Skocz do zawartości

Horizon: Zero Dawn

Featured Replies

Opublikowano

Dodatek nie może dziać się po finale bo tam za duże zniszczenia były i całą mapę by musieli przerabiać. Za dużo czasu i pewnie im się nie chciało. Już nawet nie wspominając kwestii fabularnych.

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Wyświetleń 537,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ech, unikam pisania o tym tytule tutaj, bo nie można normalnie o nim rozmawiać (co jest absurdalne do kwadratu). Niestety tak jest od samej zapowiedzi, jak nie "obrona Częstochowy", to trolling, jak n

• MaiorZero
    MaiorZero

CDP Red klasa  

• Pierwszy ex w tym roku, ktorego chyba nawet nie dam rady skonczyc i nie chodzi tu wcale o slaby poczatek gry, kiepskie dialogi, polski dubbing (z angielskim wcale nie jest lepiej - choc roznica dzwiek

Opublikowano

Ciężko stwierdzić po wykonaniu zaledwie jednego side-questa, no i na poziom Wieśka bym się nie nastawiał, bo mimo podobieństw, to ciężary obydwu gier leżą gdzie indziej. W każdym razie zostając w temacie Geralta, to ta poboczna przygoda, którą zleciła mi pewna dziewczyna, która już nie może grać na rurach (kto grał ten wie), jest świetna i bardzo wieśkowa w swej konstrukcji. Zaczyna się banalnie, później dochodzi do tego jeszcze coś/ktoś, do tego fajne miejscówki... To zaledwie jeden przypadek, ale wygląda na to, że popracowali nad side-questami w kwestii rozmachu i rozbudowania.

Opublikowano

Brałbym ale assassin mocno mnie zaangażował a szybko tego molocha nie skończę. I pewnie będę miał po nim przesyt sandboxow wiec akurat kupie jak będzie w jakiejś fajnej przecenie. Szkoda ze nie ma jakiejś wersji fizycznej

Opublikowano

Ale pięknie jest wrócić do tego świata. Jak tylko odpaliłem Horizona to ponownie wypalił mi oczy. Uwielbiam zimowe klimaty w grach, a tutaj będzie tego pełno. Historia zapowiada się ciekawie, jestem dobrej myśli :)

Opublikowano

Troche maly ten obszar "Frozen Wilds". Jak oni umiescili te 15-20 godz grania. :) Narazie rozpoczyna przygode, i fajnie jest powrocic do gry, ktora w moim osobistym rankingu jest najlepsza gra na PS4 z ocena 10/10. 

Opublikowano

Właśnie odpaliłem i wydaje się mała ta lokacja. Wpadł też pierwszy trofik czyli wykupienie wszystkich nowych skilli :D

Opublikowano

Ostatni raz w Horizona grałem w marcu, we Frozen Wilds jest jakieś wprowadzenie do sterowania czy po prostu muszę kminić wszystko sam od początku?

Opublikowano

Nie ma oddzielnego menu, samouczka czy tym podobnych rzeczy. Odpalasz normalnie gre (nowa lub stara) i masz na mapie niebieska ikone z nowa misja, na pn.-wsch. mapy, tam gdzie mieszka plemie Banuka.

Opublikowano

Pograłem z 2h. Dodatek zapowiada się ciekawie jako całość. Póki co zrobiłem dwa sidequesty i ruszyłem troszkę główny wątek. Graficznie nadal robi wrażenie, wydaje mi się nawet że jest ładniej, ale to pewnie przez ten śnieg... :D (swoją drogą wygląda świetnie, chyba najlepszy śnieg jaki widziałem w grach). Poza tym poprawiła się mimika i animacja postaci. Widać że tutaj popracowali. Na ten moment zadania poboczne są ciekawsze niż w podstawce, ale pograłem za mało żeby powiedzieć coś więcej. Jeden z nich był coś a'la Tomb Raider. Trochę skakania i przekręcania dźwigniami razem z takim jednym trochę szurniętym typkiem (w końcu jakaś ciekawa i fajna postać poboczna w tej grze). Poza tym są nowe umiejętności, nowi wrogowie (w liczbie 5), lvl podniesiony do poziomu 60 i nowe surowce/bronie/znajdźki. Czyli wszystko to czego można było oczekiwać po dodatku.

