsze się znajdzie.

Ja całkiem już porzuciłem dokupywanie retro bo stan tych gier na rynku jest opłakany. Od czasu do czasu zdarza mi się kupić jeszcze cartridge na N64 bo tutaj, wiadomo o dobry stan łatwiej niż w przypadku płyt. Kompletnych w boxie już nie dokupuję (mam 10 i większość w super stanie kompletne z ulotkami, foliami itd) bo nie dość że zajechane to jeszcze bardzo drogie. Teraz już tylko kupuje nówki na PS4/PS5/X.

Opublikowano

A tam pudełeczka popękane. Taka ich natura już. To trochę jak z rdzą na starym aucie dynia Faktycznie często-gęsto te pudełka na DC i PSXa są w "średnim" stanie, tu dla przykładu Re-Volt ma ułamany zawias, ale ja już przywykłem do tego. Mnie cieszy sam fakt posiadania tego oryginalnego pudełeczka z grą i grania w te gierki na konsoli ) A stan samych pudełek to dla mnie drugi jak nie trzeci plan. Fakt, miło jak pudełko jest ładnie zachowane, ale jak mam czasem dopłacać do egzemplarza z lepszym pudełkiem to niekoniecznie mam chęć do tego.

Ja się za to pytam, co ci ludzie robili z instrukcjami do gier?! Wybrakowane egzemplarze to plaga. Tu już też pogodziłem się z losem, więc też nie dopłacam specjalnie za trochę papieru jeśli różnica w cenie jest znaczna.

5 minut temu, Wredny napisał(a):

Nie chcę cię martwić, ale jeśli jesteś takim pudełkowym purystą to do pierwszego Xboxa pudełka miały inny odcień niż do 360 D

Opublikowano
10 minut temu, Quake96 napisał(a):

Nie chcę cię martwić, ale jeśli jesteś takim pudełkowym purystą to do pierwszego Xboxa pudełka miały inny odcień niż do 360 D

W przypadku 360 też zdarzały się różne.