Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Horizon: Zero Dawn

Featured Replies

Opublikowano
W dniu 5.05.2018 o 11:21, XM. napisał:

Na ile mniej/więcej starcza dlc z zadaniami pobocznymi?

z 15h styknie

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Wyświetleń 562,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ech, unikam pisania o tym tytule tutaj, bo nie można normalnie o nim rozmawiać (co jest absurdalne do kwadratu). Niestety tak jest od samej zapowiedzi, jak nie "obrona Częstochowy", to trolling, jak n

• MaiorZero
    MaiorZero

CDP Red klasa  

• Pierwszy ex w tym roku, ktorego chyba nawet nie dam rady skonczyc i nie chodzi tu wcale o slaby poczatek gry, kiepskie dialogi, polski dubbing (z angielskim wcale nie jest lepiej - choc roznica dzwiek

Opublikowano

Planuje kupic niedlugo i pytanie - jak kupie wersje goty to będzie odczytywal save z podstawki?

Opublikowano

Jezu, nie chce mi sie farmic tych wszystkich pierdól na adeptowe bronie. Pobiegam po The Cut i pozbieram te cale gleamy bo na to jeszcze moze mi wystarczyc cierpliwosci, ale reszte adeptowych broni chce olac. Dobrze robie?

Opublikowano

Będziesz miał po prostu trudniej :)

Od razu napiszę, że nie opłaca się brać wersji Adept dla broni, które można zgarnąć w Loży, bo te są też dostępne w takiej wersji. Masz bronie z dodatku, więc będzie łatwiej niż bez nich.

Opublikowano

Dodatek opiernicze, ale reszte adeptowych broni z podstawki sobie daruje. No, moze jedna proce wyfarmie bo te wybuchowe ladunki wiele razy ratowaly mi tyl. Reszta nie jest mi do niczego potrzebna. Hmmm, moze Ropecaster? Mozna bossa w ogole przewrocic?

Opublikowano

Każdego przeciwnika da się spętać. Jak chcesz Blast Sling to tą z Loży.

Opublikowano

No i tak wlasnie zrobie. Ogladam speed run kolesia jeszcze przed pelna wersja gry i wyglada to wszystko niezwykle prosto. Jego glowna bron to „wybuchowa” proca i leci na zlamanie karku. No nic, dzieki za output. 

Opublikowano

Po roku przerwy wróciłem do gierki (teraz mam czas na granie) i wciągnęło mnie bardziej niż nowy Kratos :yao: Fajna gierka, walki z robotami dużo bardziej skilowe niż walka w GoW, fabułka lepsza niż w GoW, graficznie nadal pięknie. Zaczynam powoli zgadzać się z ta 9 od Edge.

Opublikowano

Nie wiem czy śmiać się czy plakac z tak głupiego postu. 

Opublikowano

Ok, UH pekl byl w jeden wieczor i kawalek nocy. To byl klasyczny speed run przez glowna linie fabularna z naciskiem na jak najszybsza rozwalke przeciwnikow. Zginalem trzy razy. Raz po nieudanym skoku, drugi przy starciu z pajeczymi maszynami podczas misji gdzie scigamy Olina i trzeci raz na ostatnim bossie bo nie wystarczylo mi czasu. Nie farmilem zadnych modow. Co wpadlo bylo uzyte. Glowne bronie to Blast Sling, Hunter’s Bow, proca/luk z freezem oraz Tripcaster. Wszystkie bronie adeptowe rzecz jasna przy czym luki dorwalem w the Cut. Nie uzylem zadnych adeptowych strojow. Shield Weaver swietnie sie sprawdzil na wszystkich frontach.

Bardzo fajny i dynamiczny playthrough bedacy swoista wisienka na torcie tej znakomitej gry. Komplet trofeow jest wyrazem uznania dla tworcow i samego siebie bo nie wycisniecie z tej gry ostatnich sokow byloby grzechem.

Opublikowano

Ja się bronię przed kolejnym odpaleniem, bo wiem, że wsiąknę na kilkadziesiąt godzin, ale na bank w tym roku będzie grane.

