Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mad Max: Fury Road [2015]

Featured Replies

Opublikowano

Może chodziło, że oglądane na telewizorze a nie w kinie 

• Odpowiedzi 715
  • Wyświetleń 132,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• obejrzałem, niedawno wróciłem z seansu. w pewnym sensie rozumiem zachwyty, jak i się trochę dziwie. Faktycznie, dobre kino akcje, najlepsze jakie ostatnio widziałem. Jednak trochę mnie zirytował mini

• Uwielbiam stare Mad Max'y. Ale takiego gówna jak ten nowy to dawno nie widziałem.   Z innej beczki, kto tam jest głównym bohaterem w ogóle? Na pewno nie Max a raczej Theron. Masakra jak dla mnie.

• idź do kina piraciku yebany bo jak nie pójdziesz to mi drugiej i trzeciej części nie sfinansują.

• 4 miesiące temu...
  • 6 miesięcy temu...
  • 2 lata później...
Opublikowano

Sam nie wiem jak to się stało, ale od ponad 4 lat przymierzam się do rewatcha Fury Road i ciągle coś stoi na przeszkodzie. W kinie bawiłem się świetnie, ale o dziwo tocząca się w tym temacie  batalia na śmierć i życie nie zachęciła mnie to rychłego rewatcha w celu wydania ostatecznej, wiążącej opinii, które stałaby się oficjalnym, kolektywnym stanowiskiem FPE w sprawie tegoż filmu.

No i kurz bitewny opadł, czas mijał, a u mnie mimo szczerych chęci ciągle coś miało wyższy priorytet. Raz widziałem krótki fragment na tvnie, ale wytrzymałem jakieś 10 minut i przypomniałem sobie, czemu od piętnastu lat nie obejrzałem żadnego filmu w telewizji. 

Twórcy FR mieli chyba podobnie. Zamiast kuć żelazo póki gorące po bardzo pozytywnym przyjęciu filmu, na 5 lat zapadli w zimowy sen. Dobrze wiedzieć, że nastąpiła pobudka. Teraz to już na pewno zrobię ten jebany rewatch. Jeszcze tylko zaległości oscarowe i już za chwileczkę, już za momencik.

Opublikowano

Nie bierz tej pięcioletniej przerwy za sen zimowy. Miller nie siedział z założonymi rękami. Samo przygotowanie samochodów do Fury Road pochłonęło ogromne ilości czasu. A wszystko by każdy detal odpowiadał wizji reżysera. 

Jak dla mnie to mogę poczekać jeszcze 5 lat by zobaczyć kolejny krok milowy Millera jeżeli chodzi o serię Mad Max.

Opublikowano

no film pokroju mad max to jest przedsiemwziecie. chyba latwiej jest zorganizowac studio wyposazone w mocne komputry i zielone ekrany niz kompletowac jakies zabytkowe auta, jezdzic z ekipa po zakurzonej pustyni czekajac na dobra pogode i trzymac kciuki za wszystko do okola, a to kamera za 100.000 sie rozwali albo kaskader nadzieje na dzide (witness him ?). obstawiam ze dla kazdego duzego wydawcy zrobienie filmu opartego o CGI jest bezpieczniejsze dlatego hollywood nie wys.ralo jeszcze przynajmniej dwoch mad maxow i jednego spin-offa

tokar - tylko z szacunkiem do mad maxa czyli zadne yfi1080 z pierdzacym dzwiekiem na godzine przed zasnieciem. wyslac ci blureja ?

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Mad Max: Fury Road? Najpiękniejszy film w historii kina. 

• 3 miesiące temu...
  • 5 miesięcy temu...
  • 1 rok później...
  • 1 rok później...
Opublikowano

furiosa-ccxp-booth-6.jpg

Dawać już jakiś teaser!!!

Edytowane przez Timmy

Opublikowano

No taki mocno średni ten trailer chyba, ale że robi to Miller to jestem dobrej myśli 

Opublikowano

chris z pelerynką od razu thorem zalatuje, efekty poza podkręconą kolorystką takie sobie, tylko muza póki co niezła. Zobaczymy co z tego wyjdzie, choć wolałbym znowu Maxa. 

Opublikowano

Zbyt mało pokazali by cokolwiek oceniać. Pamiętam że zwiastun do Fury Road mnie nie zachwycił, a film potem okazał się dla mnie petardą. Więc tu mam duży kredyt zaufania.