Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ori and the Blind Forest

Featured Replies

Opublikowano

Co prawda rzuciłem pod  3 dniach przechodzenia finału drzewa Ori w diabły ale odżałowałem 16zł za nową wersję DC bo w opisie było regulacja "poziomu trudności". Nie miałem czasu odpalać gry stąd pytanie: faktycznie dali coś dla mających mniej małpiej zręczności w rękach?

regulacja poziomu trudności = możesz sobie ustawić poziom trudności (easy, normal, hard, one life). Nie ma on żadnego wpływu na gameplay (oczywista oczywistosc), ale mobki mają więcej HP i mocniej walą.

Jeśli faktycznie masz problem z ukończeniem Genso Tree, to lepiej odstaw tę gierkę, bo potem bywają gorsze momenty ;) 

A ja wczoraj dofarmiłem brakujące ability pointsy i uzupełniłem całe drzewko, teraz będę mógł zrobić one life :D 

• Odpowiedzi 740
  • Wyświetleń 135,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Mapa u mnie w zasadzie już wyczyszczona, wszystkie duże orby zebrane, zostało dosłownie kilka małych z expem, ale mam też wszystkie skille kupione, więc średnio chce mi się zbierać te ostatnie. Został już sam finał.

W kwestii poziomu trudności, to w tych cięższych momentach możliwe, że na easy pododawali jeszcze jakieś checkpointy oraz nieco ułatwili skakanie w wybranych miejscach, ale nie chcę wprowadzać w błąd.

Edytowane przez Hum

Opublikowano

Czyli jest mimo wszystko nadzieja że w drzewie woda na easy wolniej nachodzi. Wypróbuję. 

W Bloodborne mniej kląłem niż przy przechodzeniu Ori. Dobrze że w końcu uwzględnili obecność za padem tych mniej rozgarniętych manualnie :)

Opublikowano

Serio,to aż tak trudne? kilka powtórzeń i każda taka sekcja pęka szybko. Ja byłem zawiedziony wręcz,że to już koniec :)

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

No mi drzewo przy pierwszym podejściu zajęło blisko godzinę, zanim dałem radę z niego uciec. Satysfakcja później niesamowita.

Obecnie bez problemu przechodzę je za pierwszym razem.

Opublikowano

No ja się trochę dziwię, bo u mnie to może z 6 zgonòw było. Albo wspaniałość tej gry przyćmiła mi czas, co bardzo możliwe :obama:

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Ale Wy jesteście beznadziejni w te gierki, godzinę segment ucieczki z drzewa? :dafuq: 

Opublikowano

U mnie właśnie odwrotnie - pierwsze DS pokonało mnie okrutnie.

Opublikowano

pierwsze ds miało zupełnie inny poziom od bloodborne także wiesz kolega też za bardzo w trudne gry jeszcze nie grał:D

Co do ori to mnie też pokonało na steamie kiedyś ale bardziej z braku czasu bo wyszło w okresie letnim dla mnie. Teraz mam zamiar w wielkanoc przynerdzić i wreszcie przejść. Zakupiłem to definitive edition bo jak już mam przejść grę w całości to w najlepszym wydaniu.

Opublikowano

mówimy jeszcze raz - dodatek to zupełnie nowa, osobna gra z nowym zestawem achievementów - grasz od nowa

Opublikowano

No i kupiłem, wspaniale trzeci raz wrócić do Ori, jakie są nowe zdolności?

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

kupiłem i ja

aha, jak kupicie edycję definitive to macie 2 gry - ori i ori de

nie wiem po co dali zwykłą... dla osiągnięć?

bwF7b7y.jpg

Opublikowano

No i kupiłem, wspaniale trzeci raz wrócić do Ori, jakie są nowe zdolności?

wystarczy przeczytać parę postów wyżej.

Dash i coś w stylu granatu

Opublikowano

Wczoraj gra pękła po raz trzeci, dla mnie najlepsze nowe IP tej generacji i jedna z najlepszych gier ever.

Co prawda fast travel i poziom trudności powinien być w podstawce jako patch, nowy świat równie fantastyczny co oryginalne, nowe skille przydają się, troszkę przemodelowano i podrasowano levele.

Dla kogoś kto nie grał to 10/10 dla pozostałych ok. 1h nowej zawartości to trochę mało, czekam na kontynuacje   :obama:

Edytowane przez Daddy

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Jeśli ktoś czekał na wersje STEM to premiera była 3 dni temu, upgrade 5 euro jak ktoś miał podstawke, ściąga się właśnie :banderas:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Rayos, na Xone też będzie, ale standardowa edycja za $20, ale teraz tylko w USA.