Gość aphromo Opublikowano 4 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 (edytowane) A tego to ja nie wiem. edit - chociaz dziwne by bylo gdyby odmowili, to byloby mocno komplementarne dla Switch. Edytowane 4 Marca 2019 przez aphromo Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 4 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 to się lepiej dowiedz, bo masz bardzo wymagającego kolegę do rozmów Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość aphromo Opublikowano 4 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Nintendo raczej probuje pozyskac 3rdparty dla Switcha, czego dowodem m in. ta ostatnia gierka na UE4, wiec nie widze powodu dla ktorego MS mialby byc traktowany inaczej. A szanse widze spore, chociazby ze wzgledu na ich wlasny online i plany wzgledem tegoz. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 4 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Brad Sams dziennikarz bliskl Microsoftu zasiegnął języka w sprawie ostatnich plotek "Gamepass/Xcloud on Switch is not happening in the near term, I can't ever say never because Microsoft wants it on every device. But as of right now I'm hearing from multiple people that it is not coming to the Switch [...] so don't expect it on Switch anytime soon, at least that's what I'm hearing." Wielka szkoda, liczyłem na współprace, ale to byłoby zbyt piękne aby było prawdziwe Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość aphromo Opublikowano 4 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Yyy, to jest oficjalna wypowiedz Spencera, a nie plotki. Wiadomix w jeden rok czegos takiego sie nie zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 4 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Jeśli chcesz żebym z tobą dyskutował to naucz się proszę cytować pełne wypowiedzi, a nie pojedyncze zdania wyrwane z nie wiadomo skąd. Bo nie mam pojęcia o chuy ci teraz chodzi. Wstawiłem tylko cytat poinformowanej osoby dementujący ostatnie plotki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dante2212 18 Opublikowano 4 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 4 godziny temu, aphromo napisał: https://www.gram.pl/news/2019/03/04/microsoft-chce-wprowadzic-usluge-xbox-game-pass-na-kazda-mozliwa-platforme-sprzetowa.shtml Ciekawa sprawa. edit2 - zeby nie bylo ze goly link - Spencer potwierdza plany GP na Switch. "There has been a lot of talk out there about Game Pass on the Switch. I'm hearing from multiple sources that is not happening. Let me qualify, that is definitely not happening in the near term. I can't ever say never, because Microsoft wants Game Pass on TV's, they want it on PC's, they want it on Xbox, they want it everywhere with their XCloud stuff, but as of right now I am hearing from multiple people that it isn't coming to the Switch. Obviously things could change and all that good stuff, but yeah don't expect Game Pass on the Switch anytime soon. At least that is what I'm hearing." Nie będzie rewizji w tym roku. Może w przyszłym jak będą musieli znowu przystopować z wydawaniem exów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 8 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 I co w związku z tym? ta gierka ma już sporo lat, żadna nowość Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość aphromo Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Jesli Switchowa Dragons Dogma dobrze sie sprzeda, Capcom byc moze przeportuje DMC5 na Switch. http://www.nintendolife.com/news/2019/03/devil_may_cry_5_will_be_considered_for_switch_if_dragons_dogma_sells_enough Cytuj Odnośnik do komentarza
chrno-x 901 Opublikowano 11 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 6 godzin temu, aphromo napisał: Jesli Switchowa Dragons Dogma dobrze sie sprzeda, Capcom byc moze przeportuje DMC5 na Switch. http://www.nintendolife.com/news/2019/03/devil_may_cry_5_will_be_considered_for_switch_if_dragons_dogma_sells_enough NIe napisali, że przeportują DMC 5 przy dobrej sprzedaży Dragon's Dogma tylko zastanowią się nad przeportowaniem tejże gry. Czyli nawet jak się zayebiście sprzeda to oni wpierw "rozważą" czy jest sens lub możliwość stworzenia portu xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Dante2212 18 Opublikowano 11 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Bandai namco i Arc tak samo mówili o DB fighterz i zdziwko gra się pojawiła. Na pewno wysoka sprzedaż wpłynie na chęci do zrobienia portu, więc warto mieć nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza
