Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pomoc przy kupnie auta

Featured Replies

• Odpowiedzi 9 tys.
  • Wyświetleń 689,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wziąłem to co wyżej, identyczny jak na fotach - M440i, kolor Tanzanite blue. Nie miałem dużego wyboru, bo odbiór 530i lub słabszej 430i to czekanie do października lub listopada i nie mam na to czasu.

• Czezare
    Czezare

Dobry wieczór!

• Samochód po testowany w środku i tylko rys dopatrzeć się nie mogłem bo oszroniony (8 rano w olsztynie 0 stopni).  Wszystko tak jak chciałem wersja L kamera, składane lusteka czy lepsza tapicerka Na s

Opublikowano
1 hour ago, Grabek said:

No wlasnie i wez tu w tym antyludzkim panstwie uzywke kup :reggie: z gierkami nie ma takich problemow

I niby najlepiej nowe, a wpisz w YT "nabity w Sorento" albo jakiś czas temu akcja z Mercedesem jeszcze wcześniej z wydechem Hondy. Kupujesz nowe auto i dostajesz rozjebane, a importer nic z tym nie robi. 

Koledzy wyżej dobrze piszą. Mirki ściągają wszyscy co najbardziej popularne. Ja swoje auto kupiłem od znajomego, bo pierwszy właściciel i auto z salonu. Jednak zbliża się 140k przebiegu ( auto 6 letnie) i już czuję, że zaczyna się okres, że będzie trzeba zacząć przy niej więcej robić. A jak był u mnie rodowity Niemiec to mówił, że tu nowy samochód dla nich z takim przebiegiem, a ja się go pozbywam, bo już za duży przebieg ... Ot różnica 

Opublikowano

Jako były posiadacz Laguny 3 także ją polecam, dobre jednostki zarówno diesle jak i benzyny oraz pancerne choć powolne "automaty" , czasami coś klęknie z elektroniki albo jakaś pierdoła w stylu zamek w drzwiach do przeczyszczenia albo zatkany odpływ wody deszczowej. Cenowo jest rozstrzał konkretny jakieś 2 miesiące temu sprzedałem swoją 2.0 dCi liftback 2010 rok z bogatym wyposażeniem (bose, alkantara i elektryka foteli, bixenon, nawigacja, 4 Control) i ostatecznie z ceny startowej 23tys po 3 miesiącach auto sprzedało się za 16tys (i w sumie była to pierwsza osoba która auto przyjechała oglądać). Na zadbana turbo benzynę 20-22 to trochę mało bo te w wersji z turbo potrafią kosztować i 30tysi, jednostka 2.0 140km (produkcji Nissana) to też dobry wybór choć łakomy na paliwo i skrzynia ma 5biegow z tego co kojarzę. Auto nawet 10letnie potrafi bardzo dobrze wyglądać, być pakowne i mega wygodne w długie trasy, na dole zdjęcie mojej "sztuki".

temp0.jpg

Opublikowano
22 godziny temu, Blaise napisał:

A jak się natniesz na używkę z kraju, to się przerzucisz na salonowe, ew. tylko rozbite z usa?

Auto codzienne to wiadomka, że tylko nowe z salonu - szanujmy się.

Opublikowano

No tak, tylko z budżetem 20-25k o nowym aucie ciężko rozmawiać. Chyba, że obada się stare magazyny FSO i Daewoo, czy przypadkiem jakiś niezauważony Matiz nie został gdzieś w kącie.

Wziąć nowy, albo 1-2 letni  jakimś finansowaniem i tę kasę wrzucić na początek to też jakaś opcja.

Opublikowano

Spokojnie to był sarkazm ;) Dobrze, że nie wziałem tego tipo z salonu, znajomego po dwoch latach jednak mocno się zdegradowało wewnątrz - durni wlosi, jakby nie mogli kupic trochę lepszych materiałów.

Opublikowano
Spokojnie to był sarkazm [emoji6] Dobrze, że nie wziałem tego tipo z salonu, znajomego po dwoch latach jednak mocno się zdegradowało wewnątrz - durni wlosi, jakby nie mogli kupic trochę lepszych materiałów.
Nie mogli bo tipo to ma być budżetowe auto. Konkurent Dacia. Swoją drogą nowe Sandero to spoko tanie autko. I nawet się jakoś prezentuje.

Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

No kurde, jeszcze ta wersja crossowa jak fajnie się prezentuje.

DSC_0087-scaled.jpg

Opublikowano

Nowe Sandero bazuje na płycie aktualnego Clio, ma całą technologię jak Clio i nawet niektóre elementy wnętrza wspólne z Clio. Według testów, od nowego Clio odstaje tylko trochę w kwestiach dynamiki jazdy (zawieszenia) oraz wyciszenia, ale nie dla każdego są to różnice warte dopłaty, tym bardziej, że Sandero wygrywa w aspektach praktycznych jak np. wielkość bagażnika. Ostatnim elementem do sprawdzenia będzie test Euro NCAP, gdzie Dacie tradycyjnie nieco odstawały od Renault, ale jeśli Sandero dostanie 5* (ewentualnie 4* przez brak jakiś asystentów), wówczas naprawdę jego jedyną wadą pozostanie znaczek.

Opublikowano

Jutro gosc jedzie dle mnie obejrzec jedna, 150kuni w automacie. Jak wypali bede przeszczesliwy. Oferta prywatna spoza glownego nurtu )) 

Opublikowano

159 rozkurwilo system, dalej wyglada swietnie, pancerne silniki, dobry automat  - ino dobrze zmienic soft, bo podobno na fabrycznym potrafi zamulic podczas np. dynamicznego włączania się w ruchu. Lepiej unikać ręcznej skrzyni i 2.4jtd. 

Opublikowano

159 i brera. Kur.wa brera do dziś mi się śni po nocach. Bralbym ale kupno w dobrym stanie silnika 3.2 który żłopał paliwo to dziś biały kruk.

Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

No ja po tygodniu szukania zalamka xd 

zakochalem sie w tej 159sw, nie powiem. Na razie szukam 1.9 jtd 150kunia w automacie (polift) i tak srednio bym powiedzial. A naprawde wymagan z kosmosu nie mam mysle, alfatex mi styknie, byle klima sprawna byla plus ewentualnie czujniki parkowania z tylu i juz. 
Kazdy jeden jak sprawdzam w raportach autobazy to ma jakas szkode, ale tez bulic 5 dych za szczegoly to mi sie nie usmiecha. 

Calkiem fajny egz stoi w nowym targu, ale oprocz tego, ze ma zderzak pierdolniety hakiem (baba cofala), to nie dosc ze klapy, dpf i egr wyjebane, to jeszcze katalizator wyciety i wstawiony downpipe :reggie: takze znajac zycie bym trafil na stacje gdzie akurat gosciowi by sie chcialo spalinki dobrze zbadac i nara. 
Na razie najwiekszy zawod w jednej z Lodzi, opis oczywiscie bezwypadkowa, automat, skorka itd a zabecalowalem za raporcik i co? Poobijany jak drzewo owocowe :reggie: czy tych raportow nie ma tez co traktowac jako wyznacznik?

1BC19C03-DED2-4E32-957F-D813B97E92C9.thumb.png.5ad50805b22bea559a629d903204bbfc.png

otomoto przeczesane, poluje na grupach na fejsie i zobaczymy, moze sie uda kiedys. 

Opublikowano

10 godzin temu, Grabek napisał:

czy tych raportow nie ma tez co traktowac jako wyznacznik?

1BC19C03-DED2-4E32-957F-D813B97E92C9.thumb.png.5ad50805b22bea559a629d903204bbfc.png

U mnie przyrysowany tylny lewy błotnik wisiał w raporcie jako z naprawą za kwotę ~10000, także te incydenty z 2018 i 2019 to mogą być jakieś drobne rzeczy. Choć z drugiej strony w jakiejś stłuczce parkingowej raczej nie ucierpi naraz całe auto jak w 2019.

Opublikowano
11 godzin temu, Grabek napisał:

Calkiem fajny egz stoi w nowym targu, ale oprocz tego, ze ma zderzak pierdolniety hakiem (baba cofala), to nie dosc ze klapy, dpf i egr wyjebane, to jeszcze katalizator wyciety i wstawiony downpipe :reggie: takze znajac zycie bym trafil na stacje gdzie akurat gosciowi by sie chcialo spalinki dobrze zbadac i nara. 

