Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Ja bym chciał nordycka, I po pokonaniu Wanow i usinieciu ich w cien, gdzies na swiecie ktos z ich pomoca zrobi Armageddon w Asgardzie :D

• Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Wyświetleń 540,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Trochę wrażeń w przerwie bo aż mnie łapy bolą xD   tldr GOTY 2018, nie wyobrazam sobie zeby cos w tym roku to przebilo   - najwyzszy poziom trudnosci jest s(pipi)ysynsko trudny, mo

• Nie wiem, ja plywalem po tym jeziorze łódka i sluchalem bardzo ciekawych historii, nie raz zamiast przybic do brzegu to specjalnie plynalem wolniej zeby wysluchac do konca bo bylo to naprawde mega int

Opublikowano
  • Autor

tylko dwojka, nic dwa razy sie nie zdarza ale trzymam kciuki ze barlog znowu dokona cudu

Opublikowano

Nie wiem co tam było takiego fascynującego w tych łańcuchach od łysego ale ok było minęło. Miał swój czas i teraz niech (pipi) do panteonu zasłużonych bohaterów, robiąc tym miejsce na powiew świeżości bo więcej się już tego samego nie da grać.

Nordycka mitologia ma najlepszy materiał na taką gierkę i jeśli tylko robiliby to kumaci ludzie to wyszłaby jeszcze lepsza gierka niż poprzednie GoWy.Ale coś czuję,że Sony ze swoimi małymi jajami pewnie powie, dobra panowie jedziemy z GoW 5 i bez szaleństwa proszę bo pieniążki muszą się zgadzać.

Opublikowano

Gry z Tytułem God of War sprzedadza sie same nie zaleznie od zawartosci. Nie widze tu specjalnego ryzyka. Jak bedzie dobra , to magazyny ocenia na 9/10

A janusze poleca do sklepu po informacjach ze nowy GoW 9/10. Zawartosc odkryja sami

Opublikowano

Dokładnie,janusz podejdzie do półki z grami w sklepie zobaczy gierkę God of War:Battle of Asgard czy jakoś tak i zapali się mu lampka, a to pewnie kolejna część tylko z nowym na(pipi)iaczem, pewnie znów będzie wyrywanie flaków,krew i ogólny epic shit. Do koszyka!

Takiemu typowi graczy wystarczy znana nazwa na pudełku i już można liczyć kasę ze sprzedaży.

Opublikowano

Thor, Loki, Odyn, Walkirie albo śmierć.

no i prócz zmiany systemu walki mogliby dać nową postać, bo Kratos się przejadł.

Loki i Thor teraz na czasie, wcale bym sie nie zdziwil. Z Kratosa wycisneli juz chyba wszystko.
Opublikowano

Kiedyś podczas Games Directors Live, Jaffe opowiadał jaki mieli plan z Barlogiem na alternatywną wersję fabuły GoW'a 3, w której Kratos zmierzyłby się z bogami z różnych mitologii, więc kto wie, może sięgną teraz po te pomysły. Chociaż osobiście wolałbym nowego bohatera i wyłącznie nordycką mitologię. 

http://youtu.be/0QEwdTVhTOE?t=54m42s  (Jak ktoś nie wcześniej oglądał, to poza wspomnianym fragmentem polecam obejrzeć cały event)

Opublikowano

@up

scenariusz był dokładnie taki że Zeus ginie w pierwszych godzinach gry i bogowie z innych mitologii jak np. Odyn starają się przejąć jego tron. no i tu miało być miejsce dla głębokiej i ambitnej roli Kratosa. 

Opublikowano

Gry z Tytułem God of War sprzedadza sie same nie zaleznie od zawartosci. Nie widze tu specjalnego ryzyka. Jak bedzie dobra , to magazyny ocenia na 9/10

A janusze poleca do sklepu po informacjach ze nowy GoW 9/10. Zawartosc odkryja sami

Po God Of War Ascension juz nie, recenzenci zauwazyli spadek formy, sami gracze rowniez.

Opublikowano

Ale widać było, że coś nie do końca wyszło. Przez kamerę już pierwsze etapy były bardzo męczące. Zobaczymy co z tego wyjdzie, lubię GOWa, ale wolałbym coś nowego.