Opublikowano

I wlasnie dlatego oddalem gre wlascicielowi juz kolejnego dnia po ubiciu UH bo wiem, ze jeszcze sprawdilbym to i tamto. Swietnie wywazony poziom trudnosci. Jesli wiesz co robisz nie wydasz nawet zlamanego sharda na amunicje czy skladniki u kupcow. Freeze i rate of fire w moim przypadku okazaly sie najwazniejsze i najskuteczniejsze. Wiadomo, stuff uzbierany w the Cut niesamowicie ulatwia gre, ale nawet wtedy trzeba byc w ciaglym ruchu bo kto stoi ten umiera. Swietna, piekna i wciagajaca gra.

Kupka wstydu maleje w dosc szybkim tempie, a na razie moja przygoda z PS4 to same platyny :yahoo:

Opublikowano

Guerrilla wystawiła sporo ogłoszeń, rekrutują na bogato. Poszukują między innymi designera i animatora mechanicznych stworzeń, gościa z doświadczeniem w robieniu questów w open-world itp.
Ciekawe co też mogą pichcić... ^^

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pograłem dwie godziny i wrażenia bardziej niż pozytywne. Grafika przerosła moje najśmielsze oczekiwania, naprawdę brak mi słów :obama:

Teraz mam walkę z tym robotem piłozębem, gram na hardzie i z pięć razy mnie zabił xD. Jak już wykryje to nie ma zmiłuj, nawet spamowanie fikołków, sprintu i skoku rzadko kiedy chroni przed jego uderzeniem, a lecznicze itemy szybko się kończą. Tu nasuwa się pytanie - w ekwipunku mam sporo mięsa z zabitych zwierząt, czemu nie mogę tego zjeść? Jedyną opcją w eq po najechaniu na item jest upuść ;/ Tylko te wywary da się tworzyć żeby się uleczyć?

Opublikowano

Dokładnie tak, to służy tylko do tworzenia wywarów i ulepszeń ekwipunku. Niby nielogiczne, ale surowe mięso chcesz jeść? ;) 

Z początku Piłoząb może dać w kość, grunt to wykorzystywanie słabości maszyn.

Opublikowano

Heh, fajnie że ktoś jeszcze odkrywa taka perełkę :)
@c0ŕ, wariacie - zero odpoczynku widzę, nie ma opyerdalania się po platynce w TEW2 :)

Opublikowano

Ja zaraz jade po Complete Edition, gierki juz w kolekcji nie ma, a taka wersja z dodatkiem za 120 pitos jest supcio oferta. Ostatnimi czasy mialem mega ochote na powrot i przyszla pora.

Opublikowano

oczywiście, teraz po maturze więcej czasu to można grać :cool: Horizon czekał na półce już dwa tygodnie aż wyrobię się z TEW2 więc teraz się skupiam na tym tytule.

Jezu, odpalam znowu za chwilę, muszę się upewnić że ta grafika naprawdę tak wygląda, może miałem w nocy jakieś halucynacje

Edytowane przez c0ŕ

Opublikowano
1 minutę temu, c0ŕ napisał:

oczywiście, teraz po maturze więcej czasu to można grać :cool:

Zapomniałem, że z Ciebie taki szczyl - na Pan do mnie, BOOOOY! :yeti:
A tak serio to nic dziwnego, że rozpierdzielasz te gierki na najwyższych poziomach trudności - będziesz kiedyś tak stary jak ja to zobaczysz, jakim wyczynem będzie ukończenie Assassina :sir:

Opublikowano

@Wredny wiek raczej nie ma tu wpływu, jak skill jest to i nawet po 50 będziesz wymiatał ;)

@c0ŕ grasz na zwykłym PS4 czy Pro?

Opublikowano

na zwykłym, jak to musi wyglądać na pro 4k i hdr w takim razie 

Opublikowano

Nie wiem, bo też gram na zwykłym, a Horizon to dobry popis idealnej optymalizacji.