Akurat klapy w dolocie i egr to smialo mozna wypierdolic na dzien dobry poki jeszcze nie ma z nimi problemu ;) Brak DPF i katalizatora to juz slaby temat. Tzn ja swojego czasu wywalilem DPF,ale w jedym roku szly wersje GT z i bez, więc podmieniłem soft, nie mialem problemów na przegladach

Opublikowano

No klapy i egr to sie nie boje, sam dpf wyjebany tez chyba az takim problemem nie bedzie pod warunkiem ze dobrze zemulowany i z zewnatrz niewidoczne przy ew przegladzie. 

Jeszcze jedna na oku, troche drozsza (22k) ale 2010 rok, tez ma wyjebany dpf i akurat jutro gosc jedzie na przeglad xd

2.0jtd zrobione na 200kunia (ze 170), skrzynia manual ;( ale doinwestowana, gosc mi papierki/fakturki przeslal na maila

ta f40 az taki dramat? I tak porownanie bede mial tylko do a2 xD

@Pajda dzieki za link, w ofercie nie maja 159, ale zadzwonie zapytam czy nie planuja w najblizszym czasie

Opublikowano

skrzynia manualna w 159 to ten sam shit co w oplach - M32, lecą w niej łożyska, nie wiem po wymianie ile to jeździ.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
On 1/24/2021 at 12:39 PM, Mustang said:

Moim zdaniem Octavia RS najfajniej wyglądała w zielonym, bo ten kolor sam w sobie ładny, dodatkowo przekreślał typowy wizerunek nudnego auta dla handlowca i pasował do sportowego charakteru RSa. Niestety nie jest dostępny w tej nowej generacji.

Hehe, wchodzi inny zielony, Mamba. Odważny na pewno, fajnie byłoby czasem zobaczyć na ulicy.

mamba.jpg.63b7a8f189f5137f8aebdd585a2524

Opublikowano

Jak ktos chce "nudne" Octavie z pierwszej reki, doposazone, w dieslu z przebiegiem w okolicach 150k (2 letnie) to zapraszam :ogor:

Co 2 lata wymieniamy flote, najblizsza konczy sie w lipcu, kolejna w listopadzie, 

VW Tiguan Highline w grudniu

Opublikowano

Czemu akurat co 2 lata? Najlepiej tak się Tobie „amortyzuje”? Robicie w firmie jakieś kosmiczne przebiegi że tylko 2 lata?

Ja jak do tego nie podchodziłem to 3 lata najbardziej korzystnie wychodziło.

1 godzinę temu, Welna napisał:

Jak ktos chce "nudne" Octavie z pierwszej reki, doposazone, w dieslu z przebiegiem w okolicach 150k (2 letnie) to zapraszam :ogor:

Co 2 lata wymieniamy flote, najblizsza konczy sie w lipcu, kolejna w listopadzie, 

VW Tiguan Highline w grudniu

Opublikowano

@balon

Auta po 2 latach maja 150-170k

Wykup na osobe prywatna i sprzedaz.

Amortyzacja pelna a brak zwrotu vat i nie dolicza sie do dochodu przy sprzedazy

Po 3 by bylo 220+ nie oplaca sie trzymac

Okresy miedzyserwisowe skracamy o polowe

Czyli oleje i filtry co 15k

Klocki co 70-75k

Tarcze wymieniamy raz przy 140k mniej wiecej

Olej w skrzyni co 45k

Przy kolejnych 80-90 tys jakie auto zrobilo by w 3cim roku trzeba juz rozrzad i kolejne rzeczy robic

Indywidualny uzytkownik przy standardowym 20k sporo pojezdzi a ma auto z autostradowymi przebiegami w dobrym wyposazeniu i 2-2,5 letnie za 60-65% ceny nowki

Samochody "inne" nie do km, oczywiscie inaczej sprzedajemy bo Tiguan bedzie mial 3 lata i ma przejechane obecnie ......36k

Ps : samaochody podrozaly okrutnie

Edytowane przez Welna