Opublikowano

Mechanika jak najbardziej, ale znowu w niektórych jest krok wstecz, i to mocny - jedna broń? Nawet w "jedynce" nie było tak źle pod tym względem. Początek również rozczarowuje. Ascension to dobry tytuł, ale nic więcej. Monotonne lokacje w większości skopiowane z części 1 i 2, pojedynki z bossami zawodzą (prócz ostatniej, absolutne TOP 3 serii), fabuła to kupa, nudniejszego okresu z historii Kratosa wciąć nie mogli. A przecież każdy marzył o gigantycznej bitwie z barbarzyńcami poprzedzającymi pakt z Aresem. Ale teraz to już niech lepiej zostawią, reboot serii jest to najlepsza rzecz jaka może się przytrafić i jestem z nimi, jeśli Sony nie spier.doli i da im czas to jestem pewien że powstanie świetna gra. I jedyne co chce wiedzieć w tym momencie to czy właśnie zdecydują się na taki krok, bo jeśli tak to nie potrzebuję więcej informacji.

Ale obawa o GoW IV nadal obecna choć to łysy hói Stig miał wizję kontynuowania, a nie reszt ekipy. Cory na pewno podoła i nie wydaje mi się żeby robił kolejna część.

Edytowane przez XM.

Opublikowano

Ale jeżeli chodzi o zagadki i wykorzystanie przedmiotów/umiejętności, które zdobywamy w czasie gry, to jest to najlepszy GoW.

Opublikowano

Wstąpienie pod wieloma względami jest lepsze od trójki.

Na przyklad ?

Moze tym, ze najpierw trzeba nabic pasek zeby moc zrobic zwykle combo, ktore bylo w trojce i poprzednich czesciach ?

Fabula i same lokacje, bossowie tez byly gorsze. Kilka "zagadek" tam bylo i chyba nawet jakies byly fajne, ale ogolnie Ascension nie umywa sie do trojki bo ta jest po prostu gra przemyslana i dopracowana.

Edytowane przez saptis

Opublikowano

Nie grałem w Wstąpienie bo już miałem przesyt, ale początek trójki to po prostu istny rozpierdol, zarówno wizualny, fabularny jak i pod względem zajebistości.

Opublikowano

Nie znam i szczerze wątpie czy istnieje bardziej epicka gra niż GoWIII(Posejdon,Kronos to jest absolutny sztos),ale wracając do tematu.

Postać Kratosa mnie nie przeszkadza bo stworzyli dobrego skur.wesyna i nie ma się co oszukiwać,nowa postac to byłoby to samo ,tylko z innym wyglądem bo w takiej konwencji to się zwyczajnie sprawdza.Ma być gniew,agresja i ogólny rozpie.dol,ambitnie tutaj raczej nie będzie.Jak ktoś kiedyś pisał mitologia nordycka to byłby strzał w 10(kozacki śnieg,ślady krwi na nim i co ważne w świadomosci ludzi pewnie jest na drugim miejscu zaraz za mitologia grecka.Ja sam znam najlepiej grecka,troche nordycka i najmniej egipska(to tez nie jest zły pomysl).Mozna tez nie ograniczać sie do jednej mitologii, zamiast spojnosci zrobic roznorodnosc i wysylac go na najwiekszych kozakow gdziekolwiek.

Moga oczywiscie jeszcze zostac w mitologii greckiej i np pokazac Kratosa za czasow jak był człowiekiem,generałem sparty(jak nie cala gre to chociaz porzadny epizod),bo jesli chodzi o znaczacych bogów to temat sie juz wyczerpał........

Mam jeszcze niemozliwa,narkotyczna wizje ze mogliby zrobić tytuł troche na wzór SotC i jedynymi przeciwnikami byliby Tytani i tytanidy,ale to byłoby zbyt piekne i pewnie zbyt drogie i trudne do zrealizowania.

