Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Blog Tomka jest w porządku, ale czasem serio za dużo gada, albo ma dziwne opinie. Z pisanych czytam jeszcze piwolucja.pl. O ataku chmielu słyszałem wiele dobrego, ale nie miałem okazji spróbować.

Za to smakowały mi Gobliny i Scarecrow z angielskiego Wynchwood.

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 319 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dostałem na urodziny zestaw do robienia własnego biwa z brewkitu (ekstraktu)   Siadłem z ziomkami w kuchni i ugotowaliśmy wywar. Odstawiliśmy na tydzień na burzliwą fermentację, potem n

• JJ i Milo  

• Od prawie dwóch lat bawię się w robienie piwa z brewkit-ów z małą modyfikacją, czyli dodatkowo daję chmiele oraz jakieś przeróżne skórki czy zioła.    Jak się okazała już pierwsza warka wysz

Opublikowano

Moje top 5 to:

Zamkowe Jasne

Zamkowe niepasteryzowane

Namysłów niepasteryzowany

Książęce czerwony Lager:)

Brok

Zdecydowanie najlepsze polskie piwa jakie piłem, ale ogólnie polskie piwo uważam za szczochy w porównaniu z tym co mają za granicą, nic z naszych nie dorasta do pięt "Staremu Mistu" z Ukrainy. Staropramenowi z Czech. Z Birra Morretii z Włoch, Estrelli Damm z Barcelony czy też Super Bock z Portugalii, Serio warto obbadać powyższe, aż się nie chce polskich sików pić.

Opublikowano

Na pierwszym miejscu niezmiennie Perła Chmielowa, a z mocnych to Dębowe Mocne, obowiązkowo w butelce, no bo przecież jak inaczej.

Opublikowano

piję perłę export #w_chu.j_bogactwa

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

PIETRA_4x3-2012_LOW.jpg

Polecam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Smakowych nie lubię. Raz piłem Redsa i o mało nie puściłem spawa. Shandy też za słodkie (jak tonic).

Obecnie popijam Kasztelana. Dawno, dawno temu Lechy.

Opublikowano

Tylko i wyłącznie Grolsch. Dobrze że sprzedają w sklepiku niedaleko.

Opublikowano

Ostatnio do dostania we Freshu / Żabce - Komes Ciemny - polecam.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Łomża miodowa - mniam (jak zabrakło poprosiłem o miodową Perłę. Syf jakich mało)

Koźlak - mniam mniam

Książęce jakiekolwiek - syf nad syfy.

Wszelkie smakowe napoje piwne chętnie.

...do jasnego leję sok imbirowy, więc i tak zawsze kupuję jak najtańsze/nie znam się.

A najlepsze i tak są cydry. Rekordelig albo Brothers (jabłko i karmel - sam sex).

Opublikowano

ja ostatnio kosztowałem trzy smaki z Mirosława (to chyba browar namysłów) - pilzner, marcowe i koźlak i każde dobre

Opublikowano

Miłosław, to browar Fortuna (robią jeszcze Komesy)

browar Namysłów to Namysłów i Zamkowe.

i to nie są piwa smakowe ale rodzaje piwa a to różnica ;)

Edytowane przez kermit

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

strasznie zasmakowałem ostatnio w pszenicznym z lokalnego browaru (mętne, średnio gorzkie ze słodkim posmakiem) i szukam czegoś podobnego do kupienia w sklepie.

pomysły? :)

Opublikowano

A jaki to browar, z ciekawości? Ostatnio doskonałe pszeniczne "domowej roboty" piłem w Starej Zajezdni w KRK i w jakiejś lokalnej warzelni w Poznaniu przy rynku. Faktycznie jest różnica w smaku od butelkowych sieciówek.

BTW. czy tylko mi browar Jabłonowo kojarzy się z synonimem sików i gówna? Kiedyś coś od nich piłem i nie byłem w stanie dokończyć. Chyba nawet lecieli na fali Big Brazzersa i zrobili piwo Gulczas.

Opublikowano

Książęce pszeniczne? Dla mnie to najlepsze obecnie piwo koncernowe, jest właśnie mętne i super w smaku.

A Ślązakom polecam piwo, które leją w Spiżu katowickim. To jest ich browar z tego co wiem i jest naprawdę dobry. 

(a w środy po północy kosztuje złotówkę, hehe)

Opublikowano

Książęce to szczoch. Maciucha poszukaj tego w piotrze i pawle. 

obolon-pszeniczne-niefiltrowane.JPG

Opublikowano
  • Autor

pinta_apetyt_na_zycie.jpg

Zdecydowanie numer 1 wśród piwek rzemieślniczych. Kto nie pił, niech szybko naprawi ten błąd!

Opublikowano

pinta_apetyt_na_zycie.jpg

Zdecydowanie numer 1 wśród piwek rzemieślniczych. Kto nie pił, niech szybko naprawi ten błąd!

Dawno nie pilem pinty, nic sie nie zepsula? Bo teraz w kazdym monopolu z piwami regionalnymi mozna kupic, a kiedys musialem sie nabiegac zeby dostac.

Edytowane przez Guernica

Opublikowano

Ja ostatnio coś takiego piłem

12417409605_c37a3a92d5_z.jpg

Było pyszne. W ogóle ostatnio popróbowałem trochę "egzotycznych" browarów i strasznie mi zasmakowały piwa typu IPA/DIPA, szkoda, że dosyć ciężko je dostać.

Opublikowano

czyli można powiedzieć że obaliłeś putina? nono, szykuje sie pokojowa nagroda nobla ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie polecam piwa wiśniowego. Smakuje jak tania nalewka.

Edytowane przez Rozi

Opublikowano

A na polecam Carlsberg cytrusowy. W końcu jakieś piwo smakowe, które da się wypić, bo nie jest za słodkie.

Opublikowano

A ja go nie polecam bo mi nie smakowało, chociaż może rzeczywiście za mało słodkie było dla mnie bo WARKĘ Radler lubię. 

Rozi a które wiśniowe piłeś, ja często piję Fortunę wiśniową i bynajmniej nie smakuje jak nalewka tania.

Opublikowano

Fortuna Mirabelka jest całkiem spoko, chociaż cholernie słodkie toto. Wziąłem butelkę na próbę i wchodzi przyjemnie, ale jednak słodycz nie zastąpi posmaku goryczy.

Opublikowano

A ja go nie polecam bo mi nie smakowało, chociaż może rzeczywiście za mało słodkie było dla mnie bo WARKĘ Radler lubię. 

Rozi a które wiśniowe piłeś, ja często piję Fortunę wiśniową i bynajmniej nie smakuje jak nalewka tania.

No właśnie Fortunę. Nie wiem, jakoś piwo i wiśnia słabo do siebie pasują.