Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

polecam bułki orkiszowe z biedronki

kosztują jakieś 3 razy tyle co jakieś biedackie kajzerki, ale są :fsg: 

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 280,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Kupiłem dziś w Biedrze czajnik elektryczny, szklany dzbanek, diody led, można ustawić temperaturę, na jaką woda ma się zagrzać. Wszystko fajnie, tylko, że pierwszym gotowaniu pękł xd  

• 6.99 jest piniondz. Mozna bez keczApu. Sentymentem smarować

• Od 6 w górę.   Mejm jaki vinatge man, PS3, Android 5, jeszcze zaraz się okaże, że zamiast auta śmiga na koniu i używa lampy naftowej jako źródła światła

Opublikowano

bułki z marketu?

A nie dziekuje, wokół 4 piekarnie.

Opublikowano

U mnie 3, ale w żadnej nie dają tak dobrych bułek jak te orkiszowe z biedry :lapka: 

Opublikowano
  • Autor

Jak widziałem kiedyś starego dziadka-brudasa który łapami przebierał te bułki, to trochę mi się odechciało. Dobrze, że wybrałem bułki przed nim. Ale ile takich brudasów wcześniej zmacalo te wypieki z ciasta mrożonego? U mnie w okolicy już tylko supermarkety, osiedlowe poupadaly, niedługo zapomnę jak pachnie prawdziwa bułka :/

Opublikowano
9 godzin temu, grzybiarz napisał:

Jak widziałem kiedyś starego dziadka-brudasa który łapami przebierał te bułki, to trochę mi się odechciało. Dobrze, że wybrałem bułki przed nim. Ale ile takich brudasów wcześniej zmacalo te wypieki z ciasta mrożonego? U mnie w okolicy już tylko supermarkety, osiedlowe poupadaly, niedługo zapomnę jak pachnie prawdziwa bułka :/

Jak kupujesz tylko w dyskontach bułki po 15 gr to wiesz do kogo miec pretensje :P

Opublikowano
10 godzin temu, grzybiarz napisał:

Furtaka nie ma w Głogowie? Całkiem w porządku ma wypieki.

Edytowane przez Blaise

Opublikowano
10 godzin temu, grzybiarz napisał:

Jak widziałem kiedyś starego dziadka-brudasa który łapami przebierał te bułki, to trochę mi się odechciało. 

Na własne oczy widziałem jak stara baba sprawdzała świeżość bułek wbijając w nie brudny paznokieć. Oczywiście nie wzięła wszystkich spenetrowanych kajzerek.

W Lidlu mają wspaniałe kluski-kopytka. Do odsmażenia w 5 minut i jest obiad.

Opublikowano
  • Autor
36 minut temu, Blaise napisał:

Furtaka nie ma w Głogowie? Całkiem w porządku ma wypieki.

Nie ma. Prawdziwe pieczywo, czy bułki (takie ze świeżego ciasta), mam dość blisko chaty, ale czynne mają do 14.00. 
No i sumie lokalna piekarnia ma jakąś umowę z PoloMarketem, bo chleb przywożą, ale to tylko chleb. 
Pamiętam jak kiedyś mieszkałem w innej części miasta, blisko piekarni - to często jadłem pajdkę ciepłego  chlebka z masełkiem:) Teraz nie pamiętam, kiedy ostatnio kupiłem ciepły chleb - no i raczej kupuję krojony, a ten nigdy nie jest ciepły.

Opublikowano

No dałbym sobie rękę uciąć, że on ma piekarnie i w Lubinie, i w Polkowicach, a także w Głogowie, no ale może masz rację.

Opublikowano
8 godzin temu, Shankor napisał:

Na własne oczy widziałem jak stara baba sprawdzała świeżość bułek wbijając w nie brudny paznokieć. Oczywiście nie wzięła wszystkich spenetrowanych kajzerek.

W Lidlu mają wspaniałe kluski-kopytka. Do odsmażenia w 5 minut i jest obiad.

Tak to prawda, bardzo dobre są.

Opublikowano

Kupiłem pancaki w Biedrze. No nie wiem, dlaczego pomyślałem, że to może być dobre, skoro skład i makro na to nie wskazywały. Są tłuste i ciężkie, niedobrze mi było po 3, a co dopiero całą paczkę wciągnąć. No nie polecam.

Za to polecam ogórki kiszone jakieś zewnętrznej firmy, po 4,99 były ostatnio. Bardzo dobre, twarde, niegorzkie. Jak domowe, ale babci w twarz bym tego nie powiedział.

Opublikowano

W Lidlu jest Salami Spianata Calabra, chyba moje ulubione, polecam gorąco.

Opublikowano

Szukałem w biedrze tej wołowiny suszonej, ale nie mają, nie znają nawet. A w necie pisali, że jest.

W zamian kupiłem papryczki pepperoni z "naszej spiżarni". Dobre, twarde, ostre. ( Chwilowo przestawiłem się na nie z jalapeno od "tukas'a" z piotra i pawła.

Opublikowano

Śmietana jogurtowa, względnie jogurt śmietanowy - zdania są podzielone.