Opublikowano

Mam mokro...ja w odroznieniu od co niektorych nie mam zadnego przesytu. W Ascension gralem z wypiekami na ryju jak w poprzednie czesci. W uniwersum God of War nie ma slabych gier, a jedynie mozna mowic o nieco nizszym poziomie zaje.bistosci. Pewnie, ze fajnie byloby dorwac nowa postac, zmienione calkowicie srodowisko gry i nowych bogow do rozwalki, ale jesli Kratos wroci...to wroci i skatuje nowego GoWa na szystkich szerokosciach. W koncu zaczynaja wychodzic gry dla ktorych warto kupic nowe konsole (no i Bloodborne).

Opublikowano

Fabula i same lokacje

No tak, fabuła w trójce była super, szczególnie

od momentu spotkania Pandory, aż do samego końca.

Lokacje lepsze w trójce? No chyba nie, wszystko związane z jaskiniami to jakiś żart, brakowało na prawdę ciekawej miejscówki plus olbrzymi backtraking. Za to w Ascension lokacje dawały bardzo radę szczególnie pomnik, który nawiązywał do genialnej świątyni Pandory z jedynki. Tak jak i cała gra, której właśnie najbliżej do pierwowzoru. No i Wstąpienie miało najlepsze zagadki z całej serii. Jedynie pod względem audio trójka odstawia prequel, a konkretnie to dopasowanie głośności/synchra w kilku momentach. Zwieńczenie trylogii dla wielu jest epickie z powodu ubicia

Posejdona i Kronosa,

te dwa momenty niszczyły, ale skopanie końcówki gry (w tym

ograniczenie ostatniej walki do zwykłej potyczki z Zeusem we wnętrzu Gai)

to bardzo duży minus. Dla mnie to i tak gra na 9, ale ... :)

GoW II > GoW: A = GoW > GoW III > GoS = CoO i z otwartymi ramionami przyjmę Kratosa jako głównego bohatera.

Opublikowano

Mnie się również Ascension podobało bardziej od Trójki.

Właśnie przez lokacje podobne do GoWII oraz poczucie, że gdzieś tam naprawdę daleko zapieprzamy a nie kręcimy się w jednym miejscu (Olimp) jak w części trzeciej.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Sony Santa Monica na koniec roku postanowiło zrobić dobrze fanom ich gier, fanom serii God of War, a przy okazji potwierdzić, że PlayStation Experience w 2015 roku również się odbędzie.

W marcu, seria God of War będzie obchodzić swoje 10 lecie istnienia. Z tej też okazji, Sony Santa Monica zorganizuje specjalny event dla fanów Kratosa. Co w tym ekscytującego? Zapowiedź specjalnej celebracji na którą nie mogą się deweloperzy doczekać. I fani też nie powinni.

Jednocześnie potwierdzono, że PlayStation Experience będzie kontynuowane i Sony Santa Monica będzie ponownie miało wielki udział w zapowiadaniu nowych gier. I mowa tutaj zarówno o ich wewnętrznych projektach, jak i tych, przy których współpracują z innymi ekipami, jak chociażby What Remains of Edith Finch (PS4) zapowiedziane na 2016 roku.

http://www.pssite.com/news-38675-sony_santa_monica_ze_specjalnym_eventem_w_marcu__szykuja_sie_wielkie_zapowiedzi_.html

Liczę na jakiś teaser.

Opublikowano

Pewnie wszyscy mnie zhejtują, ale nowego Gowa widziałbym .. w Piekle, coś a la Dante Inferno. Piekielny setting powinien pasować jak ulał do rzeźni, a samych maderfakerów do rozwalenia byłoby od groma. Goecja, Mniejszy Klucz Salomona itp.

Opublikowano

Pewnie wszyscy mnie zhejtują, ale nowego Gowa widziałbym .. w Piekle, coś a la Dante Inferno. Piekielny setting powinien pasować jak ulał do rzeźni, a samych maderfakerów do rozwalenia byłoby od groma. Goecja, Mniejszy Klucz Salomona itp.

Ogólnie setting w tym chaosie jaki powstał po trzeciej części.

Opublikowano

Muszą to jakoś kontynuować bo III pozostawiła jak dla mnie zbyt otwarte zakończenie. Tylko niech nie bawią się już w prequele, interquele i inne bzdety.