Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Po aktualizacji do 10 coś się porobiło z Wi-Fi w moim laptopie. Mianowicie, jeśli działa na samej baterii, net straszenie zamula ciężko obejrzeć cokolwiek  na Youtube  i obrazki na stronach wyświetlają się dobre kilkanaście sekund. Natomiast, kiedy wypinam baterię i lapek działa wyłącznie na kablu wszystko wraca do normy. WTF :/

Opcje zasilania sprawdzone ? W profilu zasilania masz ustawienia wydajnosci karty sieciowej, daj na maksymalna wydajnosc.

Nie pomogło niestety.

• Odpowiedzi 897
  • Wyświetleń 125,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Mówisz tak bo sam nie zanotowałeś klucza i teraz ci głupio

• Aha, juz tak zeby zaorac sie konkretnie, to sprawdz sobie jaki klucz wyciagasz tymi programikami, bo wszystkie wersje Win10 są aktywowane jednym publicznym kluczem MS, który jest wszystkim znany:  

Opublikowano

W profilu zasilania na baterii, ustaw na maks wydajnosc jeszcze karty graficzne, jezeli sa dwie.

Czy tylko ja nie mialem zadnych problemow ze sterownikami u siebie, nawet z tymi, ktore Windows Update na sile mi sciagnal od razu po clean installu i pierwszym podlaczeniu do neta ?

Mam integre i Radeona M5255, wszystko chodzi elegancko.

Opublikowano

W profilu zasilania na baterii, ustaw na maks wydajnosc jeszcze karty graficzne, jezeli sa dwie.

Czy tylko ja nie mialem zadnych problemow ze sterownikami u siebie, nawet z tymi, ktore Windows Update na sile mi sciagnal od razu po clean installu i pierwszym podlaczeniu do neta ?

Jedyny problem jaki miałem to z touchpadem, reszta śmiga elegancko :lapka:

Tylko nie wiem czemu, ale Chrome nagle zaczał mi źle wyświetlać "→" na forumku ... na Edge wszystko elegancko śmiga.

Apropos Edge - czy tylko mi się wydaje, czy ta przeglądarka ostro zapier.dala? :O 

Opublikowano
  • Autor

Wpisz w pole wyszukiwania clear type. Dałem sobie poradzisz.

Nie wyraziłem się jasno. Mam clear type, inne czcionki wyglądają ok, ale ta systemowa, np. w ustawieniach aktualizacji itp jest mało czytelna, rozmazana albo poszarpana.

Pytanie za 100 punktów. Da się włączyć inne wygładzanie czcionki, ew. zmienić czcionkę systemową na czytelną?

pokombinuj trochę w rejestrze

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Avalon.Graphics\Display1

Co to robi?
Opublikowano

Edge jest szybkie bo to przegladarka bez pluginow, bez dodatkow, z przepisanym i podkreconym silnikiem Trident z poprzednich IE. Jest szybka i w sumie nic poza tym.

U mnie od zawsze tylko Maxthon i Chrome jako zapas.

Opublikowano

Panowie, w Windows Update zawiesiło mi się na przygotowywaniu do instalacji, a w instalatorze bez końca kręci mi się białe kółeczko. Jakieś pomysły co zrobić? :|

Opublikowano

Nie wyraziłem się jasno. Mam clear type, inne czcionki wyglądają ok, ale ta systemowa, np. w ustawieniach aktualizacji itp jest mało czytelna, rozmazana albo poszarpana.

Pytanie za 100 punktów. Da się włączyć inne wygładzanie czcionki, ew. zmienić czcionkę systemową na czytelną?

Co to robi?

Masz tam kilka dodatkowych ustawień ClearType, które można regulować.Np.TextContrastLevel może mieć od 0 do 6, i ustawia kontrast.ClearTypeLevel od 0 do 100 reguluje kolor ClearType i kilka innych ustawień.

Edytowane przez pic3k

Opublikowano

Edge jest szybkie bo to przegladarka bez pluginow, bez dodatkow, z przepisanym i podkreconym silnikiem Trident z poprzednich IE. Jest szybka i w sumie nic poza tym.

U mnie od zawsze tylko Maxthon i Chrome jako zapas.

Chyba się przerzucę na tego edge'a. Zawsze korzystałem z Chrome'a (jedyny plugin to adblock) ale w porównaniu z Edgem to chrome chodzi jak IE... Microsoft? Zawsze szanowałem

Opublikowano

Panowie, w Windows Update zawiesiło mi się na przygotowywaniu do instalacji, a w instalatorze bez końca kręci mi się białe kółeczko. Jakieś pomysły co zrobić? :|

długo wisi ?  u mnie to trwało dobre 30 minut ( na i5 i 4 GB ramu)

Opublikowano

długo wisi ? u mnie to trwało dobre 30 minut ( na i5 i 4 GB ramu)

Dzisiaj odpaliłem instalator jakoś po 11 :P.

Opublikowano

No kończą mi się juz pomysły. xd Wszędzie mi wyskakuje żeby zainstalować win 10 a tu taki choy ;d

Opublikowano

Cholera też nie pomogło. Jeszcze raz sprawdziłem na kablu net  śmiga jak wściekły, na baterii zamula i raz na jakiś czas gubi sygnał :/ 

Opublikowano

No to tylko pozostaje swciagnac najnowsze drivery od karty wifi ze strony producenta.

Ja sie jeszcze nie spotkałem z takimi kwiatkami, uzywam kart wifi tylko Intela. Kiedyś miałem jednego atherosa ale chodził jak gunwo.

Co to robi?

Masz tam kilka dodatkowych ustawień ClearType, które można regulować.Np.TextContrastLevel może mieć od 0 do 6, i ustawia kontrast.ClearTypeLevel od 0 do 100 reguluje kolor ClearType i kilka innych ustawień.

Nie łatwiej uzyć kreatora Clear Type i w nim sobie wybrać wersje najbardziej pasująca upodobaniom ? Bo to to samo tylko wersja na zywo anie zmienianie samych cyferek metodą prób i błędów.

Opublikowano

3ci raz zasysam win 10 :/ trochę beka, mam dysk w kompie 60 gb ssd win 8.1 zajmuje 50 gb xd i nie chche sie instalować bo nie ma miejsca na dysku a odnowic system tez nie moge bo nie mam nośnika xd GODDAMMIT

Opublikowano

Dobra, instalator wciąż nic nie ruszył od 11. Chyba pozostaje poczekać z instalacją tej windy. :/

Opublikowano

heh u mnie na jednym lapku (pirat) w10pro już dawno zainstalowany a na drugim (oryginał 8.1) wciąż info: poinformujemy cię...

Opublikowano

Po co czekacie na jakies instalatory, normalnie uruchomic upgrade poprzez microsoft tool'a.

Opublikowano

u mnie z toola sie zainstalowalo na 7 letnim lapku z win7 a u ojca na lapku z 2014 win8.1 po sciagnieciu 100% plikow wyskakiwalo ze blad aplikacji i trzeba zamknac 

Opublikowano

to samo mam :/ 3 razy próbowałem juz

Opublikowano

Orientuje się ktoś czy za pomocą opcji "rzutuj na urządzenia" da się dodać napisy do odtwarzanego tak wideo.

Próbowałem i jakoś mi nie idzie, a całkiem sprawnie ta opcja działa z moim TV - w sumie to nie wiem czy to jest Miracast, czy coś innego?

Opublikowano
  • Autor

No to tylko pozostaje swciagnac najnowsze drivery od karty wifi ze strony producenta.

Ja sie jeszcze nie spotkałem z takimi kwiatkami, uzywam kart wifi tylko Intela. Kiedyś miałem jednego atherosa ale chodził jak gunwo.

Co to robi?

Nie łatwiej uzyć kreatora Clear Type i w nim sobie wybrać wersje najbardziej pasująca upodobaniom ? Bo to to samo tylko wersja na zywo anie zmienianie samych cyferek metodą prób i błędów.

vHot3E0.jpg

Tylko czcionka systemowa jest brzydko wyświetlana. W tym tkwi problem.

Opublikowano

Jak dla mnie to ona jest wyswietlana poprawnie, krawędzie ma wygładzone Taki kroj po prostu i inaczej wygląda niż arial lub tahoma albo segoe.