Kroi się solidne DLC i miło spędzony czas w te długie i zimne wieczorki. :usmiech:

Edytowane przez ireniqs

Opublikowano

Zapomniałem już jak ta gra ślicznie wygląda, z sejwa po skończeniu podstawki czyli spod Meridian do dlc poszedłem z buta oglądając widoczki. Wyżej wspomniany quest też skończony, wydaje mi się że poprawili też kamerę przy tych dialogach z różnymi postaciami. Obszar nie wydaje się duży ale po tym jednym sidequescie jestem spokojny o długość zabawy.

Opublikowano

Pograłem wczoraj kilka godzin (jakieś +7h :D) i jest bardzo dobrze. Niby teren nie jest duży, ale na razie jest co robić (dotarłem do terenów łowieckich). Fajne miejscówki i śnieg rekompensują małą ilość nowych maszyn (dwie tak naprawdę, ale bardzo fajne). Podoba mi się motyw z wieżami, na Ultra fajnie urozmaica starcie. Hounting Grounds będzie ciężko zrobić na złoto.

Dla narzekających powiekszyli torbę na surowce o 20% (skill). Niestety max ilość strojów to dalej 36, co nie jest fajne, bo nie możemy mieć wszystkich :/

Fabuła interesująca, poboczne misje na razie też dają radę, zobaczymy jak później.

Opublikowano

Slagshine/desert glass da się gdzieś kupić czy trzeba poszukać na nowo? W podstawce do niczego się nie przydawało więc pewnie sprzedałem, a teraz na nowe itemy jest już potrzebne. 

Opublikowano

Trzeba poszukać, najlepiej odwiedzić obóz bandytów.

Opublikowano

Slagshine/desert glass da się gdzieś kupić czy trzeba poszukać na nowo? W podstawce do niczego się nie przydawało więc pewnie sprzedałem, a teraz na nowe itemy jest już potrzebne.

Ja robiłem to samo, ale wystarczy iść do kupca i tam masz opcję odkupu.

Wysłane z mojego XT1580 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nie wszystkie rzeczy da się odkupić, a po ponownym uruchomieniu gry już nic się nie da.

Opublikowano

Ja mogłem odkupić 200 desert glassow, a ostatnio włączałem grę kilka dobrych miesięcy temu... No nie wiem, jak mówi stare motto, u mnie działa ;)

Edytowane przez raf1ki

Opublikowano

Ja odkupiłem u jakiegoś kupca z dodatku, takze chyba nie ma tutaj zadnych restrykcji. Mam nadzieję, że też Ci się poszczęści. Daj znać, bo w sumie sam jestem teraz ciekaw;P

Opublikowano

Pełno śmieci typu kości i lensy, szkiełek brak. Jest opcja że zamiast sprzedawać mogłem to po prostu wyrzucać.

Opublikowano

No to lipa w takim razie;) mnie całe szczęście to ominęło, chociaż i tak musiałem latać trochę po lasach i upolować sporo lisów, indyków itd. żeby zupdatować trochę ilość maksymalnie posiadanej amunicji;) ale nie powiem, myślałem, że już do tej gry nie wrócę, był przesyt i zmęczenie przez ostatnie kilka godzin gry, a jednak ponownie bawię się dobrze;)

Opublikowano

Ja robiłem to samo, ale wystarczy iść do kupca i tam masz opcję odkupu.

W takim razie może zostaje, ale moja lista do odkupienia zawiera tylko chyba ostatnich 10 przedmiotów. Jak jest u Ciebie?

W ogóle na Ultra NG+ to u kupców można kupić tylko nieprzydatne pierdoły, a Shardów ciągle tylko przybywa i nie ma na co wydawać :/

Opublikowano

Dokładnie 10, czyli miałem farta, że za dużo nie sprzedawałem, bo i tak w pewnym momencie nie ma za bardzo co z kasą robić. Co do new game plus, to nie wiem jak tam sprawa wygląda, bo tak jak pisałem, pod koniec podstawki nie miałem już weny;)