chrno-x 901 Opublikowano 11 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 3 godziny temu, Dante2212 napisał: Bandai namco i Arc tak samo mówili o DB fighterz i zdziwko gra się pojawiła. Na pewno wysoka sprzedaż wpłynie na chęci do zrobienia portu, więc warto mieć nadzieję. Akurat DB Fighterz na Switcha był pierwszą wersją w produkcji. Czytałem kilka wywiadów z developerami i premiera na Switcha była przesunięta raz, że celowo, dwa potrzebowali również trochę więcej czasu na ogarnięcie sprzętu. Kwestia tego czy gra również zostanie zapowiedziana na Switcha na długo przed premierą nie jednokrotnie zależy też od Nintendo, które już kilkukrotnie wymuszało na developerach i wydawcach nabranie wody w ustach. Poza tym mamy tutaj trochę inną sytuację. DBFighterz było już w produkcji na Switcha z kolei DMCV było w produkcji na długo przed zaprezentowaniem Pstryka. To samo było z MHWorld. No i nie zapominajmy, że Capcom choć wspiera Switcha, tak robi to głównie za pomocą portów starych tytułów z poprzednich generacji. Obecnie oprócz chmurkowej wersji RE7 dla KKW nie mamy obecnie nic z obecnej generacji przy czym nie dość, że Europejskich graczy Capcom zlewa nie wydając praktycznie żadnej gry w pudełku to jeszcze ogólnie ich gry na Pstryczka są cholernie drogie i oni o tym wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dante2212 18 Opublikowano 11 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 34 minuty temu, chrno-x napisał: Obecnie oprócz chmurkowej wersji RE7 dla KKW nie mamy obecnie nic z obecnej generacji przy czym nie dość, że Europejskich graczy Capcom zlewa nie wydając praktycznie żadnej gry w pudełku to jeszcze ogólnie ich gry na Pstryczka są cholernie drogie i oni o tym wiedzą. Najnowszy Mega-man jest raczej nową produkcją. Cytuj Odnośnik do komentarza
chrno-x 901 Opublikowano 11 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Owszem, masz rację ale mnie bardziej chodziło o wysoko budżetowe produkcje. Poza tym chodzi również o to, że u nas obecnie Capcom nie wydaje gier w pudełkach na Pstryka. Jak dla mnie to fail nad failami, choć na pewno znajdą się zwolennicy cyfry. Tak ja lubię mieć wybór. Wiadomo, Capcom na PS4 i XO również na początku nie wydawał nowości. Więcej było tam portów niż ustawa przewiduje. Tak pytanie czy przez słabą specyfikację Switcha dorobimy się portów choćby części gier? Ja w to bardzo wątpię. Dlatego wątpię aby taki DMCV wyszedł na Pstryka, tym bardziej śmigając w 60 klatkach, gdzie wersja z XoS ma z tym problem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dante2212 18 Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 8 godzin temu, chrno-x napisał: Owszem, masz rację ale mnie bardziej chodziło o wysoko budżetowe produkcje. Poza tym chodzi również o to, że u nas obecnie Capcom nie wydaje gier w pudełkach na Pstryka. Jak dla mnie to fail nad failami, choć na pewno znajdą się zwolennicy cyfry. Tak ja lubię mieć wybór. Problem jest taki, że nie wydaję ich poza Japonią(w Stanach jak wydają to są wybrakowane bo zawsze coś trzeba pobierać z eshopu jak RE revelations 2 bo pierwsza część tylko była na cartridgu czy mega-man lecacy collection. Bandai Namco poszło o krok dalej i naruto ultimate ninja storm trilogy w Japonii wydali na jednym carcie, a poza Japonią dali pudełko z 3 kodami w środku. Mam nadzieję, że to się zmieni bo to olewanie poza japońskiego rynku jest już ostro denerwujące. Cytuj Odnośnik do komentarza
chrno-x 901 Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 1 minutę temu, Dante2212 napisał: Problem jest taki, że nie wydaję ich poza Japonią(w Stanach jak wydają to są wybrakowane bo zawsze coś trzeba pobierać z eshopu jak RE revelations 2 bo pierwsza część tylko była na cartridgu czy mega-man lecacy collection. Bandai Namco poszło o krok dalej i naruto ultimate ninja storm trilogy w Japonii wydali na jednym carcie, a poza Japonią dali pudełko z 3 kodami w środku. Mam nadzieję, że to się zmieni bo to olewanie poza japońskiego rynku jest już ostro denerwujące. Raczej w to wątpię. Kolejne studio na liście to Square-Enix z Finalami. FFX i FFX-2 w Japonii i na rynku Azjatyckim będą posiadać oby dwie gry na cartach. Na Zachodzie z kolei FFX-2 będzie tylko jako kod do pobrania. Wątpię aby to się zmieniło w najbliższym czasie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 4 minuty temu, Frostbite napisał: Star Icarus i Startropics dodane do biblioteki NESa A nie Kid Icarus? Cytuj Odnośnik do komentarza
johnnyjonjc 1 Opublikowano 14 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Cześć Wszystkim. Zastanawiam się nad zakupem switcha, ale mam pewne pytania, na które- mam nadzieję mi odpowiecie. A więc: 1. Jak w bieżącej formie wygląda konsola, która jest w sprzedaży? Poprawiono wszystkie wady pierwszych egzemplarzy? Chodzi mi o łamiące się zawiasy joy-conów, stacja dokująca rysująca ekran i tył urządzenia, słaby zasięg wifi itp. A może prościej, co z wad jeszcze zostało 2. Czy odpowiedniki przycisków z dualshocka z play'a L2 i R2 (nie wiem jak one się nazywają w switchu) odczytują siłę nacisku, lub może działają 0/1? 3. Jak wygląda sprawa polonizacji gier? Czy wychodzi coraz więcej gier w naszym języku? Bo sporo fajnych gier niestety go nie ma (chodzi mi głównie o te, które kładą nacisk na fabułę jak np. skyrim) ;/ 4. Biblioteka gier- sam się zastanawiam czy konsola spełni moje oczekiwania w tym aspekcie. Z miłą chęcią zagram w diablo, zeldę, skyrima (gdyby był w Polskim języku), mario, pokemony, mortal combat czy raymana i takie gry lubię, natomiast nie przemawiają dla mnie wszelkiej maści indyki czy azjatyckie produkcje. Chodzi mi o to, żebyście mi przybliżyli w jakim kierunku biblioteka gier na switcha się rozwija. 5. Jakieś ogólne rady podczas zakupu, na co zwracać uwagę, na co uważać, z czym być nad wyraz delikatnym itp Z góry dzięki i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 14 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 2. 0/1 3. brak 4. mocne exy od N, duzo indykow Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 14 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 3. sporo gier ma polski język, ale nie wszystkie. Mamy na forum dedykowany temat z listą spolszczonych gier : 5. Kup po prostu takiego Switcha jakiego chcesz kup sobie tylko etui jakieś i baw się Cytuj Odnośnik do komentarza
johnnyjonjc 1 Opublikowano 14 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 6 minut temu, estel napisał: 2. 0/1 3. brak 4. mocne exy od N, duzo indykow 3. Jak brak? :) Np Diablo jest po polsku, fifa i parę innych gierek 1. Na to pytanie chciałbym jeszcze uzyskać odpowiedź :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Raptor 226 Opublikowano 14 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Wydaje mi sie, ze pod 1) - nie wiele sie zmienilo, raczej watpie. Moze jakies drobne poprawki byly pod awaryjnosc joyconow, ale patrzac po temacie to loteria dalej byla/jest. Po prostu kupuj i baw sie dobrze 8) Cytuj Odnośnik do komentarza
johnnyjonjc 1 Opublikowano 14 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 (edytowane) Ok. Jeszcze jedno pytanie dot. cen. Jak ceny plasują się z czasem, bo na playstation dla przykładu idzie dorwać starsze gierki za całkiem fajne sumki. Dla przykładu god of wara kupiłem za 90zł, uncharted 4 też za parę dziesiąt złotych, until dawn to samo. Wszystko w ps store. Czy nintendo ma tendencję, to obniżania cen starszych tytułów lub raczej trzymią się sztywno tych wysokich cen? Edytowane 14 Marca 2019 przez johnnyjonjc Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 14 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Gry Nintendo znane są z tego, że mocno trzymają swoje ceny. W zależności od tytułów, używki kupisz od 120 do 160zł. Mowa oczywiście o grach wydanych przez Ninny Promo na cyfrowe gry od Big N wchodzą rzadko, a jeśli już są, to raczej średnie okazje, w okolicach -30% z 250. Cytuj Odnośnik do komentarza
Raptor 226 Opublikowano 14 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 37 minut temu, Rayos napisał: Gry Nintendo znane są z tego, że mocno trzymają swoje ceny. W zależności od tytułów, używki kupisz od 120 do 160zł. Mowa oczywiście o grach wydanych przez Ninny Promo na cyfrowe gry od Big N wchodzą rzadko, a jeśli już są, to raczej średnie okazje, w okolicach -30% z 250. Gdzie Zelda za 160? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi